Normális ha a kan és a szuka folyamatosan marakodnak az párzás előtt?
Szeretnénk kölyköket a lassan 3 éves beagle szukámnak..
mindent elintézünk.. orvos megvizsgálta minden rendben van vele.. a kan is megérkezett.. csak épp az a probléma hogy folyamatosan marakodnak.. nem értjük ez miért van... pedig nem is idegen a kan..
tudna vki segíteni mi lehet a gond?
Szerintem sem kéne hagyni, hogy szaporodjanak a kutyák. Még az is könnyen lehet, hogy vérrokon a két kutya. Hagyjátok ezt az egészet. És ha azt kijelented, hogy téged nem érdekelnek a menhelyi kutyák, de sajnálod őket, akkor legyen már benned annyi, hogy nem gyártod az újabb kutyákat.
Lehet, hogy ez csak egy cseppnek tűnik a tengerben, de gondolj bele... Születik mondjuk 5-6 kiskutya. Ezeket legjobb esetben megveszi egy-egy család. Nekik is csinálnak majd a gazdáik egy "csakhogyegyszerszülhessen" almot és azoknak a kölykök gazdái is... Osztódnak rendesen. Tök felesleges, ráadásul nem nagy anyagi haszon. Ha szereted a kutyádat, nem okozol neki fájdalmat (mert a párzás fáj, az ellés fáj, a kicsik gondozása, táplálása sem egy kellemes feladat) és nem veszel el majdnem fél évet az életéből! Így is olyan kevés ideig lehetnek velünk...
Bocs a kisregényért, de nagyon utálom, mikor valaki teljesen felesleges és kockázatos almokat hoz le. Főleg, mikor minden menhely, gyepi DUGIG van!
szerintem kérdezz meg egy hozzáértőt,mert azt hiszem itt már nem fogsz a KÉRDÉSedre választ kapni :/
19:59-es és 20:11-es voltam
Nem kell hozzáértő ehhez. Ma a tenyésztett kutyák nagyon nagy része már magától szaporodni sem képes. Mivel nemzedékeken keresztül a gazda engedélyével fedezhettek, azt a szukát, akit éppen kiválasztott, a kutyák igen nagy része elfelejtett természetes módon szaporodni. A szukák nem állnak meg a kanoknak. A kanok mindenhol próbálkoznak, csak éppen ott nem, ahol kellene.
Ha valóban kicsiket akarsz, a szuka megáll, megfogod, a kant ráengeditek és fogjátok őket, amíg szét nem válnak. Ma a legtöbb kutya így készül.
Kevés az olyan kutya, amelyikhez időben odavisznek egy kant, akkor mindkettő tudja, mit kell tennie.
Nagyon-nagyon sokan úgy hoztak le almot,hogy egyszer lesznek csak kölykök és mindet jó otthonba szeretnék adni.
Aztán mégsem jött össze.
Hidd el,mostanság ingyen sem nagyon kell a fajtatiszta kutya sem.Ilyenkor sokan jelentkeznek,hogy mindenképp szeretnének kicsit az alomból,aztán sokuk visszamondja különböző okokkal,mesékkel,mikor elvihető a kiskutya,ez sok-sok esetből leszűrt tapasztalat.
A beagle fajtamentők fullra tele vannak ilyen almokból született kutyákkal.
Jó esély van arra is,hogy a szeretettel felnevelt kutyáid szaporítónál végzik,ahol disznóólban szülhetik a kölyköket,míg bírják,utána leölik őket,ha nem termelnek pénzt.Nem úgy fog odamenni hozzád,hogy én vagyok a szaporító,hanem kedves,szimpatikus ember általában kisgyerekkel,hogy neki lesz a kutya.Mivel még nincs tapasztalatod,nem tudod az ilyet kiszűrni.Mond egy kamu nevet és címet,sosem találod meg többé.
Biztos,hogy ezt szeretnéd?
nem százezrekért fogjuk adni a kölyköket..
és mint mondtam, jól leinformálható helyre fogjuk csak odadni a piciket, nemlesz olyan hogy kamu név, kamu cím.. igaz hogy törzskönyv nemlesz.. te chip és a többi kötelező dolog meglesz.. tudom mit vállaltam...
és mégegyszer kihangsúlyozom... NEM EZZEL A DOLOGGAL KAPCSOLATBAN KÉRTEM A VÉLEMÉNYT.!!!!! -.-'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!