Normális ez az ivartalanítási módszer egy közepes termetű (15kg-os) kan kutyánál?
A doki elaltatta, én tartottam a lábát, ő egy pici lyukat ejtett a herezacskón, kivette a heréket, elkötötte, majd simán hagyta. Azt mondta, a lyuk pár napon belül begyógyul. A kutyám azóta felébredt, már mászkál, látszik, hogy egy kicsit még bódult, de egyébként semmi baja, nem fájlalja a heget.
A doki maga jó hírű, ismerős is, ezért össz-vissz 5000Ft-ot kért el a műtétért, amit azért furcsállok, mert egy másik állatorvos 18000-ért vállalta volna a műtétet (nem tudom, milyen technikával), plusz vennem kellett volna 4000Ft-ért gallért is a kutyának.
Mivel a herék nincsenek meg, így gondolom, a módszer hatásos, de ez a normális eljárás? A kevés pénz aggaszt egy kicsit.
első vagyok
a "luk"is normális, már régen nem varrják a herezacskót be, hiszen akkor meggyűlhet és fel kell nyitni újra. Ígyy pedig ha nedvedzik,az távozhat és a seb szépen begyyógyul. És varratot se kell szedni.
az én kutyumat 6 éve műtötték, de ha neki is lett volna egy lyuk a pociján tuti az ideg kerülgetett volna, hogy valami baja esik :D
egyébként most pár hete volt műtve az enyém is zsírdaganat miatt, és ő se fájlalta a pocakják az első napon, mert akkor még hatott az altató, viszont másnap már nagyon nyugtalan volt, úgyhogy kellett neki venni fájdalom csillapítót, mikor megkapta utána teljesen lenyugodott és jobban érezte magát
18ezer szerintem nagyon drága egy kan kutyához. Én azt mondom, hogy kb 10-12ezerbe kerülhet. Nekem szukám van 18kg, és 30ezer volt. De ugye neki a hasát vágták fel.
Ha rendben van a kutyád, akkor nincs miért aggódni, pláne ha ismerős, minek verne át? Szerintem azért volt csak 5ezer, mert nem számolt fel munkaköltséget, hanem csak a tiszta gyógyszer árakat fizettette ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!