Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akik póráz nélkül sétáltatják...

Clau26 kérdése:

Akik póráz nélkül sétáltatják a kutyát. Mit lehet tenni ellenük?

Figyelt kérdés
Pl:póráz nélkül pitt bull játszótér közelébe,emberek között sétál...fel lehet jelenteni a gazdát?ja a magyarázata:ez egy barátságos kutya és ha még nem lenne elég az én francia bulldogomhoz oda jön akit pórázon sétáltatok,az enyém rám morgott..na most nehezen de sikerült visszahivnia az állatot,de ha nem sikerül a kutyámnak annyi..ja és szinte mindenki igy sétáltatja erre felé a kutyáját
2011. febr. 27. 14:02
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

"17§ (1) Belterület közterületén-kivéve az ebek futtatására kijelölt területet-ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen az ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes.

(2) Közterületen az eb tulajdonosának biztosítania kell, hogy az eb sem más állatot sem embert a harapásával ne veszélyeztethessen."

A Kormány 41/2010. (II.26) Korm. rendelete

2011. márc. 1. 12:32
 22/29 anonim ***** válasza:
50%
Feleslegesen pattogsz. Aki városban tart kutyát, tudomásul kell vennie, vannak szabályok, amiket be kell tartani. Ilyen a póráz használata.Ha vállaltad a városi kutyatartó szerepét, akkor vállald azt is, hogy megkeresed azt a helyet, ahol el tudod engedni a kutyát kedvére. Hivatalos futtatókon kívül nagyon sok területet találnak maguknak a kutyások most is. Ja, hogy idő elmenni odáig? Ez is beletartozik a városi kutyatartásba.
2011. márc. 1. 12:37
 23/29 anonim ***** válasza:
45%

"Ettől még nem mindenkit kell bántani és utálni akiben megvan az esély hogy bajt okozzon, hanem csak azt aki valóban okoz. "

Senki nem mondta, hogy rácsok mögött tarts a kutyádat, mivel ő is egy élőlény, neki is kell a tér, a mozgás. De azt is figyelembe kell venni, hogy ő vadállat, hiába háziasította az ember, attól az ösztönei még ugyanúgy megvannak. És igen, nem biztos, hogy a kutya megharap valakit, de az esély megvan rá. Ezért nem kell kísérteni a sorsot azzal, hogy póráz nélkül lófrálhat pl. egy játszótér mellett. A kutyád is ki fogja bírni a pórázon, amíg elértek egy csendes, nyugis helyre, ahol nincs olyan tömeg. És igen, a kutyának is vannak jogai, de rá is vonatkoznak bizonyos szabályok. És hidd el, tudom miről beszélek, mivel nekem is volt kutyám. Elég pici az udvarunk, nagy mozgásigénye volt, és a kis termete ellenére nagyon vad természete volt. És képzeld játszótér mellett lakok, mégis rátettem a pórázt amíg elértem vele oda, ahol senkire nem jelentett veszélyt, és nem lett depressziós. Embernek és kutyának se lett semmi baja. Meg lehet oldani. Na bumm.

2011. márc. 1. 15:27
 24/29 anonim ***** válasza:

Ja és addig a helyig ahol nyugi van, repüljek?

Nem értitek hogy itt nem játszótérről van szó? Mindenhol beszólnak, és minden baj nekik. Ha pórázon van a kutya, ha szabadon, mindegy. Nekik már az is baj, hogy kiteszem a lábam az utcára vele és ezt meg is mondják. Egyszerüen a kutyást az utáljuk, fúj... Cuki addig amig minden úgy van ahogy nekünk tetszik utána meg dög.

És te is hiába pattogtok, mert én meg akkor sem fogom pórázra venni a kutyáim egy teljesen alap helyzetben, mert jól neveltek. És az ezerszer erősebb mint a póráz ami csak visszatart egy ideig. Hidd el, nekem még LÁNC nyakörvem is szakadt már el. Az semmire sem biztositék... Az idegbetegek meg csak magukat alázzák le a beszólogatással.

Amúgy pedig ugyan városban lakok de ez nem Pest. Itt például mindenkinek nagy kertje van, még háziállatokat tartanak, és az utcákban nem jár autó szóval azért ne csak tudás nélkül fröcsögjetek.

2011. márc. 1. 19:25
 25/29 anonim ***** válasza:

Ez nem fröcsögés, hidd el. Amúgy miért is szakadt el az a láncnyakörv? Mert, ha a kutya tökéletesen viselkedik, akkor mindegy, hogy fogod-e azt a pórázt, vagy nem.

Az, hogy neked beszólogatnak, pech. Nekem még egyszer nem szóltak a több évtized alatt. Igaz, én még ---borzasztó---de a kosarat is ráteszem a kutyára, ha nagyobb emberforgalmú helyen megyek.Nem úgy néz ki az ebem, hogy depis lenne.

2011. márc. 1. 20:14
 26/29 anonim ***** válasza:

Nem hinném hogy be kéne számolnom neked arról. De tudod egy nyakörv nem csak egy neveletlen kutya miatt kerülhet feszes helyzetbe...

Te még mindig nem érted... Itt nem az a baj hogy félnek a kutyámtól hanem hogy létezik. Hogy zajt csap (az ő kutyájuk az enyém miatt). Azon pedig a szájkosár sem segit. Sajnos az én kutyámtól senki sem fél, mert akkor békén hagynának (tapasztalat). Én meg nem fogok rá szájkosarat tenni, mert nincs rá kötelezve a fajta és mert már bocs de az már azért tényleg túlzás elvárni hogy abban jól érezze magát (ami nem egyenlő azzal hogy nem viseli el, még mielőtt belémkötnél). Tömegközlekedésen rakom csak rá az legyen nekik elég, de nem is ott szólnak be...

2011. márc. 1. 20:21
 27/29 anonim ***** válasza:
0%
Az a te magánügyed, hogy a kutyád tartására szólnak be. De itt az volt a kérdés, hogy kell-e rá póráz? És igen, kell. Ha pedig ezt nem tudod elviselni akkor tényleg ne vidd ki a kutyádat a lakásból. Vagy ha póráz nélkül sétáltatod, akkor készülj fel rá, hogy a rendőr megbüntethet.
2011. márc. 1. 21:08
 28/29 Luciferus ***** válasza:
70%

Én egy szintén egy jó pár veszéjes karci hutya gazdája vagyok és nem is vagyok tizenéves,sőt közelebb vagyok a 40-hez mint a 30-hoz!Tizenévesen kaptam az első pit bull terrierem és a mai napig tenyésztem a fajtát, és egyet kell értenem az ifjú hölggyel hogy a sok ideggyenge öleb gazdájától nem úszod meg a beszólást ha ilyen kutyád van! Pedig nem az enyém hörög mert egyszerűen nem tartja ellenfélnek a kis hörcsögöket! Konkrét példa. A lakótelepen keresztül megyek a gyerekért az iskolába a sárga fekete maszkos kutyámmal a kutyán fekete anyag szájkosár és nagytestű kutyára való (a pit 19kgs)flexi póráz ami igen 8 azaz nyolc méteresre lehet kiengedni ilyennel csak nem ezzel a vastagsággal sétáltatják a plázacicák a földszintes ebeket!!! Mégis amikor egy falkányi havanesse és yorki üvöltve közeledik felénk nekem sikít asok hölgyemény hogy fogjam meg a PÍTBÚT!! ÉS MÉRNEMRAKSZRÁSZÁJKOSARAT?! Amikor türelmesen megkérdezem hogy ezenkívül még hányat, megsértődve közlik hogy fém szájkosár kéne a VÉREBRE! Miközben ha valaki valaha munkakutyázott az tudja hogy a fém kosárral a kutya ha jól képzett őrző-védő egyed legalább olyan súlyos sérülést tud okozni mint anélkül! A póráz hosszáról meg mikor megemlítem hogy azonos az övével felháborodva közli hogy igen de neki nem HARCIKUTYÁJA van. Hát közlöm nekem sem,sőt még csak nem is VÉREB hanem Bull tipusú terrier!

Mellesleg a fajtát az egyesült államokban az őshazájában rendszeresen használják mentő és terápiás kutyának és kimondottan a magas stressz tűrése miatt ajánlott gyermek mellé!!!! Nálunk az elmúlt 20 évben felnőtt mellettük a húgom és most nevelem a lányom és soha egy haja szála sem görbült meg, pedig napi kapcsolatban vannak/voltak általában 6-8 kutyával ha kölykök vannak akkor többel is!

De még az anyakutyák amik köztudomásúlag féltik a kölykeiket még ők is imádattal csóválnak ha meglátják a gyereket ahogy közeledik a "szülőszobájukhoz"

Idéznék a kérdésből:JA A MAGYARÁZAT :EZ EGY BARÁTSÁGOS KUTYA ÉS HA MÉG NEM LENNE ELÉG AZ ÉN FRANCIA BULLDOGOMHOZ ODAJÖN AKIT PÓRÁZON SÉTÁLTATOK AZ ENYÉM RÁ MORGOTT...

és ennek ellenére a HARCIKUTYA visszament a gazdájához a francia bulldog ha csak hívta volna vagy rászólt volna abbahagyta a morgást,és visszament volna?! Melyik kutya neveletlen és melyik gazdát kéne feljelenteni ha kötelező lenne a kutyák számára az engedelmes vizsga mint német ország jó pár tartományában?!

Üdvözlettel W.B.'s Kennel.

2011. márc. 4. 11:47
 29/29 anonim ***** válasza:
0%
Most taglalhatjuk még napokig a témát. A kutyatartók törődjenek bele, hogy kell a póráz és a szájkosár. Egy pincsi póráz és egyebek nélkül azért nem kelt felháborodást, mert azt egy lendülettel fel lehet rúgni, ha rátámad az emberre. Én elhiszem, hogy mindenki védi a saját kutyáját, hogy "az nem bánt senkit" "sose tenne ilyet, mert értelmes"... Oké, nem biztos, hogy baj lesz, de had legyen már meg a kutya nélküli embereknek is a joga, hogy biztonságban érezhessék magukat az utcán. Én szeretem a kutyákat, de amelyiket nem ismerem attól tartok, ezért elvárom, hogy póráz legyen MINDEN kutyán. Beleértve a szőnyegcirkálókat is. Ez mindenkire vonatkozik, ezt kell elfogadni, és kész. A kutyások ne foglalkozzanak azzal akik bunkóznak velük, de tartsák tiszteletben a rájuk vonatkozó törvényt.
2011. márc. 4. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!