Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akik póráz nélkül sétáltatják...

Clau26 kérdése:

Akik póráz nélkül sétáltatják a kutyát. Mit lehet tenni ellenük?

Figyelt kérdés
Pl:póráz nélkül pitt bull játszótér közelébe,emberek között sétál...fel lehet jelenteni a gazdát?ja a magyarázata:ez egy barátságos kutya és ha még nem lenne elég az én francia bulldogomhoz oda jön akit pórázon sétáltatok,az enyém rám morgott..na most nehezen de sikerült visszahivnia az állatot,de ha nem sikerül a kutyámnak annyi..ja és szinte mindenki igy sétáltatja erre felé a kutyáját
2011. febr. 27. 14:02
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
2%
Fel lehet jelenteni. Elvileg még szájkosár is kéne a kutyának, ha ilyen helyen sétáltatják, mint pl játszótér. Engem is felháborít. Nálunk is mindenki hagyja, hogy a kutya szabadon lófráljon, én meg kb mindig azt "várom", hogy mikor harap meg.
2011. febr. 27. 14:07
 2/29 anonim ***** válasza:

akik úgy sétáltatják, azok megszokták más kutyák jelenlétét. nekünk is ez a bajunk. de én tudom, hogy a mi hibánk, mert nem vittük eleget kutyák közé. múltkor is odjött hozzánk egy vizsla játszani, és amikor látta, hogy a miénk antiszoc és agresszív, inkább simán elment mellette. játszótér közelébe viszont nem jó dolog így vinni szerintem.

feljelenteni biztos nem fogod tudni

2011. febr. 27. 14:09
 3/29 anonim ***** válasza:
játszótéren persze fel tudod, de a közelébe nem hiszem
2011. febr. 27. 14:09
 4/29 A kérdező kommentje:
enegem az akasztott ki a legjobban,hogy ez egy pitt bull,én nem félek a kutyáktól de az ilyen fajtától meghül a vér bennem..ja és a15hónapos kislányom is ott szokott jönni mellettem..
2011. febr. 27. 14:13
 5/29 anonim ***** válasza:
28%
Megértelek. Kertszomszédomnak két pittje van. Azóta egyetlen betörés sem volt a környéken. Még a mi kertünk közelébe sem mernek menni, senkit nem engednek be a kutyák. Rettentő vadak.
2011. febr. 27. 14:23
 6/29 anonim ***** válasza:
71%

Tipikus megnyilvánulás...Pittbull-akkor félni kell tőle?

Ettől függetlenül a kutyákra fajtától függetlenül póráz használat a kötelező. Beszélj a kutya gazdájával, hogy lehetőség szerint ne játszótér közelében sétáljon a kutyájával, és pórázt használjon, ellenkező esetben önkormányzatnál bejelented, ami neki sokba fog fájni.

A kutyásoknak meg kellene értenie, hogy nem mindenki kutyabarát. Főleg, aki ilyen fajtát tart, annak tisztában kell lennie a fajta iránti ellenszenvvel, félelemmel.Pont neki kellene odafigyelnie, hogy ne adjon okot semmi féle megszólásra.

Amilyen könnyen mumussá tették ezt a fajtát, olyan nehezen lehet majd bebizonyítani az embereknek, hogy nem vérengző vadállat.

2011. febr. 27. 14:38
 7/29 anonim ***** válasza:
69%

Már elnézész de nem kéne egy lapra irni mindenkit... Mit képzelsz minden kutya éljen 1 méteres pórázon egész életében csak mert neked gyereked van? Nem csak neveletlen, veszélyes kutyák vannak. Te mit szólnál hozzá ha a gyereked egész életében csak a házadban és a játszótéret futkározhatna, aközött meg gyerek pórázon vagy babakocsiban ülhetne csak?

Akinek állata van az már nem is lehet teljesjogú ember, polgár?

Mit csináljon az, akinek a városában egy (azaz 1) darab kutyafuttató nincs? Annak nincs joga kutyát tartani? Bezzeg ha egy nőnek azt mondják, hogy nincs joga szülni mert teszem azt nincs elég pénze akkor milyen gonoszak...

Ha félsz egy kutyától akkor kerüld de amig nem bént téged vagy a gyereked addig ne utálkozz. A kutyásnak is joga van kimenni, és elmenni a játszótér mellett... Mégis ki tiltja ezt meg? Ha nekem pl egy játszótér van a házam mellett akkor nem léphetek ki a kutyámmal, vagy tán repüljek? Ugyan már ez kicsit nevetséges, nem körülöttetek forog a világ... Épp eleget bántják a kutyásokat amúgy is...

Ja és persze az anyukáknak meg a gyerekeknek joguk van zaklatni engem, hogy a jaj kutyuskám, nekik joguk van megsimogatni meg játszani velük, hogy én a tulaj mit mondok az nem számit. Meg az ő kölyküknek joguk van hergelni a kutyát kerités mögül meg benyulkálni, szóval nekik mindenhez joguk van, de a kutyásnak semmihez... Basszus a kutyámnak most több vizsgája van, mint ahány a te gyerekednek valaha lesz...

Arról meg hogy neked antiszoc, félős, morgós kutyád van, nem mi tehetünk...

2011. febr. 27. 15:06
 8/29 anonim ***** válasza:
28%

ma 15:06

Nincs igazad. Ha játszótér mellett kell mennetek, a kutyád nem fog öngyilkos lenni, sem lelki beteg, ha pórázon elbattyog addig a pontig, ahol már nincs egyrakáson gyerek és anyuka. Nem minden ember szereti a kutyákat.Sőt...van, aki fél tőlük. Ezt tudomásul kell venni. Ha pedig nincs futtatótok, tessék összefogni kutyásoknak és bombázni az önkormányzatot , csináljanak.

2011. febr. 27. 15:15
 9/29 anonim ***** válasza:
94%

És pórázon nem lehet veszélyes a kutya? A nyakörv, póráz bármikor elszakadhat, kicsúszhat. Akkor nem félnek tőle, csak mert egy madzag összeköti velem? És azzal mi a helyzet, hogy nekik tök mindegy hol a kutya, ugyanúgy beszólnak, nem csak a játszótér mellett...? Nem fogom minden egyes láthatóron feltünő gyerek miatt megkötni.

A kutyafuttatóról meg: 1, itt nincsenek kutyások, még kutyaiskola sem (jelzem megyei jogú város), úy néznek rám mint egy ufóra hogy kiviszem. 2, szerinted mennyire lenne jó a kutyának ha egész életében csak ugyanazt a futtatót látná?

Én mindenkit nagy ivben kikerülök, lábhoz hivom a kutyám, de nem fogom mindenki miatt megkötözni... Én meg a gyerekektől félek, vagy a madáttollaktól vagy a kocsiktól akkor most ezeket tiltsák be, vagy mi? Féljen akkor amikor oka van rá. Addig ne. Igen, VALÓBAN nagyon bunkó dolog odaengedni a kutyát kérdés nélkül másokhoz, én sosem tenném, de könyörgöm nem a világvége. Én is túléltem hogy odajött hozzánk pár kutya, pedig nagyon allergiás vagyok rá ha odatolakodnak csak úgy. Aki valóban támad azt meg fel lehet jelenteni. De amikor az én kutyám morog a másikra akkor nem fogom a másikat hibáztatni! Persze tudom, hogy a félelmet nem lehet logikus dolgokkal lenyugtatni, de nem is lehet az, hogy mindenki hozzá alkalmazkodjon. Nem várhatják el, hogy mindenkire én gondoljak és minden eshetőséget kitaláljak. Főleg akkor ha a másik oldal semmit sem ad vissza, egy szikrányi tiszteletet sem.

És persze arról az oldalról soha senki nem beszél, hogy a nem kutyások (mert attól hogy van egy buldogod és kiviszed még nem vagy kutyás, csak kutyatartó) milyen módokon bántják azokat a kutyásokat is akik normálisak és hogy utálják őket... Nekem nincs olyan nap, hogy egy-két idegbeteg anyuka be ne szólna, hogy milyen jogon merészelek én az Ő Utcájukba menni, mert a Ő kutyájuk miattam ugat... És még jöhetnének a különböző sztorik. Mikor én senkinek sem ártok, sőt minden vágyam az hogy ne találkozzak senkivel, békén hagyjanak. Mégis sokszor üldöznek az ilyen kisgyerekek, az anyuka meg mosolyogva nézi...

2011. febr. 27. 15:31
 10/29 anonim ***** válasza:
25%

Hiába háborogsz.

A mi világunk emberközpontú. Alá van rendelve minden más. Tetszik-nem tetszik, ez van. A felszereléssel kapcsolatban csak annyit, ha odafigyelnek rá, nincs elszakad, meg ilyesmi.

2011. febr. 27. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!