Van vmilyen módszer, amivel le lehet szoktatni kölyök kutyát a habzsolásról?
Száraz tápot kap, beáztatva, bár már nem pépesre áztatva. Iszonyatosan habzsol, nem rágja meg, csak nyeli. Szinte 90%-ban ez van, ha bármi mást adok neki. Aggódom, hogy felnőtt korára nehogy gond legyen, addigra ugye már nem kell majd neki beáztatni a tápot ill. hallottam olyat is, ha nem rágja meg, akkor letapadhat (ha nem iszik utána elegendő vizet).
Nem igazán értem amúgy, napi 3x kap enni (4 hónapos) és amikor a tesóktól elhoztuk, akkor még nem habzsolt, szépen nyugodtan evett, érkezése után 4-5 nappal kezdődött ez.
Kétféle módszert tudok:
1. Lehet kapni olyan tányért, aminek a közepéből kiáll egy kúp. Kénytelen a kutya körbenyalni, hogy a kajához jusson és nem tudja habzsolni. Ha nem találsz ilyet a boltban vagy nem akarsz rá pénzt áldozni, simán megteszi egy kuglófsütő is, ugyanígy néz ki.
2. Önts vizet a tápjára. Nem kell áztatni, csak ússzon a vízben.
Egyébként meg ha nem fulladozik, nem hányja vissza, akkor nyugodtan habzsolhat is. Örülj, hogy jó evő kutyád van.:) Egyszer felvettem videóra két kölyköm étkezését. Megnéztük: 23 mp alatt falták be a vacsit. :)))
Köszi :)
Na ha legközelebb megyek Fressnapfba, megnézem ezt a kúpos tálat.. 1x volt már, hogy félrenyelt, ezért aggódom... + az anyukája megfulladt, de a tenyésztő anno nem tudta megmondani mitől :(
Amúgy ennek a habzsolásnak tényleg van jó oldala is, nem tudom mennyire ismered a Vetri Care GF600 kapszuláját, hát bazi nagy.. gondolkodás nélkül jön a kutymorgó, ha hívom, leültetem és úgy adom neki, mintha jutifalatot kapna azért, hogy leült, majd gondolkodás nélkül egészben lenyeli :D pedig az elején aggódtam, hogy hogy fogom én ezt neki beadni, milyen íze lehet stb..
én a műanyag tányér közepébe ragasztottam egy dezodoros flakon kupakot, azt kell körbenyalnia..valamelyest csökkent a habzsolás
fém tányérja is van, abba nem tudok ragasztani, egyszerűen beleteszek egy nehéz tömör gumilabdát, azt kell neki kerülgetni, tologatni (ez nem annyira jó, mint a kupak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!