Mi a teendő ha a kutyám megharapta a szomszéd gyereket?
bullterrier 2éves szuka. ZÁRT UDVARON volt a kutya..4éves gyerek átnyúlt a kerítésen és úgy meghúzta a kutya fülét hogy nyüszített és megharapta...
oltva volt minden ellen törzskönyves jól nevelt kutya.
gyerek kezét összevarrták azt hiszem de nem tudunk pontosat.
jegyzőkönyvet felvették..
mi történhet a kutyámmal?
jogosan altatnák el?
Akkor használd ki a helyzetet, ha botrányt akar hát legyen, nyilatkozd a tévének hogy a gyerek bántalmazta a kutyádat, hangsúlyozd a szülői felelőtlenséget hogy a kisgyerek egyedül volt az udvaron kitudja mennyi időt, hogy a szülőkből hiányzik az alap intelligencia, nem tanították meg a gyereknek hogy kell viselkedni a kutyával. Hol volt a szülő? mit csinál egy négy éves gyerek egyedül az udvaron? Hosszabb ideig egyedül kellett legyen hogy ez megtörténhessen. Vagy lehet hogy a szülő ott volt és hagyta hogy a gyerek átnyúljon a kerítésen? És ezzel sarokba is szorítottad hisz bárhogy is történt mindenképpen egyértelmű a szülői feladatok hiányossága.
Vedd fel a kapcsolatot a bull terrier mentéssel, nyilatkozzanak ők is a fajtával kapcsolatban, a tévhittel kapcsolatban miszerint "harci kutya". Hangsúlyozzátok ki a kutyázás kultúrájának a fejletlenségét az országban, hogy már kerítésen belül is hibáztatni akarják a kutyákat, a szülők belenevelik a gyerekekbe a kutyától való félelmet, meg gyűlöletet.
Hogy ebben az esetben egy teljesen egészséges kutyáról van szó, aki bár kedves, játékos, családi kutya, de feladata a házőrzés, ha egy betörő nyúl be hogy kinyissa a kilincset akkor teljesen normálisnak tartotta volna mindenki az esettet. De itt egy gyerek nyúlt be, ráadásul bántotta a kutyát még is mit kellett volna tennie?
Ugye kint van a kerítésen hogy a kutya harap???? Mert ha nem akkor nagy bajban vagytok, ezért komolyan büntetnek, még ha betörőt is kap el a kutya ha nincs kint a tábla akkor a tulaj a hibás.
Ha tévéműsort csinálnak belőle, akkor mindenképpen vállald, hogy nyilatkozol és fogadd meg az előttem szóló tanácsait, nagyon jól leírta, mit érdemes elmondani. Persze higgadtan, nyugodt hangon. Ha nem nyilatkozol, akkor nagyon könnyen ellened fordítják a történetet. Mutasd meg a kerítést, mutasd be a kutyát, ha lehet, mutasd meg, hogyan barátkozik másokkal. (Biztos van a családnak olyan barátja, aki szokott hozzátok járni)
Nagyon szurkolok neked, írj majd, hogy mi újság!
kint van a kerítésen.
mióta történt a dolog azóta nem merem kiengedni, meert "agyonütjük a kutyád" stb ket kiabálnak (ezt felfogom venni telefonnal)
Én egyre jobban fel vagyok háborodva ha tényleg olyanokat mondanak a szomszédok amit. Ha nekem átüvöltenék a szomszédok, hogy agyonverik a kutyámat, akkor odaállnék a kerítéshez és a lehető leghiggadtabban köszönném, hogy ha hozzá mernek nyúlni a kutyához akkor mehetne a sittre. Ma már nem lehet csak úgy kutyákat ölni. Ja és feljelenteném őket zaklatásért. Lehet hogy a kutya harapott, de ha lelépsz a piros lámpánál az úttestre és elcsap egy kocsi az a te hibád lesz. Itt is a gyerek piszkálta, nyúlt át. Családostól nem tudtok kiállni a kutya mellett a hisztérika ellen, hogy ne ordibáljon mert csakis ő és a neveletlen kölke tehet mindenről, mert ő nyúlt át, ő ráncigálta a kutyát a szülők meg hol voltak, miért nem csinálták meg gyerek/kutya biztosra a kerítést, stb. Nézzenek magukba inkább.
Engem is harapott meg kutya kiskoromba, lehajoltam ő meg elkapta a nyakam hátulról. Én hibám volt mert kis gyerek voltam és rossz helyen fogtam meg a hasát simizés közben (igen rokon kutya volt). Megkapott és kész. Elmentünk orvoshoz kaptam oltást, utána féltem a kutyától a haláláig ez van. De az én hibám volt, a kutya oltva volt, nem is gondoltuk hogy na most lelövetjük őt. Ettől még imádom a kutyákat, sőt még azt a bizonyos fajtát is imádom, csak attól az egy kutyától féltem.
Szerintem is nyilatkozz! Mondd, hogy sajnálod ami történt, a szülők a felelőtlenek, stb... Nem hagyták, hogy megcsináld a kerítést, a gyerek nyúlt át, kint volt a tábla stb.
A tenyésztőt is érdemes lenne megkérni, hogy nyilatkozzon, így a fajtát se nagyon tudnák "bemocskolni".
Ja, és mostantól szerintem csak benti kutya legyen... Hónapok múlva is bosszút állhatnak.
Nagyon szurkolok, hogy ne legyen baj.
Utolsó vagyok.
Még a felvételt is jó lenne megmutatni a riportban, plusz ha felvennéd a fenyegetéseiket...
Esetleg ismerős gyerekét át lehetne hívni, és azzal is játszhatna. Ha ez benne van a videóban, nem fogják azt mondani, hogy idegbeteg a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!