Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a teendő ha a kutyám...

Mi a teendő ha a kutyám megharapta a szomszéd gyereket?

Figyelt kérdés

bullterrier 2éves szuka. ZÁRT UDVARON volt a kutya..4éves gyerek átnyúlt a kerítésen és úgy meghúzta a kutya fülét hogy nyüszített és megharapta...

oltva volt minden ellen törzskönyves jól nevelt kutya.

gyerek kezét összevarrták azt hiszem de nem tudunk pontosat.

jegyzőkönyvet felvették..

mi történhet a kutyámmal?

jogosan altatnák el?

2011. máj. 1. 20:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
Kérhetem, hogy írd majd meg, hogyan alakulnak a dolgok?
2011. máj. 2. 06:02
 22/75 A kérdező kommentje:

sziasztok!

megírom a fejleményeket ha lesz.

egyenlőre úgy állunk hogy leszakadt a gyerek ujja.. (érdekes mert amikor elvitték akkor ilyenről szó sem volt)

2011. máj. 2. 07:58
 23/75 anonim ***** válasza:

Ugyanez történt egyszer velünk is, hogy benyúlt a gyerek a kerítésen (az utcáról) és a kutyánk megharapta,de nem lett nagy baja, csak felületi sérülések. Az orvos ráírta a kórlapra, hogy "ismert, állítólag oltott kutya" mivel az utcánkban laktak. Annyi volt, hogy a hatósági állatorvos kijött, megnézte a kutya oltásiját, én drukkoltam erősen, hogy ne harapja meg őt a kutya, szerencsére nem viselkedett gyanúsan, így aztán ennyi volt az egész. Azért nem lett nagy balhé, mert a kerítésen átnyúlva történt a harapás, a mi telkünkön.

Szerintem neked sem kell aggódnod.

2011. máj. 2. 08:27
 24/75 anonim ***** válasza:
100%
Azért a későbbiekben a baj megelőzése végett javasolnám, hogy legalább egy nád kerítést tegyetek fel a ti oldalatokra, és akkor a gyrek sem tud átnyúlni. Lehet, hogy jogilag nem te vagy a felelős, de én pont a balhék elkerülése végett ezt tenném. Na meg most vigyáznék a kutyámra, mert ha nem kerül el a háztól és közös a kerítésetek, simán átdobhatnak valami mérget és akkor meghalhat a kutyád.
2011. máj. 2. 08:38
 25/75 A kérdező kommentje:

valami kerítésre mi is gondoltunk...azt mondták mi ne nyúljunk a kerítéshez mert az övék..

amúgy kihívták a gyermek, családvédelmiseket, meg ilyen alapítványokat..

tudom milyenek ezek a családsegítő izék..biztos hogy elfogultak.

2011. máj. 2. 09:40
 26/75 anonim ***** válasza:
100%
Ha övék a kerítés akkor ők veszélyeztették a gyereküket, hisz tudták hogy ott egy kutya a túloldalon. Ha féltették a kölköt miért nem tettek ŐK oda nádat? Neked jogod van kutyát tartani a saját telkeden. Ha a kerítés az övék akkor az az ő felelősségük hogy biztonságos legyen. Ahelyett, hogy pattognának csinálnák meg a kerítést és tanulnának az esetből. Ez így semmiképp sem a kutya hibája, pláne ha nem harapós típus. Ha nekem meghúzná embertársam a fülem, hogy az fájna lehet én is pofán verném érte.
2011. máj. 2. 09:49
 27/75 anonim ***** válasza:

Raadasul egy bullterrierrol van szo. Sok ostoba ember szamara ez "harci" kutya. Mindenkeppen szolj a tenyesztonek ugy tudja bizonyitani az egeszseges vervonalt, jo idegrendszert. Es szomszedokat, baratokat is gyujtsel hogy a 2 ev alatt semmi baj nem volt a kutyaval. A kutya osztonosen vedi a teruletet, a kerites ott volt, a kutya nem lepett ki a ti teruletetekrol, a gyerek nyult at. Eleg evidens hogy ki a hibas de ahogy te is tudod a gyerekes ugyeket mindig nagyon kitudjak forgatni.

Mikor kijon a hatosagi allatorvos minden legyen rendben, nem tudom kinti vagy benti a kutya de kifogasolhatatlanok legyenek a tartasi korulmenyek.

Drukkolok nektek es varom a fejlemenyeket!

2011. máj. 2. 11:04
 28/75 A kérdező kommentje:

hát szerintem a legnagyobb jóban él a kutyus szóval ezzel nem lehet gond..tenyésztői igazolást már elintéztem.

szomszédokkal sajna nehéz lenne mert pár éve költöztünk és nem ismerjük őket nagyon..

a nő nagyon keveri a szart..hívtak a tv2 től hogy nyilatkozok e..

vagyis felhívta a naplót vagy valamelyiket és botrányt akar belőle..

én ebben teljesen kifogok készülni :(

2011. máj. 2. 12:05
 29/75 anonim ***** válasza:
Van-e lakásbiztosításotok? Létezik felelősség biztosítás kutyára némelyik biztosítónál.
2011. máj. 2. 12:45
 30/75 anonim ***** válasza:
100%
Át kéne menni a szomszédba és megbeszélni a dolgot. Először is ne hagyjátok magatokat. Meg kell értenie, hogy akármilyen hisztit csap a baj már megtörtént és a gyerek nyúlt át. Vagyis a gyerek hibázott. Hívogassa naplót stb, de ne lepődjön meg ha aztán ő lesz a hülye. Mindenki szereti a gyerekeket, de senki sem szereti azokat a szülőket akik veszélyeztetik a gyerekeket. "Szar" volt a kerítés, nem volt felügyelve a gyerekre, a kutya területére "tört" be a gyerek és nem fordítva, bántalmazta a kutyát, amire az ösztönösen reagált. Lehet ebből műsort csinálni de a tények figyelembevételével csak magának árthat vele. Ezt nem ártana neki elmagyarázni. Balhé, botrány persze senkinek se kell, mert akárkinek is van igaza mindkét fél meg lesz hurcolva miatta. De tisztázni kéne a szomszédasszonnyal, hogy ki is a valódi felelős a történtekért és utána kiabáljon.
2011. máj. 2. 13:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!