Labradort, de milyen színűt?
Na, azért kutyát ne ugy válasszunk már, hogy mi megy a kanapéhoz.
Kedzjük ott hogy a betegségekre a barnák a legérzékenyebbek, nálam ezzel rögtön kizáródnak.
Nekem 2 sárga van, sokat kell takarítani utánuk, de azt hiszem mindegy milyen színüek lennének, mindig ennyit kellene. A fekete szőr ennél sokkal jobban meglátszana a szönyegen, járolapon.
Viszont arra nagyon figylej hogy honnan veszed, az egyik leginkább tönkrevágott fajta itthon: diszplázia, epilepszia, agresszió ... minden kijutott nekik.
Gyakori fésülés és furminátor használata, gyakoribb porszívózás. Bútorokról szőrt esetleg vizes gumi kesztyűvel le lehet szedni, vagy múltkor pont egyik barátnőm mesélt valamilyen ragasztós hengerről, ami nagyon jól kiszedi a kutyaszőrt.
Ha ezeket megteszitek, nem lesz szerintem zavaró a szőr. Fekete nadrágon a fekete szőr nem annyira látszik, de egy világosabb ruhán a sötét szőr meg látszik. Szerintem a gyakori takarítás, szőrápolással elviselhető, így választhatod azt a színt, amelyik legjobban tetszi.
Ha a kanapé drapp, azon a fekete nagyon látszik, azt nézve a zsemle a legjobb. Csak ugye akkor megint ott van a fekete ruha, világos szőr gondja. Ha meg sötét szőrű a kutya, az meg a kanapétól üt el.
Nem lehetne esetleg úgy megoldani, hogy mivel a labi nem öleb, és nem szeret ugrálni sem. (Legalábbis az enyém nem, szerintem nehéz a feneke hozzá. Legalábbis én humorosan mindig ezt mondom.) Szóval egyszerűen nem engeditek fel a kanapéra és akkor csak abban az esetben lesz szőrös a szép netán alkalmi ruhátok, ha a földre ültök, vagy abban játszotok vele. Az meg elkerülhető: sűrű takarítás, főleg vedlési időszakban (évi két alkalom) és rendes ruhában nem kutyázunk, csak otthoniban, ami mindegy ha szőrös lesz. Hisz a világos ruhán a sötét kutyaszőr látszik meg, a sötét ruhán meg a világos. Tehát ha így álltok hozzá, lehet jobb is ha nincs kutyátok?
Köszönöm a válaszokat! Takarítva van szinte minden nap,de a Dalmata után minden tiszta fehér szőr volt,még napi takarítás mellett is,sajnos :( Világos ruháink nem nagyon vannak,inkább sötét színűek.
Szívem szerint a barna labit választanám,de nem tudtam hogy hajlamosabb a betegségre.:( Nem Magyarországon lakunk,hanem Angliában,nem tudom itt mennyire van túl vagy félretenyésztve a Labi.Mert nagyon tetszik és gyerekbarát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!