Kutyások! Kisgyerekek mellé milyen kutyát javasoltok? Tekintélyt parancsoló, házőrző tipusra gondolok.
Attól függ mennyire értesz a kutyákhoz,mennyi időd lenne rá foglalkozni vele,mennyi pénzed van,vinnéd-e kutyasuliba?:D
Ha ezekre válaszólsz akkor szívesen ajánlok fajtát.
Ez jó amit leírtál,én a kukázusit ajánlanám.Megbízható védő kutya és szereti a gyerekekt,de! érteni kell hozzájuk,ha soakt utánuk ovlasol és felveszed egytenyésztővel a kapcsolatot mit hogyan kell akkor nem lesz baj.Kimozgatni pedig kitudpd amíg a kcisi koviban vannak,engedelmességet pedig otthon is tudsz vele gyakorolni,max elolvasol még egy-két kutyakönyvet :D
Persze a berni pásztor is nagyon jó választás lehet.
csak itt az a bibi, vehettek ti akármilyen vérebet, a mai világban már semmit sem ér a kutya rosszakarók ellen. Ezt rendőr ismerősöm meg mondta, millió egy módszer van már a kutyák leszerelésére sajnos:(
De, hogy válaszoljak is. Németjuhász, Berni pásztor is nagyon családszerető.
A cane corso-t csak félve jegyzem meg, mert nehéz nevelni, és kemény kezű gazdára van szüksége, és rengeteget kell vele foglalkozni. De ez a fajta még a saját gazdájával szemben is képes megvédeni a gyerkőcöket, tapasztalatból mondom:)
egyszerre lehet belőle kemény házőrzőt, és kiváló dadát nevelni:) de mondom, ezt csak érdekességként írtam inkább, bár nem ismerlek titeket, hogy mennyire vagytok keménykezű gazdik:)
22L
Egyébként a Rotweilerről mi a véleményetek?
Ha néha be lenne csukva a kutya(mondjuk napi pár óra) egy számára ideális kennelbe,azt szabad?Nem lenne rá rossz hatással?
A bernis válaszoló vagyok. Én nem mernék se rotit,se kaukázusit bevállalni. Dolgoztam menhelyen,és rengeteg kaut hoztak be. Nagyon kell érteni a kutyákhoz,és nagyon határozottnak kell lenni velük.
Egyébként sajnos tényleg igaz, hogy a rosszfiúk ellen nem ér semmit a legjobb kutya. Párom rendőr,és sokszor meséli,hogy kemény ÖV-s kutyákat mérgeztek meg,vagy ütöttek,fújtak le,és pakolták ki a házat. Nálunk 2 kutya van,de éjjelre inkább beengedjük a lakásba őket,és bekapcsoljuk a riasztót,nehogy bajuk legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!