Hogy vigyem sétálni?
Ma akarom vinni a kutyámat sétálni mert mindig elszökött meg szétszedte a kerítést és láncon van! Szeretném sétálni vinni Golden és Labrador keverék de akkora mint egy kuvasz neveletlen és nem bírom el olyan erős a szüleim nem érnek rá! Hogy vigyem el még ma szeretném! Légyszi segítsetek!
12/L
Előre is köszönöm!
Biztonsággal így nem tudod elvinni. Olyan méretű kutyát vihetsz csak el sétálni, amit extra helyzetekben is képes vagy megtartani. :/ Gyakoroljatok egyelőre az udvarban, érd el, hogy ne húzzon, laza legyen a póráz.
Volt már valaha sétálni?
Szia!
Most nincs időm írni,de majd fogok ok?
Szerintem NE vidd el mert ha nem bírod el akkor elszökik.
Az udvarban tedd rá a pórázt, ha ugrál, akkor várd meg, meg lenyugszik. Fontos, hogy akkor indulj el valamerre, ha teljesen ellazult a póráz. Ha ismét húz, akkor állj meg. Ezt gyakorolhatjátok jó ideig. Biztos, hogy mikor először kiviszed a sok inger, a sok szag húzásra sarkallja majd, ezért gyakorolj sokat még az utcákban.
Azért nem tanácsolom, hogy egyedül vidd ki, mert annak könnyen rossz vége is lehet. 12 éves vagy, ha jól sejtem olyan 40-50 kg. A kutyád is ennyi nem? Azért az elég durva olyan esetben, ha kutyád sajna neveletlen.
Én sem vagyok egy izomkolosszus és tudom milyen, mikor rángat egy akkora kutya. A menhelyen mindenféle méretű kutyát be szoktam vállalni, van egy hatalmas kopó keverék, jámbor, mint egy borjú, de hatalmas ereje van, és bizony sokszor ki kellett támasztanom magam a lábammal valahova, hogy ne repüljek utána. Úgyhogy gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!