Milyen kicsi, de nem szobakutya van, ami aranyos is?
egy kis szobakutyát szeretnék a legjobban, de azt nem engedik, a bigglet (v h írják) nem szeretem, a lényeg h vmi kis aranyos legyen, amit lehet kint tartani :).
előre is köszi :)
köszi a leírást ^^
am nem szobakutyát szeretnék kint tartani, az kegyetlenség.
de azér köszi :)
Elég sok kutya van, ami megfelel ezeknek a kritériumoknak.
Szerintem a legmegfelelőbb választás egy kistestű menhelyi kutyus. Nekünk is mentett kutyánk van, nagy jó fej, mozgékony kutya. Hűséges, de leginkább egy bolhához hasonlítanám. Mert élősködik az emberen és folyton-folyvást pattog. De azért szeretjük.
Ha mindenképp fajtatiszta kutyát akarsz, itt van egy-két választható fajta.
A tacskó kistestű, okos és mozgékony kutya. Kitartó és jó jelzőkutya, szeret ugatni.
A mi magyar fajtáink is szépek ám! Puli, pumi, mudi, ezek a kistestű pásztorkutyáink vannak, de velük sokat kell foglalkozni. Le kell őket fárasztani szellemileg és fizikailag is, napi 3-3,5 óra foglalkozást igényelnek. Gondolom, hogy egy nyugis kutyát akarsz.
A cairn terriert is ajánlanám, bár hazánkban nem túl elterjedt kutya. Leginkább azért tartják, mert jó az alkalmazkodó képessége, és rendkívül okos. Kevés mozgással is beéri, de lehetőség szerint 2-3 óra foglalkozást ő is megérdemel.
Egy szó, mint száz, szerintem legalább 40-50 fajta megfelelne neked, de a menhelyi kutya a legjobb választás.
Sok sikert a választásban!
egy menhelyen majd bizti körülnézek..teccik az ötlet..:)
am majd lehet h csak nyáron lesz, de akk legalább sokat tudok vele foglalkozni, mert most így suli közben (bár valószínüleg mindig rohannék haza hozzá) nem mehet a tanulásom rovására..legalábbis a szüleim nem örülnének neki xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!