Mit lehet tenni, ha valaki parkban póráz és szájkosár nélkül szabadjára engedi a pitbullját?
Kutyafajtát nem muszáj leírni.
Amúgy a közterületfelügyelőnek szólsz telefonon, hogy jöjjenek ki, mert egy veszélyesnek tűnő kutya fenyegeti a gyerekek testi épségét.
Játszótérre be sem mehetnek kutyák.
Vagy milyen parkra gondolsz? Odamegy az emberekhez a kutya?
egyetértek az előzővel..:)
Én is mindig szabadon szájkosár nélkül sétáltatom
És egy szavamba kerül és a lábam mellett van.
Amúgy azt se értem mért kellett kiemelni a kutya fajtáját...
Azt hiszed egy tacsi nem haraphatja meg a pici gyerkőcöket?
hmm..nagyot tévedsz ha így gondolod...
Minél kissebb a kutya annál kiszámíthatatlanabb...
Én úgy tudom, hogy közterületen csak pórázzal és szájkosárral lehet kutyát sétáltatni. Kutya futtatón meg minden nélkül.
Ami viszont engem zavart anno, hogy a futtatóra hozták a gyerekeket sétálni meg játszani, és akkor enegm / minket küldtek volna el, meg hogy tegyek rá pórázt.
Hát elküldtem a fenébe.
Figyelj kérdező..már a kérdésedből is látszik,hogy nem szívleled ezt a fajtát...nekünk 2 rednose pitbull kanunk van, és énis elengedem a parkban,mivel sem állatot,sem embert nem bántanak.Bár hálistennek a környéken szeretik a kutyáimat,nincsenek előítéletek.Attól nemkell félned,hogy egy pitbull emberre támad.ÁLLATOK elleni harcra lettek kitenyésztve,nem ember ellen.Amelyik megharapta a gazdáját,azt kivonták a tenyésztésből,így csak az emberrel barátságos egyedeket tenyésztették tovább.Így kialakult egy olyan fajta,ami az emberrel roppant alázatos és kedves,viszont állatokkal harcias lehet...viszont egy jólnevelt pitt állatokat sem bánt.A mieink,együtt alszanak a szomszéd macskákkal is.Egymást sem bántották még soha,pedig mindkettő kan.Unokatesóm rajuk ugrál,állandóan tépkedi a fülüket,de a kutyákat mégcsak nem is érdekli.Nyalogatják a kislányt..ennyit a veszélyes pitbullokról....az egyik már 12 éves,és soha mégcsak csúnyán sem nézett senkire,még él az egész családunk.Jut eszembe: a németjuhásztól nemfélsz?Náluk a tenyésztésnél kritérium volt az emberre való támadási hajlam,mivel emberfogásra lettek kitenyésztve..na most akkor melyiktől kell jobban félni..nyugodtan sétálgass a parkban,még ha a gazdája el is cseszte a nevelését,akkoris nagyon kicsi az esélye ,hogy megharapjon egy embert,mivel a génjeiben van,hogy NEMSZABAD.Vannak szélsőséges esetek,de ha egy pitbull megharap valakit,az általában a célirányos képzés miatt történik..(a gazdája uszította kiskorától fogva emberekre)Aztmeg kétlem ha elengedi,hogy ilyet csinált.Szóval nemkell tőlük félned.
19/L
"...mivel emberfogásra lettek kitenyésztve..."
No akkor most én hívom fel a 00:34-es hozzászóló figyelmét, hogy eredetileg nem emberfogásra lett a német juhász tenyésztve... a nevében is benne van, _juhász_ kutyának lett létrehzova a fajta, különböző nyájak terelésére és őrzésére.
Ennél a fajtánál alapkövetelmény volt, hogy más állatokkal és emberekkel ne legyen gondja.
Max von Stephanitz forogna a sírjában, ha tudná micsoda téveszméket terjesztenek az általa kialakított fajtáról.
00:34
Azért ne bízz meg minden egyes pitben ennyire.... Nem szeretek erre a fajtára felhozni negatív példát mert nagyon sokan elítélik ismeretlenül , de nem mindegyik kutya nevelt attól még hogy szabadon van.Nem csak attól kell félni , hogy megtámadja a kisgyereket a kutya , elég ha csak játékból nagyobb sebességgel felborítja a kisgyereket azzal is lehet komolyabb sérülést okozni.Nagyon sok a felelőtlen buta ember , inkább ismeretlenekbe ne bízzunk meg és legyünk óvatosak , minthogy valami baj történjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!