Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a klikkerről...

Mi a véleményetek a klikkerről? Előnyök/ hátrányok?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 26. 20:33
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

Ez engem is érdekelne?

Mert barátnőm macskát is sikeresen képzett klikkerrel - pontosabban tanított neki trükköket... így nehezen tudom elképzelni h ront (amennyiben feltételezzük h a gazdi jól használja!)

2011. máj. 13. 11:36
 32/42 anonim ***** válasza:
Nem a klikker "ront" rajta hanem egyes módszerek nem passzolnak a jelleméhez. Most komolyan nem tudsz erről leakadni? Mi tökéletesen megvagyunk így, használjuk a klikkert de nem mindenek felett. Nem tudom neked mi a problémád.
2011. máj. 13. 11:38
 33/42 anonim ***** válasza:
Én is tanítom klikkerrel a macskám, de neki nem olyan a jelleme mint a kutyáimnak, meg mert őt máshogy nem lehet. Senkinek sem olyan. Ilyen egyszerű. És nem én vagyok a béna. Senki sem béna. Komolyan nem értem miért zavar ez titeket.
2011. máj. 13. 11:40
 34/42 anonim ***** válasza:
Volt egy megállapításod, miszerint "nem mindegyik kutyához illik, és azon meg csak ront..." - erre voltunk kíváncsiak, hogy hogyan ront rajta. De ha nem vagy hajlandó elárulni, akkor nem erőszak... :o)
2011. máj. 13. 11:51
 35/42 anonim ***** válasza:
Igen ezt mondtam de nem a klikkerre, hanem egyes módszerekre amik a klikkerrel járnak. És mivel itt az én kutyámról van szó, nem értem neked miért fontos. Nem hinném hogy valaha az élatben fogsz vele találkozni vagy valami hasznod lesz belőle. Ha viszont leírom akkor nekem meg jöhet kioktatás hogy biztos én csinálom rosszul stb...
2011. máj. 13. 11:59
 36/42 anonim ***** válasza:

Becsszó nem foglak kioktatni ha megírod. Amúgy az egyetlen tippem, hogy egy érzékeny kutya hamar csalódott lesz ha nem jön rá mit akarsz tőle, és ez rátesz egy kis nyomást. De erre is van megoldás: kisebb kihívások, több jutalom.

Mindegy, engem érdekel mi a gondod vele, és esküszöm ha megírod nem kommentelek többet erre a kérdésre egyáltalán.

2011. máj. 13. 12:15
 37/42 anonim ***** válasza:
Van amit meg lehet tanítani klikkerel,van amit nem.Én így gondolom.Egy ivarérett KÁJ kannak szerintem klikkerezhetsz reggeltől estig,ha tüzelő szukát érez.Nehogy már egy kis dicséretért és jutifalatért visszajönne,vagy egy kattogtatásért...Ezt például más módszerekkel kell elérni.Szerintem a legjobb kombinálni a módszereket.Én a visszahívást sohasem klikkerel tanítanám.A visszahívás az szent nálunk,én hívom,ő meg rögtön,mindent hagyva rohan hozzám.Nem azért mert dicséretet kap,vagy jutalom falatot.
2011. máj. 13. 15:45
 38/42 anonim ***** válasza:
Pont a behívás az amit még a klikkeres sulik sem klikkerrel tanítanak. A behívás ugyanis nem kondicionáláson alapul, hanem a tekintélyen.
2011. máj. 13. 17:18
 39/42 anonim ***** válasza:
Na, hát ezért jók a tükör-sulik. Mert az egyik oldalon klikkerrel eléred, hogy a kutya akarjon, szeressen veled dolgozni, a másik oldalon meg megtanulsz olyan tekintélyre szert tenni a kutyánál, amivel már nem bírálja felül a kérésed, mikor magadhoz hívod. A behívással nem az szokott lenni a gond, hogy a kutyának nem tanítottad meg rendesen (akár klikkerrel) hogy mit jelent a gyere ide. Azt a kutya pontosan tudja, csak van, hogy nem tulajdonít neki jelentőséget. Ezt oldod meg semmilyen tanítási módszerrel, ez már viszonyrendezés nem tanítás.
2011. máj. 13. 18:19
 40/42 anonim ***** válasza:
Erre akartam én is kilyukadni...csak nem tudtam ilyen szépen megfogalmazni :o)
2011. máj. 13. 19:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!