Dobermann tartáshoz tapasztalat?
lakásba csak kistestű kutyát, de inkább csak macskát, vagy papagájt, esetleg hörcsög, patkány, egér ilyesmi
valószínűleg szét fogja szedni a házat, ahol rájön oda pisáll, szétrág mindent, és nem tudsz vele mit csinálni, ha rájön a rágás, és nem vagy ott szétrágja a bútort
továbbá a séta nem jó, minden nap rohannia kell, legjobb bicikli mellett, a séta egyáltalán önmagába iszonyat kevés, napi 20 km sétával sem lehet kifárasztani, az lesz ennek a vége, hogy úgy is csak elajándékoznád, bocs
a rottweiler meg a dobermann 2 különböző kutya, a rottweiler lusta, szinte teljesen ellentétek
akkor ne hallgassatok rám, pontozzatok le, ha ti jobban tudjátok, nem egy szakkönyvet elolvastam, és volt ilyen kutyám, az a véleményem, hogy kertes házba való, panelban sem lehetetlen, de bele fogsz gebedni, ennyit pedig nem ér meg, inkább valami másik állatot keress, én azt tanácsolom
Ha jól lefárasztod, akkor tényleg jó vele együtt élni, de első kutyának én akkor sem ajánlanám. Attól, hogy más kutyákkal foglalkoztál már, sajáttal még nincs tapasztalatod. Az pedig nem jó egy dobihoz... Szerintem másik fajtával kezdj, aztán jöhet a dobermann.
Plusz náluk nagyon oda kell figyelni, hogy honnan veszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!