Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet tenni, ha valaki...

Mit lehet tenni, ha valaki parkban póráz és szájkosár nélkül szabadjára engedi a pitbullját?

Figyelt kérdés
Elég sok kisgyereket is kivisznek oda játszani.A gazdája szerint csak játszani akar a kutyája.
2011. febr. 8. 21:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Kutyafajtát nem muszáj leírni.

Amúgy a közterületfelügyelőnek szólsz telefonon, hogy jöjjenek ki, mert egy veszélyesnek tűnő kutya fenyegeti a gyerekek testi épségét.

Játszótérre be sem mehetnek kutyák.

Vagy milyen parkra gondolsz? Odamegy az emberekhez a kutya?

2011. febr. 8. 21:43
 2/17 anonim ***** válasza:
94%
Semmit! :) Hagyni kell hogy szaladgáljon, neki is jár a szabadság! Ha jól nevelt, nem agresszív akkor mi a gond? Zavarja a szemed?
2011. febr. 8. 21:46
 3/17 anonim ***** válasza:
85%
Istenem de nem értem az ilyen embereket mint te. Gondolj már bele, a saját gazdája(fajtától függetlenül) csak tudja, hogy harap-e a kutyája vagy nem. Ha szelíd, miért ne szaladgálhatna?? Én is elengedem a németjuhászom, mert tudom, hogy azt sem tudja, mi az, hogy megharapni valakit.
2011. febr. 8. 21:59
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

egyetértek az előzővel..:)

Én is mindig szabadon szájkosár nélkül sétáltatom

És egy szavamba kerül és a lábam mellett van.

Amúgy azt se értem mért kellett kiemelni a kutya fajtáját...

Azt hiszed egy tacsi nem haraphatja meg a pici gyerkőcöket?

hmm..nagyot tévedsz ha így gondolod...

Minél kissebb a kutya annál kiszámíthatatlanabb...

2011. febr. 8. 22:02
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy közterületen csak pórázzal és szájkosárral lehet kutyát sétáltatni. Kutya futtatón meg minden nélkül.

Ami viszont engem zavart anno, hogy a futtatóra hozták a gyerekeket sétálni meg játszani, és akkor enegm / minket küldtek volna el, meg hogy tegyek rá pórázt.

Hát elküldtem a fenébe.

2011. febr. 8. 23:08
 6/17 anonim ***** válasza:
75%

Figyelj kérdező..már a kérdésedből is látszik,hogy nem szívleled ezt a fajtát...nekünk 2 rednose pitbull kanunk van, és énis elengedem a parkban,mivel sem állatot,sem embert nem bántanak.Bár hálistennek a környéken szeretik a kutyáimat,nincsenek előítéletek.Attól nemkell félned,hogy egy pitbull emberre támad.ÁLLATOK elleni harcra lettek kitenyésztve,nem ember ellen.Amelyik megharapta a gazdáját,azt kivonták a tenyésztésből,így csak az emberrel barátságos egyedeket tenyésztették tovább.Így kialakult egy olyan fajta,ami az emberrel roppant alázatos és kedves,viszont állatokkal harcias lehet...viszont egy jólnevelt pitt állatokat sem bánt.A mieink,együtt alszanak a szomszéd macskákkal is.Egymást sem bántották még soha,pedig mindkettő kan.Unokatesóm rajuk ugrál,állandóan tépkedi a fülüket,de a kutyákat mégcsak nem is érdekli.Nyalogatják a kislányt..ennyit a veszélyes pitbullokról....az egyik már 12 éves,és soha mégcsak csúnyán sem nézett senkire,még él az egész családunk.Jut eszembe: a németjuhásztól nemfélsz?Náluk a tenyésztésnél kritérium volt az emberre való támadási hajlam,mivel emberfogásra lettek kitenyésztve..na most akkor melyiktől kell jobban félni..nyugodtan sétálgass a parkban,még ha a gazdája el is cseszte a nevelését,akkoris nagyon kicsi az esélye ,hogy megharapjon egy embert,mivel a génjeiben van,hogy NEMSZABAD.Vannak szélsőséges esetek,de ha egy pitbull megharap valakit,az általában a célirányos képzés miatt történik..(a gazdája uszította kiskorától fogva emberekre)Aztmeg kétlem ha elengedi,hogy ilyet csinált.Szóval nemkell tőlük félned.

19/L

2011. febr. 9. 00:34
 7/17 anonim ***** válasza:
77%
Én elhiszem, hogy ti bíztok a kutyátokban, mert ismeritek. Viszont ha lesz egy apró gyermeketek és felé rohan egy vadidegen kutya, hát bizony ti sem azt fogjátok gondolni, hogy biztosan barátságos, jól nevelt, tökéletes kutya. Senkinek nincs joga elvárni a bizalmat egy ismeretlen állat és ismeretlen gazdája iránt. Ki tudja, hogy milyen az ember, hogyan neveli a kutyáját? Nem csak felelősségteljes gazdik vannak a világon, ez rengeteg kérdésből kiderül.
2011. febr. 9. 02:18
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Ismét a pitbull gazdi vagyok.Na igen,ebben igazad van,de a kérdező kiemelte,hogy pitbull.Teljesen mindegy,hogy milyen fajta a kutya..gondolom a kérdező is sok olyat hallott a fajtáról,hogy agresszív állatok,kezelhetetlenek stb..pedig ez nem így van.19 éves lány létemre,tökéletesen elboldogultam velük....a kisgyerekekkel kifejezetten figyelmesek.Nem véletlenl mondják a pitbullokra és az amstaffokra,hogy kitűnő bébiszitterek!Előbb kell félteni a gyereket egy németjuhásztól vagy egy tacskótol ebben biztos vagyok.Kétszer próbált megtámadni németjuhász,pedig megvolt nevelve,sőt még kutyaiskolába is járt,engedelmességi vizsgája volt.Mégis beakart huzni az egyik a kapun,a másik pedig kint az utcán jött felém morogva...ez sokkal szeszélyesebb fajta még jó nevelés mellett is,mint egy pitt vagy bármilyen harcikutya.Azsem véletlen,hogy a pitbullokat simán bárki ellophatja az udvarból,még a betörőnek is segítenének kirabolni a lakást..tőlük aztán abszolút nemkell tartani,csak a média fújta fel a harcikutyákat..hülyeség.
2011. febr. 9. 03:20
 9/17 hell-ikon ***** válasza:
100%

"...mivel emberfogásra lettek kitenyésztve..."

No akkor most én hívom fel a 00:34-es hozzászóló figyelmét, hogy eredetileg nem emberfogásra lett a német juhász tenyésztve... a nevében is benne van, _juhász_ kutyának lett létrehzova a fajta, különböző nyájak terelésére és őrzésére.

Ennél a fajtánál alapkövetelmény volt, hogy más állatokkal és emberekkel ne legyen gondja.

Max von Stephanitz forogna a sírjában, ha tudná micsoda téveszméket terjesztenek az általa kialakított fajtáról.

2011. febr. 9. 07:35
 10/17 anonim ***** válasza:

00:34

Azért ne bízz meg minden egyes pitben ennyire.... Nem szeretek erre a fajtára felhozni negatív példát mert nagyon sokan elítélik ismeretlenül , de nem mindegyik kutya nevelt attól még hogy szabadon van.Nem csak attól kell félni , hogy megtámadja a kisgyereket a kutya , elég ha csak játékból nagyobb sebességgel felborítja a kisgyereket azzal is lehet komolyabb sérülést okozni.Nagyon sok a felelőtlen buta ember , inkább ismeretlenekbe ne bízzunk meg és legyünk óvatosak , minthogy valami baj történjen.

2011. febr. 9. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!