Tényleg ilyenek a munkakutyák?
"De a munkakutyások általában ilyen passzív, nem barátkozós kutyát nevelnek, mert szerintük meg az a jó." Most olvastam ezt a véleményt az egyik kérdésnél csak nem akartam ott offolni. Engem nagyon érdekel ez a téma mert pont ilyen az izlésem kutyaügyben.
Miért nevelik így a munkakutyások a kutyát? Ez valami módszer? Egyszer véletlenül találtam egy videót arról hogy képeznek egy versenyre szánt kiskutyát és volt olyan gyakorlat ahol az volt a cél, hogy csak a gazdára figyeljen. Akkor ezért volt?
Miért zavar másokat, ha egy kutya ilyen? Nem akarok megsérteni senkit, de bántja az egójukat, hogy van egy kutya aki nem ugrik a nyakukba? Mert én úgy vagyok vele, hogy amíg egy kutya normális és jól érzi magát akkor miért baj ha nem ő a társaság lelke? Lehet, hogy csak azért van mert ennyire munkaorientált. Különben is sok fajta magától is ilyen. Az az elvem, hogy ezeket a versenygyakorlatokat szépen csak egy boldog és normális kutya tudja megcsinálni akit nem erőszakkal neveltek. És látszik is rajtuk, hogy élvezik. Szeretnek játszani és vannak barátaik, akkor meg miért zavar valakit?
Sajnos még csak videón csorgatom a nyálam... :D
Tudom, hogy az a fajta ami a kedvencem, nem venné fej a versenyt a megszokott fajtákkal, de szeretném ilyen szellemben nevelni... Régebben még ezen az oldalon linkelt valaki egy ilyen munkakutyás nevelési módszert, nem tudjátok melyik volt?
ma 19:39
Tévedsz. Nekem munkavonalú kutyám van . A szülők által.Nem versenyzek, de dolgozom vele becsülettel. A fokozatokat szépen, a magam tempójában tanuljuk. Engem nem hajt a vizsga és verseny időpontja, bár van vizsgája. De azt akkor csináljuk meg, amikor úgy éreztem, számomra elfogadható módon hajtja végre. Kanom van és, bizony igen nagy az egója. Szukával, kölyökkel el van, de inkább jön hozzám, hogy játszunk. Kanokkal már vita lenne, az tuti. Nem hiszem, hogy rossz dolga lenne. Össze nőttünk.Azt sem lehet mondani, hogy nem szoktattam más kutyákhoz. Pici korától iskolában, utcán volt bőven játszótársa. Mikor felnőtt lett,onnantól már annyira nem érdekelte a többi kutya. Semlegesek számára.
Ide regisztrálj , és nézegetheted a videókat nagyon hasznosak!Vannak fizetős videók meg ingyenesek is , de az ingyenesekből is van rengeteg és elég érdekesek is.
Én a legújabb kutyadokis kérdésnél olvastam válaszként, arra gondolsz?
De miért kéne hogy érdekéődjön idegenek iránt? Otthon a családot, barátokat biztos szeretik...
19:54-hez.Sztem bőven elég ennyi , hogy a családot és azt az embert akit beengedek azokat ne bántsa , a többiekkel meg legyen passzív (nem lehet agreszzív!!) akár kutya akár ember.
De ez csak az én véleményem , nyilván valaki meg azt szereti ha a kutyája barátkozik mindenkivel , de nincs is ezzel semmi gond.
Nem ítéltem el a munkakutyákat se a gazdikat (sőt), mivel nincs személyes tapasztalatom, csak érdeklődök. Tisztelem azokat, akik ennyi figyelmet és törődést nyújtanak a kutyájuknak és ezzel példát mutatnak másoknak.
Cesar Millan műsoraiban láttam, hogy amikor bemegy a falka közé, nem rohanják le, hogy simogassa meg őket és nem hozzák a labdájukat, hogy játszanak.
Tényleg csak arra voltam kíváncsi, hogy ez miért van. Nagyon szeretem Cesar Millan műsorát, a könyvét stb.
Én is szeretnék ennyire szoros kapcsolatot kialakítani a kutyámmal. Nekem egy hiperaktív kis vizslám van. Még egyszer mondom, azért tettem fel a kérdést, mert nem voltam biztos benne, hogy miért nincsenek olyan nagy lelkesedéssel a kutyák Cesar iránt.
Szívesen alkalmaznám a módszerét, csak attól félek akkor a kutyám már nem "szeretne" annyira.
Nem igazán tudom megfogalmazni mit értek ez alatt, de azért remélem nagyjából érthető.
Előző vagyok!
Én kifejezetten Cesar falkájára értettem. A Munkakutyákat én nem hoztam szóba. (:
ma 20:06
Szerintem ahol ennyi kutya van, ott talán szorosabb kapcsolatot nem lehet kialakítani eggyel sem. Vagy az az ember ilyen módon szereti a kutyáit. Kicsit távolság tartó. Számomra amúgy is annak tűnik, amikor arról beszél, a kutya séta közben a gazda mögött battyogjon.Mintha nála a kutyának csak és kizárólag a gazda által engedett dolgokat lehetne csinálnia. A kutya valahogy nem adhatja önmagát, nem lehet általa kezdeményezett dolog semmi. Én így érzem, ha pontosan nem is tudtam meghatározni .
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!