Haragudnál a kutyádra ha a frissen levágott fél ujjadat eljátszaná, ami valószínűleg vissza varrható lenne, ha nem játszotta volna el a kutya?
Te most egy 3 perces interjúból kiragadtál egy szót, egy mondatrészt.
Az nem hangzik el, de attól még h nem falkának nevezzük vannak alá-fölérendeltségi viszonyok (az egyenrangúság azt jelentené h ő is akkor jön emgy amikor ő akar, akkor eszik amikor akar, ott alszik ahol akar, ehelyett vannak szabályok), amihez a kutya alkalmazkodik. És azért tud alkalmazkodni, mert van hova kötnie ösztönszinten. Egy macskának hiába akarod megmagyarázni h te állsz fölötte és h nem vagytok egyenrangúak, nem tudod, mert a macska nem hierarchikus falkából/családból jött, ösztönszinten nem tudja kötni. A kutya az évezredek folyamán megtanulta hogyan kell kommunikálni velünk és mi is megtanultunk kommunikálni vele. Ez folyamatos csiszolódás, természetes h nem nevezhető igazi farkas falkának - mert már maga a kutya nem igazi farkas, de a viselkedését meghatározó alappillérek megmaradtak. Ha igaz lenne az h a falkavezérség (itt nem az alfapáros dologra gondolok hanem a családon belüli alá-fölrendeltségből a fölérendelt "egyedre", a gazdára) mint olyan nincs, akkor az embereknek nem lennének gondjaik a kutyáikkal, ill. egyszerű szabályok állításával nem tudnánk megváltoztatni a viszonyokat.
engem érdekelne ez a film, ami a farkas és a kutya kölyök összehasonlításáról szól
a videó, amit linkeltél eddig az nagyon érdekes volt, és egyetértek a tatával, pedig ez amit ő állít eddig eszembe sem jutott, szó nélkül benyeltem, hogy úgy van ahogy ezelőtt 100 éve kitalálták, pedig mindig is feltűnt nekem, hogy a farkasok agresszívak, és verekedéssel oldják meg a rangsort, az embernél ez másképp van
Régebben fönt volt az indavideón a teljes anyag (kb. 40 perces kisfilm), megnéztem, már nincs ott. Azon az oldalon, aminek a jó előbb elküldtem a linkjét, egy-egy részlete megvan, de közel sem a teljes film.
Valaki tud esetleg segíteni ebben???
20. 29-es vagyok. Keresgéltem tovább, most már én is szívesen megnézném újra. :)
A filmet nem találtam meg a neten, de a DVD megrendelhető 1250 Ft-ért (a címe: Farkaslesen). Ha tudsz rá ennyit áldozni, szerintem megéri...
21:32
Ezt a csontot már lerágtuk, lásd: korábbi hozzászólások.
Szerintem kérdezd meg a "kuruzsló öreganyádat"
Tüzel már a kutyád? Tudod a Palota pincsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!