Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Na most így hogy vigyem sétálni?

Na most így hogy vigyem sétálni?

Figyelt kérdés
Van egy 5 hónapos foxi keverékem. Most szoktatom a pórázon sétáltatásra. Tegnap előtt kivittem a kapu elé, és az utcán sétáltam vele egy kicsit. Oké hogy ment össze-vissza, hát majd megszokja. A legnagyobb baj az, hogy kármit meglát menne neki, és ugatja. Pl: mentek a biciklisek előttünk és ha nem fogom szorosan a pórázt, akkor nekik megy. Ez azért van, mert ugye kertes házba lakunk, és mindent ami elmegy a ház előtt azt megugatja. Csak , hogy az utcán is mindent megugat, így nem tudunk "haladni". Meg aztán leül minden 5. méternél, meg a kutyáknak is menne nekik stb. Ilyenkor mit lehet tenni?? Hogy vigyem ki így, hogy mindent és mindenkit megugat?? (még a madarakat is megkergeti)
2010. aug. 9. 11:43
 1/4 anonim ***** válasza:
44%
hamarabb kellett volna kezdeni a szocializálást, és valószinüleg túl korán került el az anyjától.De még most sem késő.
2010. aug. 9. 11:56
 2/4 anonim ***** válasza:
73%

Nekünk is foxi keverékünk van, és fiatalon nagyon őrült kutya volt, mindent szétrágott, nem hallgatott senkire, stb... Azóta már kinőtte ezt, és értelmes, kissé izgága kutya lett belőle.

Fontos hogy türelmes legyél a kutyához, hogy ne érezzen rajtad feszültséget, hogy sokat foglalkozz vele és következetesen neveld. Menjetek sétálni, és ha valamit megugat akkor kontrolláld, ültesd le, éreztesd vele, hogy te vagy a domináns fél, nem mehet a saját feje után. Ne felejtsd el, hogy vadászkutyáról van szó, az ösztönei azt súgják neki, hogy vegyen üldözőbe kisebb állatokat (pl macskák). Jó neveléssel le tudod szoktatni erről is.

Van egy tökjó sorozat, angol címe: Dog whisperer, abban rengeteg trükköt mutatnak ezzel kapcsolatban.

2010. aug. 9. 11:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Itt csak az segit, ha tudatositod benne, hogy a seteltatas az "vadaszasi formacio", vagyis, az van, es akkor, amit a falkavezer (te) mond.

Szoval, ha ugat, kerget, hatarozottan megrantani a porazt, es kozolni: "Nem." Es kitartonak lenni, mert a foxi ritka makacs fajta. :P

2010. aug. 9. 11:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem a "Dog whisperer" egy darab katasztrófa... Nem sok részt láttam, de kinyílt a bicska a zsebemben, attól, ahogy kutyát "nevelt". Nem ért hozzájuk...

Lényeg: A kutyát vedd rövid pórázra és szigorúan tartsd a magad mellett. Ha húzni kezd rántsd vissza (de ne rángasd, vagy húzd folyamatosan!) és persze a Nem!-mel szólj rá. Természetesen dicsérd, ha jól viselkedik!

2010. aug. 9. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!