Miért nyeli be mindenki Cesar Millan meséit?
Könyörgöm emberek, média, show business, Hollywood!!! Az egész egy megrendezett maszlag ugyanúgy mint a többi műsor, beetetés, hogy vegyed csak meg a könyvét...
Én egy magyar kiképzőt milliárdszor többre tartok!
És ezzel nem akartam bántani senkit, bár tudom megköveztek most, mert szerintem én vagyok az egyedüli, aki nem nyeli be tátott szájjal a dolgokat!:)
Érv 1: Caesar Millan tudtommal nem használ klikkert. Amúgy a klikker jó, de tudni kell használni.
Érv 2: Senki se mondta, hogy lehet, és azt sem mondta senki ,hogy görkorizni kell vele. Attól ,hogy Caesar az egyik részben görkorcsojával megy a kutyával, még nem azt jelenti ,hogy utánozni kell.
Érv 3: Így igaz, ezt Caesar is elmondta, de a futópad annak jó, aki futtatni akarja a kutyáját csak épp nem tudja. (mondjuk egy kövér, vagy idős ember, vagy fájós lábú ember nem tud órákat futni a kutyával)
Érv 4: Caesar csak nagyon súlyos esetekben vitte el a gazdától a kutyát, hogy a falkától először a kutya tanuljon el bizonyos dolgokat. Általában az gazdákkal együtt foglalkozik a kutyával.
De ehhez persze megintcsak nézni kéne a műsorát, olvasni a könyvét , és nem egy vagy két rész alapján ítéletet hozni. (ja meg gondolkodni sem ártana)
Érv 5: Működik, én én lenyomtam volna akármikor az enyémet, pedig egy 50 kilós roti volt, én nem meg vagyok erőművész.
Lehet, hogy fizikailag fölényben van, de én meg úgy teszek mintha én lennék az erősebb. Addig jó, amíg nem érzi ő van fölényben.
Dantes, ha normális hangvitelben intéznéd hozzám a kérdéseidet, és nem támadsz le rögtön nagy pofával, és vádaskodsz, hogy nem értek a kutyához, és parancsolgatsz itt nekem, mint valami kiskirály, akkor válaszolnék is én is normális hangnemben. De így szóra sem méltatlak, mert normálisan nem tudnék, lealacsonyodni pedig nem szeretnék az alpári neveletlen szintedre!;) Én meg az oktondi embereket utálom, akik nem látnak tovább az orruknál.
Érdekes más válaszoló, aki hisz Millan módszerében tudott normálisan válaszolni, csak te nem?
Csittegés nem = klikkelés. Itt a csss+bökés dologra gondoltam.
A klikerrel semmi baj nincs, tudom is használni, és a sulin is használjuk.
Nem rúgott bele. Se erőből se máshogy. Legfeljebb csak megbökte a lábával.
És nem Dante , hanem Dantes. Se írni, se olvasni, se gondolkodni nem tudsz. Nem támadlak, ez tény. Ostoba vagy, és olyan dolgokat mondasz amik még csak nem is igazak.
Végeztem veled, csak egy ostoba ember pazarolja az idejét egy hozzád hasonló csökött értelmű alakra.
kijavítottam magam. Ostobának inkább téged neveznélek, mivel látni nem vagy képes, hogy észrevedd:)
Hál istennek, húzzál csak. Őszintén sajnálom, hogy nem tudtak belőled normális emberi lényt nevelni:( csak egy taplót, aki sértegetni tudja a másikat.
"Ezt mégis honnan veszed?"
Én az agilitys és frizbis tábort ismerem. Egy társadalom kutyatartáshoz való hozzáállását hűen tükrözi, h a kutyatartók közül hány százalékuk űz (esetleg versenyszerűen) kutyás sportot. (+ ahányan még járnak ilyen rendezvényekre)
Ez Magyarországon siralmasan kevés.
Amerikait nem tudok - de kinti versenyeket láttam már, edzésmódszereket ismerek -, de finn adatokat igen (agility téren):
Finnország lakossága 5 millió - ebből 7000 ember indul rendszeresen agility versenyeken (+ akik nem indulnak, de minden hétvégén ott vannak a kutyasuliban és hopszizgatnak).
Magyarország lakossága 10 millió - ebből 200 ember aki rendszeresen indul agility versenyeken.
Szerintem egyértelmű.
(a korai ivartalanítást meg nem keverném bele.... pláne azért nem, mert szerintem hasznos, és megnézheted a kutyámat aki szintén ennyi idősen lett ivartalanítva (kan) és köszöni, az ösztönkészletével semmi gond :o))
jó lenne ha nem egymást szídná mindenki egy kérdésre válaszolva és az is jó lenne ha a kérdések nem lennének ilyen bicskanyitogatóak.
attól hogy sokan Millan módszerét követik miért kell mindennek a rossz oldalát látni hogy megrendezett, ki az aki benyeli... van aki ebben hisz van aki másban az a lényeg hogy neveljük normálisan a kutyákat.
amúgy Millan soha nem rúgdos, üt vagy b@sz földhöz kutyát csak egyszerűbb lábbal megérinteni mint hajolgatni. és ha a csittegés után nem jelzed a kutyának mit akarsz persze hogy el fog fordulni. azért meg nem kéne kritizálni a módszereit mert sokan nem képesek alkalmazni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!