Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Haragudnál a kutyádra ha a...

Haragudnál a kutyádra ha a frissen levágott fél ujjadat eljátszaná, ami valószínűleg vissza varrható lenne, ha nem játszotta volna el a kutya?

Figyelt kérdés
2011. jan. 25. 16:31
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
89%

Te most egy 3 perces interjúból kiragadtál egy szót, egy mondatrészt.

Az nem hangzik el, de attól még h nem falkának nevezzük vannak alá-fölérendeltségi viszonyok (az egyenrangúság azt jelentené h ő is akkor jön emgy amikor ő akar, akkor eszik amikor akar, ott alszik ahol akar, ehelyett vannak szabályok), amihez a kutya alkalmazkodik. És azért tud alkalmazkodni, mert van hova kötnie ösztönszinten. Egy macskának hiába akarod megmagyarázni h te állsz fölötte és h nem vagytok egyenrangúak, nem tudod, mert a macska nem hierarchikus falkából/családból jött, ösztönszinten nem tudja kötni. A kutya az évezredek folyamán megtanulta hogyan kell kommunikálni velünk és mi is megtanultunk kommunikálni vele. Ez folyamatos csiszolódás, természetes h nem nevezhető igazi farkas falkának - mert már maga a kutya nem igazi farkas, de a viselkedését meghatározó alappillérek megmaradtak. Ha igaz lenne az h a falkavezérség (itt nem az alfapáros dologra gondolok hanem a családon belüli alá-fölrendeltségből a fölérendelt "egyedre", a gazdára) mint olyan nincs, akkor az embereknek nem lennének gondjaik a kutyáikkal, ill. egyszerű szabályok állításával nem tudnánk megváltoztatni a viszonyokat.

2011. jan. 25. 19:05
 52/66 anonim ***** válasza:
89%
Nem kötözködésből ragadtam ki a falkáról szóló mondatot, hanem mert anno, amikor először láttam ezt a filmet (tudod, van ennek egy egészen hosszú változata is, amely a farkaskölyök és a kutyakölyök összehasonlításáról szól), nagyon ledöbbentem ezen, hogy a falkadolog csak hiedelem. Tehát az a lényeg, hogy a kutya képes megtanulni a "házszabályokat"? Tehát ő nem fogja bántani a gazdáját csak azért, mert megérezte a vér/hús szagot?
2011. jan. 25. 19:24
 53/66 A kérdező kommentje:

engem érdekelne ez a film, ami a farkas és a kutya kölyök összehasonlításáról szól

a videó, amit linkeltél eddig az nagyon érdekes volt, és egyetértek a tatával, pedig ez amit ő állít eddig eszembe sem jutott, szó nélkül benyeltem, hogy úgy van ahogy ezelőtt 100 éve kitalálták, pedig mindig is feltűnt nekem, hogy a farkasok agresszívak, és verekedéssel oldják meg a rangsort, az embernél ez másképp van

2011. jan. 25. 19:54
 54/66 anonim ***** válasza:
87%

Régebben fönt volt az indavideón a teljes anyag (kb. 40 perces kisfilm), megnéztem, már nincs ott. Azon az oldalon, aminek a jó előbb elküldtem a linkjét, egy-egy részlete megvan, de közel sem a teljes film.

Valaki tud esetleg segíteni ebben???

2011. jan. 25. 20:29
 55/66 anonim ***** válasza:
87%
Én csak láttam, de sajnos nincs meg...
2011. jan. 25. 20:30
 56/66 anonim ***** válasza:
87%

20. 29-es vagyok. Keresgéltem tovább, most már én is szívesen megnézném újra. :)

[link]

A filmet nem találtam meg a neten, de a DVD megrendelhető 1250 Ft-ért (a címe: Farkaslesen). Ha tudsz rá ennyit áldozni, szerintem megéri...

2011. jan. 25. 20:40
 57/66 anonim ***** válasza:
Nem pontosan értem,hogy játszaná el az ujjat a kutya?Lóversenyen?Pókeren?
2011. jan. 25. 20:49
 58/66 anonim ***** válasza:
100%
anyukám levágta az ujjpercét bárddal a melóhelyén (szakács) szépen berakták neki zacsiba, elvitték a mentők, de nem lehetett visszavarrni.. szóval egyáltalán nem biztos, hogy vissza lehetett volna varrni! vagy mi vagy te orvos? amúgy meg nem, egyáltalán nem haragudnék a kutyára, inkább magamra, hogy hogy lehettem ilyen béna... biztos nem kicseszésből csinálta... a másik meg, ha be tudott menni ellátni magát, semeddig sem tartott volna felkapni azt a fél ujját, és bevinni a házba! vagy hogy gondoltad, hogy bement ellátta magát, majd 20 perc múlva el kezdte volna keresgélni az udvaron? ugyan menj már..
2011. jan. 25. 21:32
 59/66 anonim ***** válasza:
63%

21:32

Ezt a csontot már lerágtuk, lásd: korábbi hozzászólások.

2011. jan. 25. 21:34
 60/66 zsuzsabazsa ***** válasza:
59%

Szerintem kérdezd meg a "kuruzsló öreganyádat"

Tüzel már a kutyád? Tudod a Palota pincsi.

2011. jan. 25. 23:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!