Kutyások! Kisgyerekek mellé milyen kutyát javasoltok? Tekintélyt parancsoló, házőrző tipusra gondolok.
Gyerek mellé óriás testűben én a leonbergit javasolnám, főleg, ha tényleg nem számít a pénz. Legendásan gyermekszeretők, terápiás kutyának is alkalmasak és a betörő szemszögéből elég félelmetesen is néznek ki. Amúgy viszont jámbor jószág, nyugodtan fogadhatsz tőle vendégeket is. Kennelbe zárását semmi esetre sem javaslom, mert azt kemény büntetésként élné meg. Számára létfontosságú a család közelsége.
http://www.youtube.com/watch?v=iHZ--SuS6GM
Én is nő vagyok, és a bernim engem tekint falkavezérnek. A falusiak bejárása ellen jó,nálunk is bevált. Én is városi vagyok,és irtózatosan idegesít,hogy volt,hogy arra ébredtem a délutáni pihimből,hogy Rózsinéni áll a hálóajtóban. Mióta megvan a kutya,nem járnak be. Szerintem a világ legjobb kutyái a bernik,sosem kéne másik. De én elfogult vagyok :)
Egyébként van még1 fontos dolog. Bejárhat a lakásba? Mert ha nem,akkor viszont a berni,és a leo nem a legjobbak. Ők nagyon igénylik a gazdit. Persze ha nem engedeg be,de sokat vagy kinn,úgy jó lehet a berni,meg a leo is. A labik kiváló,gyerekszerető kutyák,de én úgy tudom,eléggé hajlamosak jópár betegségre;és könnyen híznak.
Ha érdekel a berni,szívesen válaszolok róla bármire itt is,vagy priviben :)
Bernis voltam :)
U.I.:
Kaut én nem vállalnám be. Nem is keménynek,de nagyon-nagyon határozottnak kell lenni vele,és kell hozzá fizikai erőnlét is,mert ha suliba járok,ott is lehet olyan szit,amikor meg kell tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!