Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha összekapnak a kutyáim,...

Ha összekapnak a kutyáim, tegyek valamit?

Figyelt kérdés

Adtam csontot a kutyáimnak, és mind a kettő kapott külön. Rágcsálták is. Amíg az egyik elment, és elakarta "lopni" amíg nem volt ott a másik, de észre vette, oda rohant, morgott rá, elvette a kutya, és összekaptak.

Kell ilyenkor csinálni valamit:

Valaki azt mondta még régebben nekem, hogy ugyan, majd elrendezik maguk között, ne szóljak rájuk.

De, azért csak nem kéne hagyni, hogy összeverekedjenek nem?

2011. ápr. 24. 11:34
1 2
 11/11 Szekeres Juli ***** válasza:

Amíg csak morgás van, addig nincs teendőd, mert a morgás jelzés, és ha stabil a rangsor, akkor ért belőle az alárendelt fél.

Ha összekapnak, akkor viszont közbe kell lépned. Egyrészt hogy elkerüld a sérülést, de sokkal inkább azért, mert falkavezérként neked kell eldöntened, kivel "verekszik meg" a falka. Egymással eleve nem. (Mai viszonyok között senkivel sem, hiszen nincs már medve- vagy farkastámadás, amit vissza kell verni.)

Közbelépés: attól függ, milyenek a kutyák, és milyen a viszonyotok. Ha minden rendben van, akkor rájuk kiabálva le tudod őket állítani. Ha ez nem megy, akkor gyorssegélyként jó lelocsolni őket, de mindenképpen ajánlatos szaksegítséget kérned, mielőtt elfajul a dolog. Én sem ajánlom, hogy közéjük nyúlj.

A konkrét helyzet kezelésén kívül sokat segít az általános nevelés: taníts meg nekik mindenfélét külön-külön, majd amikor már mindkettőjüknek jól megy, dolgozz velük közösen is! Ezáltal megszokják, hogy a te szavad a döntő, hogy a jelenlétedben te parancsolsz, és érdemes rád hallgatni, hiszen jutalmat, dicséretet kapnak érte.

2011. ápr. 25. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!