Van egy csivava kanom,1 éves ....és szeretnék mellé egy német dog kutyus,kölyköt és lányt. Szerintetek nem lenne baj?Vagy elpusztítaná a csivavát?
Kertes házban lakunk a csivava bent van ... a német dog kint lenne a kertben.A csivi pisilni szokott kijárni meg rohangál 1 kicsit tehát nem tartózkodik sokat az udvaron.
Szerintetek összeszoknának úgy hogy nem lenne baja a csivinek?
vicces párosítás, de aranyos. Szerintem összeszoknának, főleg ha a német dog kölyök. Kutya macska közt is van barátság, szóval nem hinném hogy bántani fogja, csak sokat vidd ki hozzá hogy szokják egymást.
2011. máj. 18. 01:00
2/19 anonim válasza:
Max abból lehet gond, hogy a csivi veletek lakik a házban, és ezt sérelmezheti az új kislány.. de szerintem is leginkább nevelés kérdése, és szoktatás.
2011. máj. 18. 01:57
3/19 anonim válasza:
Én a csivaváról nagyon sok rosszat hallottam. Szerintem addig nem lesz baj, míg el nem kezd "arcoskodni" a doggal.
2011. máj. 18. 05:33
4/19 anonim válasza:
Remélem azt tudod, hogy a dog bármilyen nagy ló is, olyan kis semmi szőre van, hogy télen fázik odakint... Egyébként persze, össze lehet szoktatni, de nagyon oda kell figyelni, illetve nagyon világosan kell felállítani neki a határokat a mit szabad és mit nem között, mert egy manccsapással is kárt tehet a kicsiben. Ismertem olyan yorkit, aki másfél kiló volt, és esténként simán pajtizott a doggal a futtatón, de ott mindkét kutya nagyon jól nevelt volt.
2011. máj. 18. 06:17
5/19 anonim válasza:
Szerintem sem lesz ebből gond! Nekem egy "mini- morisz" yorkim van, aki elég nay arc volt annó, nem bírta a többi kutyát, mégis meg tudtuk szoktatni egy rotival és egy stafforddal. A yorki még msot is rendezi a nagyokat, támadja őket, visszakergeti a hátsó udvarba a fiúkat, mert az első az ő "birtoka"...Elég vicces, de a felügyelet elengedhetetlen az elején. 1-1,5 év alatt szoktat össze, de sokáig nem engedtem felügyelet nélkül. Már 3 éve élnek együtt. Most már ott tartunk, hogy a yorki bejár a nagyokhoz a hátsó udvarba, egy tányérból eszik velük, és van, hogy a rotit elzavarja a kajától...Szerencsére a nagyobbak figyelnek a kicsire, de persze ehhez az is kellett, hogy a két nagyobb megérjen szellemileg, (ne kölyök, játékos felfogása legyen) és tudják, meddig mehetnek el. A yorkival úgy nem játszhatnak, mint egymással.
2011. máj. 18. 06:21
6/19 anonim válasza:
A Városligetbe kijár egy hölgy, akinek a csivava mellett egy ír farkas van:)
Miért bántaná? A kutyák nem olyanok, hogy gyere cipó, hamm bekaplak. Csak azért mert kisebb?
Arra viszont figyelni kell, és a nagynak meg kell tanulnia, hogy óvatosan kell bánnia a kicsivel.
Bár én azt soha nem szerettem, hogy egy kutya bent, a másik kint...a nagy is szeretne a gazdi közelében lenni. És a német dogok -bár nem ismerem igazán a fajtát- szerintem télen fáznának kint.
2011. máj. 18. 08:18
7/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
A csivava kanom nem ilyen tipikus mármint ő nagyon barátságos se kutyát nem támad se embert sajnos idegent se... :)
2011. máj. 18. 09:11
8/19 A kérdező kommentje:
Mármint nem várom el a házörző szerepet egyértelműen de azért nem kéne mindenki nyakába ugrani :D
2011. máj. 18. 09:12
9/19 anonim válasza:
csak egy éves a kutyád, még bőven komolyodhat.
sztem sem lehet belőle baj csak nagyon kell vigyázni, hogy ne tegyen benne kárt, mert a kölykök még elég óvatlanok, néha magukra sem tudnak vigyázni. 1 vagy 1,5 évig ne is ahgyd őket felügyelet nélkül amig meg nem tanulja magát kontrolállni a nagy h hogyan kell játszani. megtanulják szépen, meg érezni is szokták h pici kutya. nekem a 8,3 kgos tacsim játszik 30-40 kilós kutyákkal és a nagyok nem szükták ugy gyűrni mint egymást.
abban viszont igaza van a többieknek hogy a német dog nagyon fog fázni télen kint.
2011. máj. 18. 09:43
10/19 anonim válasza:
szerintem ivartalanítsd a kant, mert különben bepróbálkozhat és lehet, hogy a dog nem fogja díjazni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!