Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez tényleg a kutyák öregedésév...

Ez tényleg a kutyák öregedésével jár együtt? Én nem hiszem!

Figyelt kérdés
A lényeg : Közös udvar egy másik családdal,nekem két kutyám van,nekik egy ótvar öreg korcs szukájuk,akinek már az egész hátsó felén,és a hátsó lábairól szinte az összes szőr hiányzik. Egész nap mást se csinál az a kutya,csak rágja magát,vakarózik. Megkérdeztük a családot,hogy mégis mi ez a kutyájukkal,és hogy nem kaphatják el a mi kutyáink is?! Erre azt felelték,hogy ez csak az öregséggel jár,mert már vagy 13 éves a kutya. Én nem hiszem el ezt a mesét,szerintem valami betegsége van annak a kutyának. Próbálom már úgy csinálni,hogy ha ők kiengedik a dögöt,én inkább behívom a miénket. Erre ma reggel nézem az én kutyáimat,és egyiküknek a fenekéről kb. 10 forintos nagyságú foltban hiányzik a szőre.(hogy arról már ne is beszéljek,amíg ez a kutya nem volt itt,addig az enyémekben egy darab bolha sem volt,most meg összeszedték tőle,mert amikor tüzeltek,akkor az a korcs állandóan ugrált rájuk!) Jövő hétre vagyunk bejelentkezve a dokihoz. Ti mit gondoltok mi lehet a baj?
2011. okt. 27. 17:18
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerintem bolha.

amikor az enyém bolhás volt,rágta magát, és ahogy vakaródzott kopott a szőre is ki..:S

bolhairtás..vidd el orvoshoz, és a leleten rajta lesz h bolhás a kutyád/kutyáid, és mutasd meg a szomszédnak hogy ez az övétől van.

2011. okt. 27. 17:21
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szegény kutya nem tehet róla, hogy ilyen gazdái vannak, ne róla beszélj ilyen csúnyán. Nyilván ő egy jóravaló idős keverék, akinek idióták a gazdái.

És igen, igazad van. Nem a kortól hullott ki a szőre, hanem a betegségtől. Ha a te kutyád elkapta, és köralakű a foltja, akkor az a legvalószínűbb, hogy gomba.

Bolhákat meg te meg tudod előzni un. spot-on készítménnyel, és akkor hiáb bolhás a másik, a tiédre nem mennek át.

2011. okt. 27. 17:22
 3/10 Akiteki ***** válasza:
100%
Rühatkára gyanakszom. Kérj az orvostól Advocate spot-ont a kutyáidra, akkor nem kapják el. Nem ártana szegény "ótvar öreg korcsra" is tenni egyet.
2011. okt. 27. 17:22
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
igen, szegény 'jóravaló idős keverék' ennyi törődést igazán megérdemel
2011. okt. 27. 17:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Mondd meg nekik, hogy ha nem vizsgáltatják ki álltorvossal, feljelented őket, mert a kutya nyilvánvalóan beteg, állatorvosi kezelésre szorul, amit ők figyelmen kívül hagynak. Ez ugyan nem állatkínzás, csak rossz tartás, de az is törvénybe ütközik.

De azért ne ótvar dögözd le szegény kutyát, nem ő tehet róla.

2011. okt. 27. 17:31
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,és bocs,de én már nem tudok szebben beszélni erről a kutyáról(pedig nagyon szeretem a kutyákat,de ezt már nem bírom elviselni),próbáltam barátkozni vele,de hiába,és ez a betegsége,meg a kutyáinkra ugrálása(és persze az,hogy volt,hogy bántani akarta őket) nálam teljesen kiverte a biztosítékot,nem tehetek róla,utálom és kész. Ha kiderül,hogy betegség,és megfertőzte az én kutyáimat,akkor a gazdái orra alá nyomom a kezelésük számláját...
2011. okt. 27. 17:41
 7/10 anonim ***** válasza:

Tényleg vagy gomba vagy rühatka. Nem ártana majd a kertet is lekezelni valami kegyszerrel (mindkettőt).

Nyilván a másik kutya is azért olyan undok, mert szarnak rá a gazdái. Remélem valahogy sikerül megoldani ezt a dolgot :/

2011. okt. 27. 20:04
 8/10 anonim válasza:
Szerintem se kéne így beszélni a szomszéd kutyáról,nem tehet róla,hogy ilyen gazdái vannak.Rühes korcs,meg dög?Bölcsebb lenne,ha megpróbálnám felnőtt módjára beszélni,vagy szólni nekik,hogy mi a problémája a kutyáidnak,vagy elrekeszteni a kertjeiteket...
2012. nov. 20. 17:24
 9/10 Szilvi & Argos ***** válasza:

Szerintem jogilag csak a rossz bánásmódot hozhatod fel a "gazdák" ellen...

Az elkerítés magát a problémát nem oldja meg! Egy időben annak ellenére, hogy a szomszéd kutya kerítéssel van elkerítve a telkünkön, kutyám bolhás volt...csak egyet-egyet láttam rajta, de a farka tövében rágta magát és eléggé kikopott, kiszáradt a szőre...pedig VOLT RAJTA élősködők elleni nyakörv, de ekkor még meg is fürdettem bolhaölő samponnal, majd kapott spot-ont is...szerencsére azóta nem láttam rajta bolhát...az a baj, hogy a szomszéd kutya bolhái nem állnak meg a kerítésnél :D a bolhás macskákról meg ne is beszéljünk, akik a mi kertünkbe szarnak állandóan...ezért szoktam 3 havonta szigorúan féregteleníteni is, és ezért súlyos büntetés a macskaszar evése miatt...

2012. nov. 20. 19:16
 10/10 anonim válasza:
44%
DE...ÚRISTEN!!!! Szereted a ktyákat?Hogy beszélhetsz igy egy kutyárol??? :((( Ha egy kutyus így néz ki megsajnálom és ha vele lakok megpróbálok neki segiteni nem elhordom mindnféle korcsnak ez egy állat "társad utolsó napjaidig" "akiben bizhatsz" "az ember legjobb barátja" UNDORÍTÓ...de nem a kutya...TE!!!!!!!!!
2014. dec. 11. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!