Milyen kicsi, de nem szobakutya van, ami aranyos is?
egy kis szobakutyát szeretnék a legjobban, de azt nem engedik, a bigglet (v h írják) nem szeretem, a lényeg h vmi kis aranyos legyen, amit lehet kint tartani :).
előre is köszi :)
ha nem is kölyök, de fiatal, mert szeretném ha még jó sokáig az enyém lehetne, bár ebből a szempontból érdemes nem túl nemesített fajtát választani, mert azok tudtommal kevesebbet élnek.
abban igazad van, hogy felnőtt kutyával 1xűbb, és ragaszkodóbbak, ha menhelyről vannak, mert örülnek, hogy gazdára találtak :)
Akkor ez esetben azt mondom, 1-2 éves kutyusokat még bátran választhatsz, mert a kisebb testűek elélnek 10-15 éves korig is. A spánieleket is lehet végülis kint tartani, de velük azért intenzíven kell napközben foglalkozni. Séták, játék, napi 2-2,5 óra biztosan kell neki, aktív vadászó fajta. Itt vannak spániel kutyák, fiatalok viszonylag, menhelyen: [link]
Nekem pl ő nagyon tetszik:
Vagy itt van még ő is, nagyon aranyos: [link]
Nem akarok beleszólni a dolgaidba, meg minden, de szerintem inkább most foglalkozz a 11éves vizsláddal. Nemsokára elmegy közületek, már öreg szegény,és sajnálni fogod majd, hogy nem foglalkoztál vele annyit, amennyit kellett volna, ha már nem lesz. Nem mondom, hogy most nem foglalkozol vele, mert nem ismerlek, de szerintem inkább a vizsláddal legyél.Remélem érted, mit akarok ebből kihozni. Majd utánna még ráérsz kiskutyát tartani :) addig is készülj a kutyatartásra, szerezz minél több ismeretet, hogy utánna nagyon jó gazdija legyél a jövendőbeli kiskutyádnak :D
de a kérdésedre válaszolva, én a menhelyi kutyusokat ajánlom. ha a dolgozóknak elmondod az igényeidet, ők biztosan találnak hozzád passzoló kutyát, ami kielégíti az igényeidet!
köszi a linkeket, téll nagyon aranyosak, am nem bizti h ragaszkodok a spánielhez.
amúgy amelyik kutya a kedvencem, az a Cavalier king charles spániel, de tudtommal azok csak szobakutyák. aszem iylen a fajta nve, de ha esetleg láttad a Zoya című filmet, abban van olyan ami akedvencem, de aszem ez a neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!