Miért nyeli be mindenki Cesar Millan meséit?
Könyörgöm emberek, média, show business, Hollywood!!! Az egész egy megrendezett maszlag ugyanúgy mint a többi műsor, beetetés, hogy vegyed csak meg a könyvét...
Én egy magyar kiképzőt milliárdszor többre tartok!
És ezzel nem akartam bántani senkit, bár tudom megköveztek most, mert szerintem én vagyok az egyedüli, aki nem nyeli be tátott szájjal a dolgokat!:)
nah, te legalább normális hangnemben válaszoltál! És meg is értelek, elfogadom teljesen, hogy te hiszed a módszereit.
Hát én az egyik részben pont azt láttam, azt hiszem tacskóról volt szó, hogy meg akarta a kutya harapni a lányt, de Millan mellette ült, és levágta a kutyát a földre, aztán meg leszorította.
Érdekes témakör. Tetszik az emberi reakció negatív és pozitív iránya...
Maradjunk a tényleges kérdésnél és ne sétáljunk el nagyon a fától (mert az alma sem teszi)
Csak pár gondolatot ragadnék ki:
"média, show business"
Így van! Ha igénytelen műsort raksz össze, akkor maximum a youtube-ra kerülhetsz föl, amit te osztasz meg. A Discovery sem vesz meg sz4r műsorokat...
"megrendezett"
Valahogy fel kell építeni a műsort. Anyag kell hozzá, hogy minőségi összevágás legyen. Láttam "behind the scene" részt és provokálták a kutyát, hogy támadjon meg hasonló kis nüanszok, amit nem nagyon osztanak meg - minek? nem arra kíváncsi a fogyasztó, hanem a végeredményre
"beetetés, hogy vegyed csak meg a könyvét."
Általában ez a sorsa a népszerű sorozatoknak. Pl. Jamie Oliver, Gordon Ramsay. Ezek könyveiből nem leszel szakács, de össze lehet dobni egy ehető bármit. Ha valakire lehet marketinget húzni, akkor megcsinálják. Pénz.
Van Bodi Magdi szakácskönyv is, meg Stáhl is.
Sőt! Norbi Ápdét, aki megmondta, hogy az "eszel és mozogsz" kombóval egészségesebb lehetsz... basszus ebből lett milliárdos - és az emberek megeszik :P ha mozgok, akkor fitt leszek? LOL spanyol viasz, de jól csinálta
Cesar Millan is egy egyszerű ember, aki felhívta a figyelmet arra, hogy soha nem a kutya a gond, hanem a gazdája, aki "üntyülü-püntyülü"-vel vagy valami idiótasággal kezeli és nem ért a jelekből.
És ne hasonlítsuk össze egy kiképzővel, mert az egy másik szakma. Ő nem csibészésre, meg behívásra és egyéb jópofa dolgokra tanítja a kutyát, hanem a problémás ebeknek megmutatja hol a helyük és a gazdának megtanítja, hogy a pozícióját hogyan is tarthatja meg és élhet tovább az ebbel.
Nekem egy kan pitbullom van. Altatás elől menekítettem ki 5 éves korában - harci ebként "használták". Csupa sérülés volt a teste.
Nem 30perc volt, hogy betörjem. Sérülten is nekem jött.
1 éven keresztül, nap mint nap - szó szerint - harcoltunk egymással. Jó pár sérülést okozott nekem :P Egyszer olyan erővel fejelt le, hogy felrepedt a szám. Úgy néztem ki, mint születéskor a nyúlszájúak.
Kitartó voltam és most egy 9 éves, borjúlelkű, gyerekimádó, szófogadó állatom van. Idegenekkel barátságos, de csak akkor, ha együtt engedjük be az illetőt. Nem kellett hozzá Cesar vagy egy fizetős kiképző.
Tudomásul vettem a te álláspontodat is! Köszi!
És nagyon szép dolog, amit a pitbull-ért tettél, büszke lehetsz magadra:)
Egyébként azon a ponton sem értek egyet Millannal, hogy nem tanítja meg a gazdit kutyát tanítani.
Szerintem a napi szintű tanítás alap szükséglete a kutyának, és alfája és omegája egy jó kutya-gazda kapcsolatnak, egészséges kommunikációnak.
A tanulás az a rész, ahol a kuty élvezi a közös munkát, ahol megszokja, hogy a gazdira figyelni, a gazdinak engedelmeskedni szuper. Emellett tanítás közben ismeri meg a gazdi a kutya gondolkodásmódját, korlátait, stb.
Nekem abszolút nem munkakutyám van, mégis ha két három napig nincs gyakorlás, nincs új dolog tanulása, akkor látom, hogy tobzódik, és mikor végül kezembe veszem a klikkert, majd kiugrik a bőréből. Tegnap is a fél délutánt gyakorlással töltöttük pedig én csak sétálni, meg labdázni akartam, de mivel pár napja nem volt komolyabb gyakorlás, a kutya annyira dolgozni akart, hogy még kakilni is elfelejtett.
Én őszintén szólva nem is mernék ilyen szinten belenyúlni az ösztönkezelésbe (mert ami CM csinál az tulképp az)amíg a gazdi és a kutya között nincs meg az a kölcsönös figyelem, amit a tanítás, gyakorlás során sajátítanak el.
Ezért hiszek sokal inkább a tükör módszer szentháromságában. Tanítás-életmód-ösztönkezelés. Csak együtt, egymásra épülve működőképesek. Minden problémánál meg kell vizsgálni, hogy mi okozza a problémát. A kutya nem tudja, hogyan kellene helyesen viselkedni (tanítás) - nincsenek kielégítve bizonyos ösztönei (pl. szaglászás, zsákmány ösztön, mozgás, munka)- vagy mindent tud, ki is van elégítve, de tojik a gazdájára - ösztönkezelés. Csak így együtt ez a hármas tud működőképes lenni, mert ha csak az egyik nincs a helyén, akkor nem lesz stabilan jó a kutya.
Emellett azt is tegyük hozzá, hogy minden JÓ kutyakiképző valójában ember kiképző, én épp ezért nem is szeretem a kiképző szót, sokkal inkább az oktatót.
úgy jön ide az oktató, hogy ő sokkal többet ad annál, mint, hogy "ül", "fejszik", "hozzám", "ott ül"...
Valljuk be te azért nagyon sarkosan fogalmaztad meg a dolgot... ennél sokkal, de sokkal többről van szó. Gondolom te még nem jártál oktatónál, ezért gondolod azt, hogy ennyiből áll az egész. Vagy, ha voltál, és te ezt tapasztaltad, akkor nagyon rossz oktatót választottál.:)
Örülök, hogy bevált neked a módszere, tényleg!
őőő szerintem én nem bántottalak meg sőt próbáltam kedves is lenni, de mind1. Nem akarok én senkire sem ráerőltetni semmit, de viszont a jogot fenntartom az álláspontom megvédéséhez:) ha kicsit visszaolvasnál láthatnád, hogy pár embernek írtam is, hogy tudomásul veszem az álláspontját, és ez így is van. Én senkinek nem írtam olyat, hogy "de márpedig ne alkalmazd C.M. módszerét, mert én nem értek vele egyet"
Olvastál ilyet? Nem! Köszönöm! Akkor miből is fakad a bunkó stílusod? Mit érdekel engem ki mit alkalmaz, én nem értek egyet a módszerével, te igen ennyi, nem kell itt vérre menő harcot manipulálni a dologból! Tudod, amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!