Mennyi időt és figyelmet igényel egy csivava?
Naponta minimum 3x le kell vinni, de inkább 4 alkalommal. Az, hogy hogy viseli az egyedüllétet nem fajta függő, hanem nevelés kérdése.
Az a zselévé alakuló cucc pedig macskaalom, a kutya nem fogja használni. Az enyémnek évekig le volt téve a kutyapelenka (kb 4 hónapos koráig használta) és miután szobatiszta lett soha többé nem ment rá.
A kutyák nem piszkítanak a saját életterükben, tehát csak akkor vállalj kutyát, ha télen nyáron hóban, sárban van kedved lemenni vele. Igen, még szombaton is, amikor aludnál. Én ma is 6kor keltem.
Egy yorkshire gazdi.
Én kb. 10 éves korom óta tartok állatkákat, mindig arra vágytam, hogy felelős legyek egy élőlényért. Kutyám 21 éves koromban lett, de tudtam, hogy mindig képes leszek érte felkelni, ha kell, az éjszaka közepén is, akkor is, ha a legszebb álmomból ébreszt, és le kell mennem vele a hóesésbe pisilni.
Szerintem még várj egy kicsit. Szép dolog a felelősségtudat, de ne egy kutyán kísérletezz, hogy meg tudod e csinálni.
Ne haragudj, de ha nincs rá időd reggel se, akkor ne akarj kutyát. Vegyél hörcsögöt, tengerimalacot, stb, bármit, de ne kutyát. A kutyával menni kell ha hideg van (mi is mindjárt indulunk, pedig befagy a ......em), ha esik, ha fúj, ha hó van, ha jég, ha meleg, és akkor is, ha beteg vagy...MINDEN NAP! Évi 365 napon át, átlag 10-15 évig. Gondolom az nem jutott eszedbe, h mennél néha bulizni is, ottaludnál valakinél, elmennél nyaralni, táborba, esetleg felsőoktatásban kolis leszel, stb.
Ezeket nem ártana előbb fontolóra venni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!