Mit lehet ilyenkor tenni?

Már ne haragudj de ha 16 évesen így fogalmazol sürgősen fordulj orvoshoz.
A kutyának meg mond meg kérjen igazolást az arra járó emberektől hogy megtudja ki az aki potenciálisan "gonosz".

Szia! :) Én majdnem megértettem mit kérdeztél, azaz inkább mit szeretnél. Örülnél, ha foglalkoznának a nagy kutyussal is, és igazad van, elég gáz, hogy láncon van, és még csak sétálni sem viszik, nem törődnek vele. BIzony ezért akár el is vadulhat. Azért talán nem kell félnie senkinek, hogy megtámadja őket, mert kerítésen belül van, és kikötve. Mondjuk így igazán házőrzésre sem alkalmas, nem tudom minek tart az ilyen ember kutyát.
Kérdezed mit lehet tenni? Mi lenne, ha odamennél a tulajhoz, és normális hangnemben érdeklődnél a kutyusról. Pl. hogy -nem rossz-e neki, hogy mindig láncon van? Nem kellene-e néha picit sétáltatni? Hátha el lehet szépen beszélgetni a gazdájával.

Amíg nem tudatosul az emberek fejébe, hogy van állatkínzás elleni törvény, addig nehezen lehet neki érvényt szerezni.
Az állattörvény TILTJA, kutyánál az állandó láncon tartást.
Fel kell jelenteni a gazdát.
Ha nem tudja megfelelően tartani a kutyáját, akkor adja oda olyannak, aki tud.
Kérdező, egyébként egyértelmű, hogy te vagy aki a nagy testű kutyáktól fél. Hidd el, a kisebb termetű sokkal veszélyesebb.
Az a szerencsétlen kau szenved, mert hiányzik neki a mozgás. Nem ijesztgetni akar, hanem segítséget kér!
Ha sokan tesznek sokszor feljelentést és nem hagyják magukat lerázni, akkor előbb-utóbb lesz változás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!