Milyen fajtájú kutyát javasoltok?
Inkább a magad jellemét firtasd, mert attól függ,hogy milyen lesz a kutyáddal a kapcsolatod.
A fajta nem garancia semmire.
A munkakutyák, a vakvezetők, a nyomkövetők is igencsak alaposan válogatva vannak a fajták egyedeiből, mert nem mind alkalmas egy-egy feladatra.
Előbb magadat ismerd meg, aztán nézz kutya után.
Akkor elmondom neked, h miért kötöttem beléd.
1: panelban nem kínzunk kutyát.
2: nincs hangos kutya, csak rossz gazda
3: nincs sokat ugató kutya, csak rossz gazda
4: nincs barátságtalan kutya, csak rossz gazda
Egy dologban tudtál értelmeset mondani, a méretben.
Panelban nem, de kertben, láncon lehet kínozni kutyát?
Az a kutya, akivel rendszeresen sétálnak, mozognak, foglalkoznak, panelban is remekül elvan.
A kertes kutyákat zömmel nem viszik semerre és legfeljebb akkor szólnak hozzá, ha ételt visznek ki neki.
A kínzásról igen érdekes fogalmaid vannak egyébként...
1: panelban nem kínzunk kutyát.
A kutyának nem az a kínzás, ha a gazdával együtt van és napi 5x leviszik sétálni, hanem ha ki van csapva a kertbe és csak akkor látja a gazdát, ha enni kap meg ha éppen megy ki vagy jön be a kaputól a házig.
2: nincs hangos kutya, csak rossz gazda
Vannak fajták, akik jobban szeretnek ugatni. Hallgasd meg egyszer, milyen különbség van a szomszédom két pulija és az én sok kutyám hangja között. Az enyémek naphosszat meg sem szólalnak, csak ha jön egy lovaskocsi, mert azt nagyon nem szeretjük. A puli meg akkor is ordít, ha leesik egy falevél.
3: nincs sokat ugató kutya, csak rossz gazda
Ez a két kérdés ugyanaz
4: nincs barátságtalan kutya, csak rossz gazda
Vannak rosszul szocializált vagy genetikailag ideggyenge kutyák, ami nem a gazda, hanem a létrehozó hibája (direkt nem írtam tenyésztőt)
Vannak fajták, akik alapból kedvesebbek bárkivel, mások meg tartózkodóak vagy épp agresszívak idegenekkel.
Hasonlíts össze egy kaukázusit vagy egy csau-csaut egy spániellel vagy egy collieval. De még a tibeti terrierem is kevésbé kedveli a vendégeket mint a huskyk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!