Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Normális ha a kan és a szuka...

Normális ha a kan és a szuka folyamatosan marakodnak az párzás előtt?

Figyelt kérdés

Szeretnénk kölyköket a lassan 3 éves beagle szukámnak..

mindent elintézünk.. orvos megvizsgálta minden rendben van vele.. a kan is megérkezett.. csak épp az a probléma hogy folyamatosan marakodnak.. nem értjük ez miért van... pedig nem is idegen a kan..

tudna vki segíteni mi lehet a gond?

2011. márc. 9. 19:38
 81/104 anonim ***** válasza:
100%

panettone igazad van.

Csak felháborító, hogy az egésznek nincs értelme, és mint adó fizető ember, az én adómból is az ilyen idióták ,,termékét" kell takarítani az utcáról amit a sintér összeszed. De ez csak egy dolog.

Az a szerencsétlen állat nem kérte, hogy megszülessen, és azt se kérte hogy fiatalon lealtassák csak mert már felnőtt és senkinek nem kell....

2011. máj. 15. 11:17
 82/104 anonim ***** válasza:
17%
egyébként ti sem azt mondjátok hogy jólvan nem baj, de utána ivartalanítsd a kutyád és a kölyköket is, meg ezt vagy azt csináld és akkor ok, hanem mindenféle dolgot mondtok, és jósoltok mint a búcsúba a cigányok hogy milyen sorsra fognak jutni a kiskutyák, amikor senki se akarja ezt a kiskutyáinak. ha úgy állnátok hozzá hogy segítőkészen fordulnátok az emberek felé és kibújnátok a kutyák seggéből, akkor lehet több ember fogadná meg a tanácsotokat, mondjuk az ivartalanítást. annak is meg lehet fogalmazni az előnyeit normális hangnemben ahelyett hogy elkezdenétek bárkit is sértegetni és habzó szájjal "kiabálnátok" mindenkire hogy szaporító.
2011. máj. 15. 14:13
 83/104 anonim ***** válasza:
15%
14:13 teljesen igazad van,dehát ezeknek hiába próbálod ezt elmagyarázni :/ teljesen bele "zombultak" a saját álláspontjukba,egy centivel sem jobbak azoknál akik csak azért is szaporítani akarnak "csak azért is nekem lesz igazam" alapon...
2011. máj. 15. 16:27
 84/104 panettone ***** válasza:
100%

14:13 és 16:27

jó akkor győzzetek meg hogy ivartalanítsak vagyis hogy ivartalanítatsanak.

Többnyire eldöntött tény, hogy a kiskutyák lesznek, mert ...mert ...mert mindegy milyen indokkal.

A kan mondjuk ingyen van mert ügye sok kan tulajdonos szerint a kannak is legyen egy jó napja, aztán elgondolásuk szerint megy minden magától a szuka megfogan a kicsik maguktól megszületnek és majd jönnek a jó gazdik.

Eddig ez mind szép és nagyon pozitiv kép. Na ebbe szoktunk mi bele rondítani.

Ezekben a vitákban általában felmerül az ivartalanítás de az ügye pénzbe kerül és mégis csak egy műtét így szoktuk is érte kapni az ívet rendesen a csonkítástól a műtét veszélyein keresztül...

És ezeknek a meddő vitáknak a végén szoktak megszületni a nem kívánt almok kiskutyái.

Vonatkoztassunk most el a kutyáktól, csak hogy értsék a logikáját annak hogy miért hajtjuk folyamatosan hogy ELÉG AZ OLCSÓ ELLENŐRIZETLEN ALMOKBÓL SZÁRMAZÓ KISKUTYÁKBÓL. Nincs itt senki a kutya ellen, de nincs elég FELELŐS GAZDI ha lenne nem lennének dugig az állatvédők.

Tehát régen minden háziasszonynak volt egy cekkere amit vitt magával mert sehol nem osztogatták a nejlon szatyrokat. mindenki vigyázott a cekkerére, kosarára amie volt. Aztán eljött a szép új világ és nem csak hogy kiment a jó kis megbízható cekker a divatból de lépten nyomon dobálják is utánnad a nejlon szatyrokat egészen addig míg térdig járunk majd bennük.

Nagyon sarkítva de ez a helyzet a kutyákkal is.

Régebben az embereknek annyi kutyájuk volt amennyit felelősséggel el tudtak látni- jó ennek a minősége is más volt , de örüljünk hogy e téren fejlődünk.

De azzal hogy lépten nyomon szórják a szaporítók plusz még a hobbi almos gazdik a kölyköket. Több a kutya mint amennyit képesek vagyunk felelősen ellátni. Lehet hogy én látom rosszul, de akkor mondja meg nekem valaki hol születnek a kóbor, a gyepis, a menhelyi stb kutyák?

Valahogy csak utcára kerülnek és nem az állatvédők tépik ki a kutyasétáltató nénikék kezeik kzül?!

2011. máj. 15. 16:48
 85/104 anonim ***** válasza:
100%
a különbség annyi is hogy régen a kutyáknak nem voltak jogaik, és nem annyit vállaltak - mint ahogy te irtad - amennyit felelősséggel el tudtak látni, hanem jött, volt, megdöglött, és lehet hogy évente döglött meg vagy elcsavargott, vagy bármi történt, kicsit részeg volt a papi és megverte, nem foglalkoztak ennyit a kutyával, nagyon szépen mutatja hogy: "ne bánj úgy velem mint a kutyával, úgy beszélsz velem mint a kutyával, kutyaszámba se vesz, vagy kutya legyek ha hazudok" szófordulatok. paraszt bácsi úgy utánavágta a követ a kutyának ahogy az a nagykönyvben megvan írva ha nem fogadott szót, azt jött a másik, kit érdekelt?... senkit... most hogy ilyen formán szelekció nincs, túlszaporodtak a kutyák (is). nem csináltak régen problémát abból hogyha 8 kölyköt vízbe kellett folytani... most kb benne lenne a hírekben hogy úristen milyen aberrált emberek vannak hogy megöltek 8 kutyát, akkor senkit sem érdekelt.
2011. máj. 15. 21:12
 86/104 anonim ***** válasza:
100%

Gondolkozz már egy kicsit!!!!

Melyik az egyszerűbb szerinted, az ivartalanítás, vagy az hogy fél évente a vízbe kell ölni a kölyköket???

Amúgy régen is ivartalanítódtak az állatok, ha más nem csak a fiú egyedek ( pl: csizmában a kandur ).

De ha már annyit fejlődött az embereiség, hogy műtéthez altat, érzéstelanít akkor miért jó szaporítani? Mi értelme van? Mi haszna van?

Régen legalább volt haszna. Ha felrúgta a pásztor kutyát a tehén, és meghalt, akkor volt után pótlás.

Most nincs annyi legelő nincs annyi tehén, ez által kevesebb kutyára van szükség. A pásztor kutya már nem kerget többet tehenet, hanem bent csücsül jobb esetben egy sintér telepen, és ha szerncséje van kell majd valakinek. Ha nincs szerencséje, akkor várja a fájdalom mentes halált......

Ezért kérdem még mindig ennek mi értelme??????

2011. máj. 15. 21:28
 87/104 anonim ***** válasza:
10%
Jó, ha nincs rájuk szükség, akkor majd kimorzsolódnak. Én nem szaporítok kutyákat, de nem értem, hogy ha mondjuk valaki szaporít, vagy tenyészt és eladná, mi jogom van nekem ahhoz hogy megmondjam miből szerezzen pénzt valaki más? Persze legális keretek között, és egyelőre kutyát szaporítani vagy tenyészteni legális. Nem értem személy szerint neked miért fáj az, hogy neki születtek kiskutyái. Mi közünk hozzá? Az ő problémája lesz túladni rajtuk, ha meg keres vele, áldásom rá. Én azzal vagyok elfoglalva hogy a saját kutyámra vigyázok mint a szemem fényére, ő ivartalanítva van, de mindenkinek magánügye hogy mit csinál a saját kutyájával, addig amíg az nem ütközik törvénybe. Ha meg nekik nem kell, beviszik az ebtelepre, és ott el fogják őket altatni. Az ő lelkükön szárad. Felnőtt emberek el tudják dönteni mit akarnak. Nem hiszem hogy egyszerűbb vagy jobb megoldás lenne félévente nemtudom hányszor 8 kölyköt vízbe folytani, de a probléma megoldódna a fölös kutyákról, az biztos. És hibás azzal érvelni amit az előző mondott, hogy régen jobban becsülték, mert ennyire sem becsülték őket és senki sem csinált problémát abból ha egy egy kutya lefialt, vagy pár megdöglött.
2011. máj. 15. 21:37
 88/104 anonim ***** válasza:
100%

De régen nem sok vizet zavart, ha a legelőn nem négy hanem hat vagy nyolc terelgette a csordát.

Most viszont nagyon nem mindegy a kutyák száma.

Az odáig rendben van, ahogy Te ivartalanítod a sajátod stb. De szerinted az a másik amelyik nem a tied, mivel érdemelte ki azt hogy senkinek nem kell, és halál rá?

Altattál már el felnőtt egészséges kutyát? Bele néztél a szemébe. Láttad azt a bizalmat amit sugároz?

Az a baj, hogy a szaporítót ez nem érdekli, mint hogy az se, ahogy a saját kutyáival bánik. Ezek érzéketlen emberek. A hobby szaporítóval viszont szembesíteném, végig nézetném vele, amikor a saját kutyája felnőtt utódát kell elaltatni. Nézzen csak bele a szemébe. És ez még a szebbik eset. Mert az agyon vert felakasztott nem kívánt kutyákról még nem is beszéltünk.

Nekem is van kutyám nem is egy, és mivel érző lények,ezért nem tudom nem észre venni azokat a kutyákat akik nem a sajátok. Miért gondolkodik mindenki úgy ( szaporítók ), hogy amit nem látok az meg se történik???

2011. máj. 15. 22:43
 89/104 anonim ***** válasza:
100%

És még valami.

A nem hobby szaporító akit csak a pénz érdekel, az odáig legális, hogy szaporít. Viszont miest eladta a kölyköt mindenféle papírok nélkül, már nem fogad el reklamációt az új tulajtól amikor kijön egy örökletes betegség, hanem elhajtja a pi...ába. És ez már átverés ami nem legális.....

Tudod még egy tíz ezer forintos tescos kütyüre is van garancia.

2011. máj. 15. 23:06
 90/104 anonim ***** válasza:
48%
Igen, de ha én eladom teszveszen a kütyümet, akkor azután még valamilyen formában járulékot fizetek, garanciát kiválasztom hogy van e vagy nincs, mindenkinek tiszta a helyzet, hogy mit vesz. Lutri, de vannak akik választják és én megértem őket. Lehet, hogy nem tennék dolgokat, de nem ítélem el azt aki teszi. Tudom hogy mennyire szeretjük a kutyákat, de nekem bőven elég az, hogy a sajátom szeretem, rá figyelek, neki adok meg mindent stb. Lehet, hogy az összes ugyan olyan aranyos, meg szeretetreméltó stb, de az összessel nem lehet foglalkozni. Az emberek is különböznek, mondjuk vegyünk egy valakit aki imádja a nyulakat és van neki 2. Nekik is aranyos tekintetük van, meg jönnek mennek, igaz nem kommunikálnak úgy mint a kutyák, de attól még szeretheti valaki őket úgy mint a kutyát más. Csak ugye a nyúl haszonállat, azzal senki sem foglalkozik hogy hány nyulat ölnek meg és kerül a fazékba. Na valahogy így vagyok ezzel én is. Vigyázok a saját "nyulamra" és bánom is én hány másikat altatnak el. Mert egyszerűen nem lehet az embernek magára vállalnia minden nyúl vagy kutya halálát, ezért írtam, majd, ha altatnak, a gazda lelkén szárad. Azt érdemes lenne bevezetni (ha még nincs), hogy altatáskor kötelező jelen lenni, különben nem végzik el. Az teljesen jó lenne. Mert én se akarom hogy úgy dobálják őket mint a zsepit, de szerintem a kutya a gazda kegyéből van életben, szerintem ha a gazda nem akarja tovább, akármilyen okból, joga van meghozni a döntést.
2011. máj. 16. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!