Labradort össze lehet zárni egy tacskóval?
Nem tudom te mikor jártál utoljára állatkertben, de én épp emiatt nem teszem be oda a lábam.
Mikor eldöntöttem, hogy soha többet nem megyek be, akkor a következőt láttam:
A jeges medve teljesen katatón módon lépkedett ötötö előre, ötöt hátra, ötöt előre, ötöt hátra. Ezt néztem egy fél órát, zörögtem, kiabáltam, semmire nem reagált.
Ott is bekattannak az állatok a kis tértől. De ott valamennyire védhető magyarázat az, hogy az állatkert tulajdonképpen gén bank, aminek a célja, hogy legyen néhány fogságban is szaporodni képes vérvonal azokból a fajokból , amik veszélyeztetettek.
Kutya génbankra viszont semmi szükség, iszonyatos túlszaporulat van, őket nem fenyegeti a kihalás veszélye, nyugi.
A kutyát az ember társnak, kedvencnek tartja.
RÉgen is sétáltak a kutyák, és régen is szellemi és fizikai megterhelést jelentett nekik a séta. Ugyanis olyankor végeztél el a munkájukat, vadászni mentek velük, birkát tereltek, stb.
A kutya nyilvánvalóan boldog mikor látod, mert az ilyen kertbe kicsapott kutyának az a néhány perc az élete fény pontja, amikor találkozik a gazdival. Mikor a gazdi hazaér, és elmegy mellette, megpaskolja a hátát, illetve mikor kimegy enni adni neki. Jó hogy ilyenkor boldog, hiszen a nap 23,5 óráját azzal tölti, hogy várja, hogy mikor jön el az a fél óra, mikor végre valaki hozzá szól.
De aki nem szereti igazán a kutyát, csak kerti dísznek tartja, az ezt sosem fogja megérteni.
Bizony, az állatkert is igencsak kimeríti az állatínzást.
Sokkal inkább rezervátumok kellenének, ahol nagyobb a szabadságuk. Mert sajnos mindenütt az ember területe van már.
Egyébként tény, hogy sok a kutya, de erről nem ők tehetnek.
És ha nem akarjuk kiirtani a létszám felettieket, akkor ivartalaníttatni kell és a meglevőket úgy tartani, hogy az a kutyának a lehetőségekhez mérten a legjobb legyen - ne csak az embernek.
Az egész állattartás úgy ahogy van, embertelen és borzalmas. Legyen táplálékállat, kedvenc, vagy vadállat.
A humánus tartást csak kevesen tartják fontosnak, pedig az állatok ugyanúgy éreznek, mint az ember. Félnek, örülnek, szenvednek a fájdalomtól, az idegen környezettől és vágynak a számukra teremtett életre.
És az ember csak önmagára gondol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!