Hogyan tisztítsam a kutyáim fülét? Kell egyáltalán?
barna fülzsír szokott felgyűlni, és fültisztítóval szoktam kitisztítani, de nem tudom, ezzel nem tunkolom-e jobban be a fülébe?...
amúgy az egyik kifejezetten élvezi, ha vájkálok a fülében.:D
Egyszer csinálta a cicáimnál állatorvos, akkor valami paraffint vagy mit is csöpögtetett bele...
hogy csináljam??? (amúgy hétvégén megyek az állatorvoshoz, és akkor tőle is megkérdezem, de múltkor elfelejtettem, hátha addig is kapok itt választ...:))
köszi előre is!
Elvileg egy egészséges kutya füle magától tisztul. Az én 5 éves kutyámnak 1x volt alaposan kipucolva a füle, de akkor is azért, mert toklász volt benne, és utána begyulladt.
Persze bele szoktam kukkantani, kicsit meg is törlöm fülpiszkálóval, de gyakorlatilag tök tiszta.
Viszont amit írtál, a barna cucc a fülében, az nem jó. A fülzsír ugyanolyan nekik is, mint az embereknek, tehát kicsit sárgás, de ha barna, akkor ott valami probléma lehet.
Lehet kapni fültisztító folyadékot.
A külső fület pedig akár nedves vattával le lehet törölni. Barnás váladék már nagyon atka gyanús.
Strongdold csepp pár hónapig a kutyára használ. De majd az orvosod megmondja, mit tegyél.
köszönöm a válaszokat!:)
hát akkor megkérem a dokit, hogy nézze meg, a fülük normális mértékben zsírosodik-e, biztos ami biztos...
nekem is az egyik cicám füle tök tiszta, a másiknak kicsit több zsír szokott lenni...
a kutyáim füle viszont mindig hasonlóan zsírosodik...
köszönöm még egyszer mindenkinek!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!