Friss pontyot vásároltam. Hogy tisztítsam meg a pikkelyétől, hogy a konyha ne teljen meg vele? Egyáltalán, milyen praktikák vannak, hogy könnyebb legyen és minél hamarabb elkészüljek vele?
Figyelt kérdés
2009. okt. 17. 07:15
1/3 anonim válasza:
Létezik speciális haltisztító kés. Használata közben a pikkelyek egy kis tartályba kerülnek és nem repkednek szanaszét a konyhában. Az eszköz nem drága. Van fémből és müanyagból is. Enélkül elég nehéz a röpködő pikkelyeket kordában tartani.
2/3 anonim válasza:
vagy pucold a kádban és akkor kevesebb hely marad a röpködésre :)
házi trükköm:amugy én a zöldségpucolot(krumplipucolot) is szoktam használni...ha esetleg arra ragasztassz egy kis zacskot akkor a zacsiba megy az összes pikkely!
3/3 anonim válasza:
én úgy szoktam hogy a farkánál elkezdek pár sort leszedni, majd kézzel a pikkelyek alá nyúlok és végignyomom a kezem egészen a fejéig....
és simán lejönnek a pikkelyek... nem repked és gyors is... persze a hasánál marad a késes módszer.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!