Miért nyeli be mindenki Cesar Millan meséit?
Könyörgöm emberek, média, show business, Hollywood!!! Az egész egy megrendezett maszlag ugyanúgy mint a többi műsor, beetetés, hogy vegyed csak meg a könyvét...
Én egy magyar kiképzőt milliárdszor többre tartok!
És ezzel nem akartam bántani senkit, bár tudom megköveztek most, mert szerintem én vagyok az egyedüli, aki nem nyeli be tátott szájjal a dolgokat!:)
"ez a sorozat főleg ostoba amerikaiaknak készült, akik egyáltalán nem tudnak kezelni egy kutyát sem."
A probléma az h Amerikában sokkal jobban kezelik a kutyákat, mint itt Magyarországon. Amerikát sok mindenben el lehet ítélni, de a kutyatartási kultúrájuk "picit" magasabb szinten van mint a miénk.....
Szerintem az alapvető problémájuk ott van, hogy mindenfajta kutyából egy aranyos "szoba-cicust" akarnak maguknak.
Itt nálunk senkinek nem jutna eszébe, hogy egy terelő-kutyát, vagy kimondottan házőrzőt megpróbáljon "masnis szobakutyává" nevelni.
Először is Caesar Millan nem kiképző. Soha senki nem mondta, hogy ő kutya kiképző lenne. Nem is képez ki kutyákat.
Ő az embereknek segít, a helyes kutyatartásban. Óriási a különbség.
Aztán, a módszere igenis működik. Nem mondom, vannak mások is, akiknek meg van a maguk módszere, és azok is nagyszerűek, de a lényeges pontokban megegyeznek.
És nem éppen megrendezett maszlag, és nem csak show-műsor.
Kérdező, te tudsz olvasni? Akkor olvass utána Millan-nek.
Nem feladatom őt védeni, de engem rohadtul irritál, ha a butaság tudatlansággal párosul!
A te esetedben pedig ez van! Nézz utána, olvass utána aztán okoskodj!
Nem nyeled be a maszlagját? Mit nem nyelsz be? Mondj egy példát, konkrét dolgot, hogy márpedig Caesar Millan módszere nem működik. Tudsz példát hozni? Vagy csak fröcsögsz itt feleslegesen?
,,öldhöz b@sszuk a kutyát"
Ilyen soha nem volt benne, soha egy kutyát sem bántalmaz.
Ellenben olyan van, hogy a kutyát lenyomja a földre, de ez nem bántalmazás, és nem ,,b@szta" földhöz.
Ebből megint csak az látszik ,a kutyákhoz sem értesz, és fogalmad sincs arról, hogy működik mindez.
,,Nekem ott tette be végleg a kaput, amikor egy barátnőm a könyve elolvasása után túl adott az illatosról mentett kutyáján, merthogy nem azonos az energia szintjük, és így nem tudnak együtt élni. Nem tudtam rábeszélni, hogy jöjjön el velem kutyasuliba, mert Cesar megbabonázta az energiáival."
Nos, tudod bizony van benne igazság, de barátnőd rosszul értelmezte Caesar-t. Arról meg ne már Caesar Millan tehessen, ha valaki ostoba, és félreértelmezi!
A lényeg az, Caesar Millan-től sokat lehet tanulni, nem kell készpénznek venni minden mondatát nem tartja senki csodatévőnek, varázslónak.
De bizony igaza van, és a módszerei működnek.
Millan ellenzői meg csak egyszerűen a szokásos magyar szindrómától szenvednek:
irigyek, ostobák, tudatlanok.
Magyarországon az nem jutna az emberek eszébe h egy kutyát egyáltalán nevelni kell.
Én az amerikai kutyatartást még mindig többre tartom mint a magyart. Ami számomra szánalmasan alacsony szinten van.
"A probléma az h Amerikában sokkal jobban kezelik a kutyákat, mint itt Magyarországon. Amerikát sok mindenben el lehet ítélni, de a kutyatartási kultúrájuk "picit" magasabb szinten van mint a miénk....."
Ezt mégis honnan veszed? Mert nekem épp most testközelből vannak információim a kinti kultúráról. A kutyát sosem veszik le a pórázról, és nem is engedik, hogy a kutyák egymással találkozzanak, mert félnek a pereskedéstől. Minden kutya ivarérés előtt ivartalanítva, ezzel az alapvető ösztönkészletüket el is veszik tőlük. A legtöbb kutya elhízott. Ennek melyik részét tartod példaértékűnek?
És akkor mondok konkrét példát is amit maszlagnak tartok. Problémás, energikus túlmozgásos kutyát csak őgy pikk-pakk elvisz görkorizni. Hát az én kutyám se nem problémás, se nem túlmozgásos, sőt még a pórázfegyelme is nagyon rendben van, mégis dolgozunk már egy ideje azon, hogy gond nélkül menjen a görkorizás, és véletlenül se rántson el, ne legyen baleset.
igen, de aztán tettem is érte, és csodás kutya lett belőle, de tényleg. Nagyon büszke vagyok rá. Engem is váratlanul ért a marás, mert azelőtt nem csinált ilyet.
És én egy szóval nem írtam, hogy Millan kiképző. A kiképzőt a Magyar kiképzőkre írtam, hogy ők legalább nem engergiáznak meg humbukolnak.
Mondtam, hogy megkövetek, és természetes. Ki mit gondol, én elfogadom azt is aki hisz benne, de én valahogy nem:s
Kérdező, megismétlem, érvelni tudsz? Nem az az érv, hogy fröcsögsz.
Gyerünk, mond el, mi az ami nem válik be Caesar Millan módszereiből. Mert biztos mindet kipróbáltad, onnan tudod, hogy nem válik be.
Úgy tudom már utálni az érvelni nem tudó embereket. Úgyhogy nem a szádat jártasd feleslegesen, hanem érvelj!
Halljuk már!
Majd én mondom a kérdező helyett.
Érv 1: csittegés. Nap mint nap látom a kutyasuliban, ahogy a kezdő gazdik csittegnek mert ezt látják a tévében. A kutya felnéz, majd ugyanúgy folytatja amit csinál. Meg szoktuk kérdezni, hogy ezzel szerinted elérted a célod? Abbahagyta? A válasz általában nem.
Érv2: egy túlmozgásos kutyát nem lehet csak úgy elvinni görkorizni, mert óriás tanya lesz belőle.
Érv 3: a futópad nem fárasztja el a kutyát minőségileg, és a legkevésbé sem közös móka a gazdival. Nincsenek ingerek egyáltalán, olyan mint a mókuskerék. Fizikailag elfárad, mentálisan egy nagy nulla.
Érv 4: Egy falka baromi hatásos segédeszköz lehet, de csak akkor ha a gazdi is ott van ahol a falka, és ott tanul meg kommunikálni a kutyájával, ott mutatják meg meki a kutyák közti kommunikációt a szakértőt. Az, hogy gazdi nélkül elvisszük a kutyát a falkába, az többet árt a kutya-gazda kommunikációnak, mint amennyit használ.
Érv 5. földre nyomás: alap, ősidők óta ismeri mindenki. Amikor még a kutyasuli előtt gondjaim voltak a kutyámmal (engem azért nem harapott meg) nyilván próbáálta, ezt. A viselkedése semmit sem változott tőle. De ha működik is, megnézem hányan tudnak lenyomni a földre egy domináns 30 kg fölötti kutyát. A fizikai fölényedet bizonygatni 10 kiló fölött eleve tévút, ugyanis baromira ninccs fizikai fölényed. A kutya gyorsabban fut, erősebben harap, jobban szagol, fizikailag mindenképp fölényben van hozzád képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!