Szobakutya! Előnyök és hátrányok?
előny az hogy ott van bent a lakásban, veled van :) amúgy szerintem nincsenek előnyei. ugyanolyan mint a kinti kutya.
hátrány az hogy szobatisztára kell nevelni, és egyes kutyafajták (pl. h.szőrű csivava) hullajtják a szőrüket. ja meg az hogy hallgathatod a sok kutyabarátnak nevezett emberkéket, hogy a szobakutya nem kutya, hanem macska.
nekem szobakutyám van, és IMÁDOM :D ha kertes házban laknék, még akkor is lenne szobakutyám :D vagyis hogy a házba is bejöhet
Nekem a kutyáim voltak már kintiek és bentiek is.
Ami rossz bent az az hogy állandóan mosni, törölni kell a lábukat. Télen behozzák a havat, esőben a sarat, ha kint lefekszenek, akkor a por is tuti bent hullik le, ugye a szoabitsztaság is eltart egy ideig, néha szétrágtak dolgokat vagy széthordták a szemetet, kaját loptak. Ergó többet kell nevelni őket. Szőhullás az nagyon zavaró de valszeg ott az én kutyáimmal van probléma amit próbálok megoldani.
A jó az hogy velem vannak mindig, és látszik hogy sokkal többet tudok velük így foglalkozni és sokkal könnyebben tanulnak.
Előny: kicsi és így kevesebbet eszik.
Hátrány: hullajtja a szőrét, bekakil/pisil eleinte, később is előfordulhat, hogy bepisil izgalmában vagy vmi, nyüszög, hogy kiakar menni, unatkozik...
A szobakutya óriási előnye, hogy mivel veled van kénytelen van viszonylag rendesen megnevelni, minden rosszaságát a te életteredben csinálja, ezért nem tudod figyelmen kívül hagyni.
Kerti kutyáknál sokszor kölyökkorban figyelmen kívül hagyják a rosszalkodást, és akkor kaptnak észbe, hogy a kutyával nagy gond van, mikor már felnőtt, és sokkal nehezebb.
Én pont emiatt minden újdonsült kutyás ismerősömnek azt szoktam javasolni, hogy fél évig legalább lakjon bent a kutya, hogy összeszokjanak, megismerjék egymást, és kezdődjön el a nevelés.
Előny: erős kapcsolat az emberrel
Hátrány: ki kell vinni napi 3x, ha fosik akár egész éjjel rohangálhatsz vele és minden bejövetel után fenékmosás, rengeteget kell takarítani, szőr, kosz, popsi, tappancsok, ha ugat garantáltan felriadsz(a kinti kutyától nem biztos),soha nincs nyugtod tőle egy percre sem, nem hagyhatod otthon sokáig mert becsinál, míg a kintit akár 2 napra is egyedül lehet hagyni ha megszokta, a szomszédok panaszkodnak majd h ugat, vonyít, vagy csak mert szerintük lakásba nem kéne kutya...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!