Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan fogaljak le egy kölyök...

Hogyan fogaljak le egy kölyök labradort?

Figyelt kérdés

7 hetes múlt, és mióta nincs 40 fok mindent rág, rohangál, nagyon eleven. Viszont volt egy kis balesetem, nem tudok vele futkározni pár napig. Milyen elfoglaltságot javasoltok nekünk? Akár "házi praktika", akár sima kutyajáték is jöhet.

A lényeg: ne egye le rólam a papucsot, nadrágot! :)

2011. aug. 28. 07:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez úgy tűnik fajtára jellemző viselkedés, a mi Labradorunk is kiskorában "megevett" mindent (papucs, bokor, párna stb. stb.), amit 5 percre magára hagytuk máris kárt tett valamiben. Próbáltuk leszoktatni, de egy ideig semmi eredménnyel, aztán egyszer úgy 1-másfél éves kora körül megszűnt ez a dolog:)
2011. aug. 28. 07:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Az az igazság, hogy minden kiskutya ilyen. Az enyém most lesz 9 hetes, minden rág, harap amit ér. :) Reggel a legaktívabb, na akkor nem lehet leállítani. Ma reggel is mikor kivittem a parkba, szétharapdálta a kezemet (néhol kicsit véresre), hiába vittem a kedvenc gumilabdáját. Nagyon kis éles foguk van, tudom, hogy nem direkt csinálja, és csak játszani akar... :)

Szerintem vegyél neki egy ízesített kis rágókát, amivel lefoglalhatja magát. Pl. ilyesmiket:

[link]

[link]

2011. aug. 28. 08:11
 3/6 anonim ***** válasza:

szia:)

szerintem is minden kölyök ilyen...

az enyémeknek hiába volt labda, rágóka, sípoló izé,... csak a kábeleket rágták szét és a kertet dúrták fel.:D:D

nem tudom, mennyire nem tudsz mozogni, és merre felé laksz, ha pl. kivinnéd valami jó nagy rétre, ott találna magának elfoglaltságot.:)

te pedig a fűben üldögélve olvashatnál...

vagy labdázz vele, ha van ennyi ösztöne, hogy visszahozza:)

nem nagyon van ötletem, mert mozgás nélkül elég nehéz lemozgatni egy kölyköt...:)

2011. aug. 28. 09:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Esetleg kaja keresgélős játék? Eldugsz egy falatot, eleinte olyan helyre, ahol egyszerű megtalálni, és látja is hogy hova tetted, aztán nehezíted. Ráteszel egy dobozt, és az alól kell kiszedni, aztán kiviszed a szobából és egyszerű helyre dugod, de csak orral tudja megkeresni.

Ez a szimatmunka nagyon lefoglalja, lefárasztja az agyát, ráadásul két fontos dolgot megalapozol vele: az egyik a keresd parancs, a másik pedig az, hogyha mutogatsz a kezeddel, arra figyelni kell, mert jó dolog lesz ott ahova mutatsz. Persze ne csináld túl sokáig, egy ilyen pici kölyök még 3-5 perc alatt megunja az ilyesmit általában.

Mivel retriever valószínúűleg nagyon könnyen tanítható arra, hogy hozzon vissza dolgokat, és ezt földön üldögélve a lakásban is tudod gyakorolni vele.

Esetleg zsinóros labdát húzogatni neki, néha megszerezheti, de akkor is vissza kell hoznia. Ilyesmik jutnak eszembe.

Vagy ha van egy barátod, akinek van oltott, egészséges kutyája, kérd meg, hogy menjen át hozzád, hogy a kutyája lefárassza a tiédet :)

2011. aug. 28. 09:24
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítségeteket! :)

A szimatolós játék nagyon bejött, meg eszkábáltam egy pecabot-szerűséget, rajta egy gumi csonttal, azzal bolondítom :) Most végre alszik! Juhéjj! :D

2011. aug. 28. 16:15
 6/6 anonim ***** válasza:

Szuper, így tovább! A szimatmunka nagyon fáraszt, játszatok olyat sokat :)

Itt egy tök jó cikk a játékról és annak fontosságáról:

[link]

2011. aug. 28. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!