Klikkerröl tapasztalat?
Az a jó benne, hogy olyankor tudod megerősíteni a kívánt viselkedést, amikor történik, nem kell várni, amíg jutalmazhatod is a kutyát, vagyis tisztább a tanítási folyamat.
Rossz nincs benne. Esetleg ha valaki azt hiszi, mindent problémát megold a klikker, és olyasmit is így akar elérni, amire nem alkalmas.
Én nagyon szeretem, mert sokkal könnyebben lehet tanítani a kutyámat.
A jó benne, hogy könnyebben megérti, mit várok tőle és általa a jutalmazással sosem kések el, ami régen nagy hibám volt. Ráadásul úgy vettem észre, klikkerrel sokkal lelkesebben tanul.
Rossz dolog nem jut eszembe róla...
ha nem tetszik neki akkor nem kell erőltetni:) így kizárt a használhatósága
egyébként sincs semmi különös a klikkerben... te is ugyanúgy jól időzítve tudsz jutalmazni, dicsérni-ugyanazzal a sebességgel (hangsebesség:-)
a jó dolog lehet benne a tizedmásodperces pontosságú időzítés lehetősége(ennek nincs jelentősége a hétköznapi kiképzésben hiszen a szóbeli dicséret sem sokkal pontatlanabb)
a rossz lehet benne, hogy csakis feladat kondicionálásra alkalmas ha valami nemkívánt viselkedés is párosul a teljesítéshez(pl. túlzott dominancia, izgatottság, birtoklási mánia, étel-mánia stb.) így azt is megerősíted, vagy fokozod a problémát és lesz egy zavarodott ebed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!