Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akik póráz nélkül sétáltatják...

Clau26 kérdése:

Akik póráz nélkül sétáltatják a kutyát. Mit lehet tenni ellenük?

Figyelt kérdés
Pl:póráz nélkül pitt bull játszótér közelébe,emberek között sétál...fel lehet jelenteni a gazdát?ja a magyarázata:ez egy barátságos kutya és ha még nem lenne elég az én francia bulldogomhoz oda jön akit pórázon sétáltatok,az enyém rám morgott..na most nehezen de sikerült visszahivnia az állatot,de ha nem sikerül a kutyámnak annyi..ja és szinte mindenki igy sétáltatja erre felé a kutyáját
2011. febr. 27. 14:02
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Miért én nem vagyok, a kutyám miatt? Szerintem az vagyok, szóval fogadják el az én hobbim is úgy mint mindenki másét.
2011. febr. 27. 16:51
 12/29 anonim ***** válasza:
84%
Na idefigyelj kérdező.Látom nagyon kiemelted,hogy pitbull.Te hallottál már arról,hogy a hozzáértők a pitbullokat bébiszitternek nevezik?Imádják a gyerekeket,és az összes embert.Sajnos pont ezért van az,hogy simán el lehet őket lopni az udvarból,mert mindenkivel barátságosak..még a betörőnek is segítenének kirabolni a lakást.A németjuhászoktól nem félsz?Ők járnak az élen a támadásokban,nem a pitbullok.Mondom mindezeket úgy,hogy pit bull terrier gazdi vagyok,és 19 éves lány.A lelkem már 13 éves,de soha a büdös életben nem bántott senkit!!Mért baj az,ha szabadon engedi a kutyáját?Rátámadott a tiédre???Nem azt írtad a kérdésed alatt,hogy a saját kutyád morgott??Inkább őt kéne megnevelned nem?????Valószínűleg azért engedi el a kutyáját,mert ismeri,és tudja,hogy nem tudna ártani a légynek sem.
2011. febr. 27. 18:00
 13/29 xnorkax ***** válasza:
92%
Ha a pit bull barátságos, akkor mi a probléma? Szerintem felelőtlenség játszótér mellett szabadon engedni a kutyákat (nem csak a támadásokért, hanem pl. ott végzik el a dolgukat vagy bármi). De ha a kutya jól nevelt és csak ÉL, akkor szerintem ez ellen semmi kifogásod sem lehet.
2011. febr. 27. 19:01
 14/29 anonim ***** válasza:
27%

lehet beszélni pl. a gazdájával ha nem vezet eredményre akkor az állatvédelmi törvény és a helyi ebtartási rendelet alapján tehetsz feljelentést

közterületen a póráz használata kötelező fajtától függetlenül!

játszótéren és közvetlen közelében kutyát sétáltatni tilos!

a kutyásoknak is tudomásul kell venni, hogy vannak olyan emberek akik nem kutyaszakértők (főleg egy gyerek nem tudja, hogy hogyan viselkedjen egy kutya mellett) vagy egyszerűen nem szeretik a kutyákat-ezért mi értelme ezeket az embereket idegesíteni, és áthágni a törvényeket, rendszabályokat?-nem ettől lesz kutyaszerető az ember-a felelős kutyatartáshoz a mások tisztelete, a békés egymásmellett élés biztosítása is hozzátartozik!

2011. febr. 27. 19:10
 15/29 Luciferus ***** válasza:
63%

Tisztelni!!!

És megkérdezni tőle hogy mit csinálj az idegbeteg szocializálatlan kutyáddal és az agyaddal ami nem kutya tulajdonosnak való!

2011. febr. 27. 19:48
 16/29 anonim ***** válasza:

ma 18:00

Nagyon sok kutyás tisztában van a pitek és a stafik általános természetével. Viszont tudomásul kell venni, az átlagember fejében egyenlőre a pitbull-törvény létrejöttekor hallott dolgok vannak még. Szépen beléjük töltötték, hogy harcikutya, meg emberevő, stb. Pontosan az ilyen fajtákat tartóknak kellene tolerálni az emberek ellenérzetét és megtenni mindent, hogy bebizonyítsák, a fajta nem az, aminek beetették a néppel.

2011. febr. 27. 21:04
 17/29 anonim ***** válasza:
94%
A pitt gazdi vagyok ismét.Mint mondtam a kutyusom már öreg,viszont életébe nem látott pórázt.Mondok egykét szitut: kislány jön velem szemben,megakarja simizni a kutyámat.Az anyja elrángatja,hogy NEMSZABAD,HARAPÓSAK AZ ILYENEK! Ránéztem az anyukára..mondtam neki,had jöjjön ide a kislány..a kutyám úgy képen nyalta a kislányt,és úgy rázta a hátsófelét,mint még talán soha!Az ilyen kutyáknak a gyerekek a mindenük.Pont az előítéletek miatt nem fogom pórázra tenni..Had szaladgáljon az emberek közt szabadon,aztán majd felfogják,hogy nem vért iszik.
2011. febr. 28. 08:41
 18/29 anonim ***** válasza:
6%
15:06. És mit kéne csinálnia az anyukának? Tűkön üljön a játszótéren és ugrásra készen nézze, hogy az önfeledten futkározó harci kutya mikor tépi szét a gyerekét? Én nem mondom, hogy a kutyákat csak pórázon kell tartani, de aki nem tudja megoldani hogy elvigye vidékre, vagy az erdőbe, egy mezőre futkosni a kutyáját, az ne tartson állatot. Mert szerintem mindenki pont le fogja szarni a kutyád jogait, amikor majd megharap valakit. És azt sem gondolom, hogy egy ilyen kutyát a játszótérre kéne sétálni vinni, mivel az nem az állatoknak, hanem az embereknek van fenntartva. Ráadásul a mai modern játszótereken kint is van a "kutyát bevinni tilos tábla". Lehet, hogy te többre tartod a kutyákat mint az embereket, de amíg ők nem veszélyeztetik a te és a kutyád épségét, addig neked is ugyanúgy be kéne tartanod a környezetedben élők jogait.
2011. febr. 28. 21:59
 19/29 anonim ***** válasza:

"Aki valóban támad azt meg fel lehet jelenteni"

Igen, ez biztosan érdekelni fog egy anyát, miután a kutya széttépte, vagy egy életre megsebesítette a gyerekét.

2011. febr. 28. 22:02
 20/29 anonim ***** válasza:
65%

Aha és akkor minden kutyát rakjanak rácsok mögé egyesek miatt és hogy nehogy valami is történhessen? Ilyen formán ne vigye ki a gyereket az utcára sem, mert ráesik egy tégla a fejére... Az én kutyám ölte már meg majdnem támadó kutya szóval ne hidd hogy a semmibe beszélek, még akkor is ha a kutya és a gyerek kicsit sem egyenlő, de ennyi erővel a kutyám után engem is elkaphatott volna. Ettől még nem mindenkit kell bántani és utálni akiben megvan az esély hogy bajt okozzon, hanem csak azt aki valóban okoz.

Azt meg senki sem mondta, hogy a játszótéren van a kutya. Kell a halálnak a gyerekek hülye játszótere, van eleget kerités mögött a kutya úgyis... De a játszótér melletti út és járda mindenkié, és ott az megy aki akar ha nem tetszik akkor is.

Tehát aki nem mucsán él remeteként annak nem lehet kutyája csak mert az anyukákat zavarja? Érdekes elgondolás. Akkor most altassuk el az összes városi kutyát azonnal, mert az anyukák félnek, és mert őket nem lehet kivinni az erdőbe ripsz-ropsz...?

Nem gondolod, hogy szánalmas az a hozzáállás, hogy 'te mindegy hogy érzed magad, tartsad be a lehetetlen törvényt mert nekem úgy jó, de azt lesz*rom hogy oldod meg'? Ja mert arra nem elég nagy a szád hogy megoldást is találj, mert nem is érdekel más mint saját magad... Én vállalom, hogy pénz rakok a kutyám nevelésébe, ápolásába, és senkit sem zavarok akkor ne rajtam verjék már le a többi rossz gazdát. Én ajánlom és vállalom, hogy legyen kötelező a 'kutyajogosítvány' vagy XY vizsga ami után el lehet engedni a kutyát, vagy egyenesen ami nélkül nem lehet kutyát tartani. Ezzel szemben de tudsz valami megoldást ami másoknak is jó rajtad kivül?

Azon kivül meg szerintem ne okoskodj olyanban amihez nem értesz. Az ún. nevezett 'harci kutya' amit olyan fröcsögve használsz, állatok ellen harcolt és amelyik csunyán nézett is akár az emberre az a gödörben végezte... A harapási listákat a német juhász, uszkár és ehhez hasonló cuki kutyák vezetik... Úgyhogy erről ennyit.

Ás persze arra te sem válaszolsz hogy ők miért nem tartják be az én jogaim? Pl miért nyúlkálnak be az Én területemre hogy bántsák vagy simogassák a kutyám, mikor ki van rakva hogy itt egy házőrző van? Ja mert nekik mindent szabad?

2011. febr. 28. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!