Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Normális ha a kan és a szuka...

Normális ha a kan és a szuka folyamatosan marakodnak az párzás előtt?

Figyelt kérdés

Szeretnénk kölyköket a lassan 3 éves beagle szukámnak..

mindent elintézünk.. orvos megvizsgálta minden rendben van vele.. a kan is megérkezett.. csak épp az a probléma hogy folyamatosan marakodnak.. nem értjük ez miért van... pedig nem is idegen a kan..

tudna vki segíteni mi lehet a gond?

2011. márc. 9. 19:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/104 anonim ***** válasza:
93%

A szuka valószínűleg nem áll még készen.

Egyébként szerintem a beagle-ből van a legtöbb gazdátlan.

A beagle-club naponta 2-3-4 új kutyát tesz fel netre, akiknek gazdát keresnek (nem túl nagy sikerrel). Köztük a legtöbb 1 év körüli (tehát az embereknek addig kell a kutya, amíg kölyök. Aztán megunják és megválnak tőle).

Szóval szerintem sem kellene ezt csinálni.

Egyébként nekem is beagle-öm van, nemsokára 1 éves szuka, és visszük ivartalanítani.

2011. márc. 10. 10:06
 42/104 anonim ***** válasza:
88%

Ha marakodnak, akkor a szuka még nem felvevőképes.

Na, válaszoltam a kérdésedre.

Személyes véleményem:

Fél forintot nem adnék egy olyan kiskutyáért, amelyiknek a szülei nem törzskönyvesek.

2011. márc. 10. 10:11
 43/104 anonim ***** válasza:
94%

Lehet normális, legalább nem lesz egy rakat kölyök.

A szuka nem befogadóképes, és nem kellene szegényt így lestrapálni. Tudod te mit okoz neki a kölykök felnevelése? Sokkal többet eszik, jó minőségű kaja kell neki,különben leamortizálják. A szomszéd is ezt csinálta, tiszta csúfság lett a kutyájából, aki mindig szökött, aztán egyszer "véletlenül" eltűnt, és lett egy másik...

2011. márc. 10. 11:51
 44/104 anonim ***** válasza:
27%

Figyelj kiscsillag! Hogy valaki már a pártfogásába vegyen.

Válaszolok a kérdésedre.

Mert itt mindenkinek habzik a szája, de válasz még egyik sem adott neked!!!! Ha a szuka nincs kész a fedeztetésre akkor a kant elmarja magától. Miért is. A tüzelő szukák az első időben intenzívebben véreznek, ilyenkor a vulva megdagad és fájdalmas az érintésre. Később a vulva felpuhul, ilyenkor a vérzés is alábbhagy, inkább halvány rózsaszín színűvé változik. Ilyenkor veszi fel a kant.

Ebben az állapotban a fedezés nem fájdalmas a szuka számára. de ezt az időt ki kell várni. A szuka úgyis jelez, mert mikor már türelmetlen ő ugrál a kan hátára.

A másik verzió, hogy a szukának nem szimpatikus a kan. Ilyenkor is elmarja maga mellől. Akkor keress neki egy szimpatikusabbat.

De ha ettől a kantól akarsz kölyköket akkor ott van még a mesterséges megtermékenyítés lehetősége is.

A többi válaszolót meg minősíti a felturbózott méreghányása.

Az azért megkérdezném a többitől: az embereket nem kéne kivizsgáltatni genetikailag, hogy ne hozzanak ennyi abnormális gyereket a világra?

2011. márc. 10. 12:39
 45/104 anonim ***** válasza:
85%
Utolsó, az ember nem kutya! A kutya egy mesterséges élőlény, a természetben magától nem alakult volna ki. Mi hoztuk létre, mi vagyunk a felelősek a szaporodásáért is, ugyanis náluk a természetes szelekció már rég nem úgy működik, mint ahogyan egy vadállat esetében. Az ember nem tud évente 20 kisgyereket szülni. Az embernek van önálló akarata és döntési lehetősége. Ezenkívül az embereknél is vannak olyan szűrővizsgálatok, amikkel csökkenteni lehet a beteg gyerekek születésének a kockázatát.
2011. márc. 10. 13:29
 46/104 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen az utolsó előtti hozzászólónak hogy ezeket elmondta nekem..:)(mikor hazaértem ezt vettem észre hogy a szukám ugrál a kan hátára.)

a többiek véleménye nem érdekel.. én tudom mit akarok.. és nem az a célom hogy a kutyámnak rossz legyen. nem fogom minden adandó alkalommal befedeztetni. egy alkalom. kész.a kiskutyákat pedig ismerősöknek fogjuk adni mintmár sokadszor említem NEM vad idegeneknek akikről nem tudunk semmit. a kölyköknek biztos helye lesz..!

és utolsó válaszoló.. ez a "mesterséges élőlény" kifejezés kb úgy hangzott hogy tárgynak tekinted a kutyákat.. a kutyák élőlények.. tudnak önállóan szaporodni..a vadkutyák hogy szaporodnak?? és a kóbor kutyák?? odamegy egy csöves és megfogja a szukát amíg párosodnak?? ez egy épületes baromság hogy mi felelünk a szaporításukért.. -.-'

2011. márc. 10. 13:56
 47/104 anonim ***** válasza:
80%
Ezt nem neked írtam kérdező! Rólad eleve nem is feltételeztem, hogy megértenéd, mint ahogy ez most ki is derült.
2011. márc. 10. 14:39
 48/104 xnorkax ***** válasza:
93%

Oké, kérdező. Neked felesleges bármit is mondani. Voltál már menhelyen? Felmentél már a beagle fajtamentők oldalára? Lehet, hogy szereted a fajtát, de ezzel rombolod. Legyél boldog a kutyáddal, de ne gyárts többet.

Azt mondod mindnek biztonságos helye lesz. Talán jövőbe látó vagy? Bármi történhet velük, érted, BÁRMI! Ne adj' Isten meghal a gazdája, megunják, félre nevelik, szökős lesz...

2011. márc. 10. 19:19
 49/104 anonim válasza:
43%
az hogy meghal a gazdája, megunják, félre nevelik, szökős lesz az bármelyik másik kutyával megtörténhet
2011. márc. 10. 19:44
 50/104 anonim ***** válasza:
20%
emberek! mi lenne,ha abbahagynátok ezt az értelmetlen veszekedést? :/
2011. márc. 10. 20:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!