Normális ha a kan és a szuka folyamatosan marakodnak az párzás előtt?
Szeretnénk kölyköket a lassan 3 éves beagle szukámnak..
mindent elintézünk.. orvos megvizsgálta minden rendben van vele.. a kan is megérkezett.. csak épp az a probléma hogy folyamatosan marakodnak.. nem értjük ez miért van... pedig nem is idegen a kan..
tudna vki segíteni mi lehet a gond?
A szuka valószínűleg nem áll még készen.
Egyébként szerintem a beagle-ből van a legtöbb gazdátlan.
A beagle-club naponta 2-3-4 új kutyát tesz fel netre, akiknek gazdát keresnek (nem túl nagy sikerrel). Köztük a legtöbb 1 év körüli (tehát az embereknek addig kell a kutya, amíg kölyök. Aztán megunják és megválnak tőle).
Szóval szerintem sem kellene ezt csinálni.
Egyébként nekem is beagle-öm van, nemsokára 1 éves szuka, és visszük ivartalanítani.
Ha marakodnak, akkor a szuka még nem felvevőképes.
Na, válaszoltam a kérdésedre.
Személyes véleményem:
Fél forintot nem adnék egy olyan kiskutyáért, amelyiknek a szülei nem törzskönyvesek.
Lehet normális, legalább nem lesz egy rakat kölyök.
A szuka nem befogadóképes, és nem kellene szegényt így lestrapálni. Tudod te mit okoz neki a kölykök felnevelése? Sokkal többet eszik, jó minőségű kaja kell neki,különben leamortizálják. A szomszéd is ezt csinálta, tiszta csúfság lett a kutyájából, aki mindig szökött, aztán egyszer "véletlenül" eltűnt, és lett egy másik...
Figyelj kiscsillag! Hogy valaki már a pártfogásába vegyen.
Válaszolok a kérdésedre.
Mert itt mindenkinek habzik a szája, de válasz még egyik sem adott neked!!!! Ha a szuka nincs kész a fedeztetésre akkor a kant elmarja magától. Miért is. A tüzelő szukák az első időben intenzívebben véreznek, ilyenkor a vulva megdagad és fájdalmas az érintésre. Később a vulva felpuhul, ilyenkor a vérzés is alábbhagy, inkább halvány rózsaszín színűvé változik. Ilyenkor veszi fel a kant.
Ebben az állapotban a fedezés nem fájdalmas a szuka számára. de ezt az időt ki kell várni. A szuka úgyis jelez, mert mikor már türelmetlen ő ugrál a kan hátára.
A másik verzió, hogy a szukának nem szimpatikus a kan. Ilyenkor is elmarja maga mellől. Akkor keress neki egy szimpatikusabbat.
De ha ettől a kantól akarsz kölyköket akkor ott van még a mesterséges megtermékenyítés lehetősége is.
A többi válaszolót meg minősíti a felturbózott méreghányása.
Az azért megkérdezném a többitől: az embereket nem kéne kivizsgáltatni genetikailag, hogy ne hozzanak ennyi abnormális gyereket a világra?
köszönöm szépen az utolsó előtti hozzászólónak hogy ezeket elmondta nekem..:)(mikor hazaértem ezt vettem észre hogy a szukám ugrál a kan hátára.)
a többiek véleménye nem érdekel.. én tudom mit akarok.. és nem az a célom hogy a kutyámnak rossz legyen. nem fogom minden adandó alkalommal befedeztetni. egy alkalom. kész.a kiskutyákat pedig ismerősöknek fogjuk adni mintmár sokadszor említem NEM vad idegeneknek akikről nem tudunk semmit. a kölyköknek biztos helye lesz..!
és utolsó válaszoló.. ez a "mesterséges élőlény" kifejezés kb úgy hangzott hogy tárgynak tekinted a kutyákat.. a kutyák élőlények.. tudnak önállóan szaporodni..a vadkutyák hogy szaporodnak?? és a kóbor kutyák?? odamegy egy csöves és megfogja a szukát amíg párosodnak?? ez egy épületes baromság hogy mi felelünk a szaporításukért.. -.-'
Oké, kérdező. Neked felesleges bármit is mondani. Voltál már menhelyen? Felmentél már a beagle fajtamentők oldalára? Lehet, hogy szereted a fajtát, de ezzel rombolod. Legyél boldog a kutyáddal, de ne gyárts többet.
Azt mondod mindnek biztonságos helye lesz. Talán jövőbe látó vagy? Bármi történhet velük, érted, BÁRMI! Ne adj' Isten meghal a gazdája, megunják, félre nevelik, szökős lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!