Milyen kutyát érdemes tartani kisgyerekek mellett kertes házban, aki azért a házat is őrzi és a gyerekeket sem bántja?
Szia.
Csak erősíteni tudom az előző válaszolót.Nekünk is Labink van.Igaz még gyerek nincs,de mindenkivel barátságos aki hozzánk jön.Hízelgésből most azt a szokást vette fel,h ráül az érkező lábára.:-)Szeret mindenben részt venni.Pl törtük a diót ,és Ő úgy foglalt foglalt helyet,h mindenkit lásson.
Ha meghallja a hangom akkor már repül felém.Nagyon tud örülni.Én is ezt a kutya fajtát ajánlom.
Énis a labdradort ajánlanám. Rendkívűl okos, barátságos, mozgékony, szeretetre méltó.Szereti a gyerekeket és teljes mértékben megadja magát nekik.Házőrzőnek nem a legmegfelelőbb kutya... a természete miatt, de gondolom erre is kilehet képezni.
több:
Leonbergi (nagy termete miatt nem nagyon próbálkoznak a betörők,és rendkívűl gyerekbarát)
Pireneusi hegyikutya+Argentin dog: (család &gyerekszerető &házörzőnek kíváló)
Mallorcai bulldog (rendkívűl kedves&családcentrikus kutya)
de még nézegess, rengeteg hasonló fajta van [:
sok szerencsét.
Bobtail. Kimondottan ezek az erősségei.
Házőrző, akkor is jelez, ha ismerős jön, másképp, ha ismeretlen, de ha nem vagyunk itthon, akkor csak a NAGYON imserős jöhet be kulccsal, távoli ismerős kulccsal se. A gyereket szereti, nem bántja, sőt a legendák szerint bújócskázni se tud tőle a gyerek, mert ha elbújik, kimenti :-) Ez megtörtént elvileg...
A vadászkutyák mióta házőrzők? :O
Szerintem majdnem mindegy milyen fajtát választasz, csak neveld meg és a gyereket is neveld a helyes bánásmódra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!