Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a klikkerről...

Mi a véleményetek a klikkerről? Előnyök/ hátrányok?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 26. 20:33
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
De, akadékoskodsz. Egyszerűen fogadd el, hogy minden ember és kutya másmilyen. Miért lenne kötelező formálással tanítani? Igen, ismeri a dobozos játékokat meg ehhez hasonlókat de ennél tovább nem megyek, mert nem neki való és nekem sem tetszik annyira. Ami a videóban van azt még megtanulná klikkerrel, de dicsérettel is könnyűszerrel megtanítanám neki. A formálás nem egy kötelező dolog csak egy lehetőség. Nem csak akkor lehet okos és boldog a kutyám ha a formálás felső fokát űzöm vele. Úgy gondolom nem csak ettől lehet okosabb. Mit fáj az neked ha másoknak más jön be? Miért kell ennyire másokra erőltetni? Már akkor is tanítottak kutyát amikor még el sem ért ide a klikker mégis okos és kreatív volt. Nem csak a klikker után van világ.
2011. máj. 13. 10:52
 22/42 anonim ***** válasza:

A példa videónál mind a kettő célravezető.

De én azért szeretem jobban a klikkert, mert a kutya önállóbb, gondolkodik és elfárad + építi a kutya-gazda kapcsolatot.

Az én kedvenc példám, amit eddig senki nem mondott el h hogyan tanítaná meg klikker nélkül a kutyájának az az, hogy a kosarában összegyűlt, kinyalt joghurtos poharakat dobja ki a kinti szemetesbe. Az én kutyám ezt a "szemét" parancsra tudja :o)

Vagy mi jártunk be az etológia tanszékre, hasonló touch screenes tesztre.

http://www.youtube.com/watch?v=sYzdhwg1oN0

ezt se csinálod meg klikker nélkül...

2011. máj. 13. 10:56
 23/42 anonim ***** válasza:
46%

Pont ez az. Te.. Miért kéne, hogy más is? Nem lenne uncsi a világ ha mindenki egyforma lenne?

Először is: úgy beszélsz mintha ezeket a trükköket muszáj lenne a kutyának megtanítani. Nekem az ilyen formálással tanítható trükkök többsége már túl mesterségesnek hat és esztétikailag sem tetszik. Pl a kézenállás. A joghurtot meg utálom, szóval nálunk olyan nincs. Meg még csak az kéne, hogy a szemétben turkáljon, aztán meg azt hiszi azt bármikor szabad...

Másodszor: nagyon egyszerű. Azt mondom a kutyának hozd, odairányítom ahova vinni kell a dolgot, majd ereszd és ennyi. Az én kutyám így csinálná. Nem hinném hogy ettől kevésbé lesz okos mert nem formáltam.

2011. máj. 13. 11:02
 24/42 anonim ***** válasza:
46%
Jaj és nehogy már oda jussunk, hogy nem lehet elég jó a kapcsolatunk ha nem tanítom klikkerrel. Már azt is elég sokan eljátszották, hogy nem lehet jó kapcsolatod a kutyával ha nem a házban alszik, de ez azért már túlzás.
2011. máj. 13. 11:04
 25/42 anonim ***** válasza:

Senki nem mondta. Istenem. Ne legyen már ilyen érzékeny a lelki világod. :o) Gondolj és tégy amit akarsz, amíg nem ártasz vele másoknak és magadnak.

Béke.

2011. máj. 13. 11:18
 26/42 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem te most magadra veszed, meg támadásnak ezt az egészet. Nem arról van szó, hogy anélkül nem lehet jó, meg hogy nem jó a kapcsolatod, ilyet egyáltalán sehol senki nem mondott.

Azt mondtuk, hogy nagyon jó kapcsolatépítő, kreativitásfejlesztő, önállóság növelő, problémamegoldó készség fejlesztő, fárasztó eszköz. Azt viszont senki nem mondta, hogy nélküle nem lehet ugyanezeket a készségeket fejleszteni, csak épp szerintünk vele könnyebb.

2011. máj. 13. 11:19
 27/42 anonim ***** válasza:

Nem én veszem magamra, hisz nézz rá, két oldal óta azt nyomatjátok hogy márpedig, engem meg idegesít ha valaki azt sugallja hogy csak az lehet a jó amit ő használ... Egyszerűen csak annyit kellett volna írni, hogy neked ez tetszik de attól még belátod, hogy másnak más, és ennyi lett volna.

Egyszerűbb annak akihez illik. És ezt kéne megérteni. Nem mindegyiknek kutyához illik, és azon meg csak ront...

2011. máj. 13. 11:24
 28/42 anonim ***** válasza:
Hogyan ront? ez viszont nagyon érdekelne!
2011. máj. 13. 11:27
 29/42 anonim ***** válasza:
Tök mindegy mert itt csak az én kutyáimről van szó és nem általánosságban. Amúgy meg azt amit eddig tanult a klikkerről. Mit nem lehet azon felfogni, hogy nem minden kutya egyforma?
2011. máj. 13. 11:28
 30/42 anonim ***** válasza:
59%

Értem, hogy nem minden kutya egyforma, de olyannal még nem találkoztam, akin ront a klikker. Sokkal inkább azt tudom elképzelni és megérteni, hogy a gazdinak nincs hozzá kedve, de hogy a kutyának mi vele a baja azt egyáltalán nem értem. A delfinek sem egyformák, mégis mindent klikkerrel tanítják.

De komolyan érdekelne, hogy mit ront el a klikker? És hogyan?

2011. máj. 13. 11:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!