Kutyások! Kisgyerekek mellé milyen kutyát javasoltok? Tekintélyt parancsoló, házőrző tipusra gondolok.
Van egy műsor a tévében.(most megy ha jól emlékszem hétvégente) Animal planet : 101 nagykutya..Érdemes nézned,mert 1 részben 5 kutyát mutatnak be és mindent elmondanak róla.
-származása,rövid kutya története
-mennyire alkalmazkodó,család,gyerek vagy szakképzett gazdi mellé ajánlják
-egészségét megbeszélik
-mennyit kell foglalkozni vele
- milyen kutya,mi jellemzi stb..Vannak történetek is..
Nagyon jó..
Nos mivel én rendszeresen nézem,és nem rég a vizslákról volt szó,arra emlékszem,hogy a vizslát "arisztokraták kutyájának" vagy "mágnes kutyának" is nevezik.Nem ajánlják kisgyerek mellé,és olyan gazdiknak tanácsolják akik naponta 2-3 órát is tudnak vele foglalkozni.Kertes házba ajánlják,mert ennek a kutyának kell a hely.Azt is mondták,hogy olyan gazda kell neki aki már gyakorlott gazda,tud tanítani,nevelni a kutyát..
A rotit sem ajánlják gyerek mellé,és nála is tapasztalt gazdit ajánlanak aki fegyelemre tudja nevelni..
Mindig elmondják,hogy melyik kutyánál miért fontos hogy "erős karakterű" gazdija legyen..
Én ahogy végig gondolom a kutyákat a németjuhászt raknám első helyre..Ő bármelyik családban jó,szereti a gyerekeket,könnyen tanul,szereti a gyerekeket,jó házőrző is..
Szerintem válassz termetes, de nyugis kutyát. Ilyen a berni pásztor, a bernáthegyi pl. De manapság már a Masztiffokat sem tenyésztik ÖV-re, jellemzően velük szemben is az az elvárás, hogy plüssmackók legyenek.
Én masztiffokkal nőttem fel, egyszer volt necces helyzet, mikor megijedtem, de azt én provokáltam.
Kifejezett ÖV kutyát semmiképp sem ajánlanék, mert ott előfordulhatnak furcsa dolgok. Rotiból ismerek nagyon gázosat, aki egyszerre érzékeny és domináns, még a tapasztalt oktató gazdájának is feladja a leckét néha.
Kemény kéz pedig nem verést jelent, pláne egy ekkora termetű kutyánál, akit ha megverzs, rögtön rájön, hogy milyen gyenge vagy. Ez inkább következetességet jelent, és azt, hogy a negatív viselkedésnek mindig legyen meg a negatív következménye. Ebben sokat segít egy jó kutyaiskola.
Ha így állsz hozzá hogy a kutyát meg kell verni akkro enekd ne mvaló kutya...
A kaaukzusi nem kattant és nem kell megverni,egy kutyát se kell emgverni és pláne nem fajtajelleg nála.Az a kutay amelyik ilyet csinál nem volt nevelve és lemozgatva.
Azért ajánlottam a kaut mert soakt ismerek akit kisgyerek meleltt tartanak és remek dadák...
A roti szereti a gyerekeket szintén.De ha ennyire nem értesz a kutykhoz akkor tök mindegy melyik fajtát választod csak rossz leeht a vége :S
Pláne ha veréssel szeretnéd nevelni..akkor tutira kattant lesz csoró állat.
veréssel egyik kutyánál sem lehet célt elérni.Aki így nevel egy kutyát annak nem szabadna tartani.
Az "erőskezűség" nem a verést jelenti.Az erőskezű gazda az aki megfelelő hozzáértéssel,neveléssel letudja kötni a kutyát szellemileg és testileg is..Aki tudja,hogy mit kell tenni ha a kutya jól végzi a feladatát,és mit kell tenni ha nem..A kutyákkal állandóan foglalkozni kell.HA naponta 2-3 órára bezárod a kennelbe akkor már ne is gondolkodj kutyára..Mert itt követed el az első hibát...A kutyát nem bezárni kell ha vidéki házban él az ember,hanem megfelelő tudással megtanítani rá,hogy arra a 2-3 órára őrizze a házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!