Pitbull terrier gyerek mellé?
Ha kennelből vásároljátok akkor az külföldről lesz. Elég macerás procedúra. Nem tudom, hogy kell-e még ivartalanítani a kutyákat ha behozzák az országba (mivel törölték a pit-törvényt így gondolom nem), de azért javasolnám Nektek az ivartalanítást.
Egyébként az egyik legbarátságosabb kutya tud lenni. Csak érteni kell hozzá. Az biztos, hogy a gyerekeket imádják. Az ivartalanított kutyával még könnyebb bánni mert nincs dominanciás viselkedés. Ha a férjed ért hozzá és elég következetes akkor nyugodtan. De azért ha nem bírsz vele akkor menj vele iskolába.
Melyik kennelből lesz egyébként?
Biztos én is tele vagyok sztereotíp előítéletekkel a fajtával kapcsolatban, de én biztosan nem vennék egy pit-et gyerek mellé.
Egyrészt, ahogy írták, a vér nem válik vízzé.
Másrészt lehet, hogy a kutya egy báránylelkű, és gyerekimádó társ lesz, de csak egyszer kapjon oda bármi miatt... itt állatokról van szó, és bár én is 100%-osan bízok a kutyámban, és abban, hogy ennél jólneveltebb állatkám nem is lehetne, nem merném kijelenteni, hogy az én kutyám soha, semmilyen helyzetben nem harapna.
Nekem egy kistestű terrierem van, és mellette nőtt fel a most másfél éves unokaöcsém. Számtalanszor előfordult, hogy rátenyerelt, meghúzta, rálépett a lábára, farkára, stb. A kutyám még soha nem harapta meg, viszont minden ilyen alkalommal vicsorogva kapta oda fejét, és villantotta rá a fogait. Majd ezt követően azonnal megnyalogatta a gyerkőc arcát, kezét, füle mögötti kispolcot:) Tudja, hogy a gyerek szereti, ölelgeti, és nem akarja bántani.
De ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ha ne adj Isten egyszer, véletlenül rázuttyan az alvó kutyára, ő az első ijedtségében oda fog kapni. Nem azért, hogy bántsa, hanem mert ha csak 1 másodpercig nem koncentrál a kutya arra, hogy mit tesz, akkor abból harapás lesz.
És mint írtam, az én kutyám kistestű, ha ő harap, abból max egy 3 milliméteres sérülés lesz. De egy pit fogazata egész más.
Részemről ennyi, kívánom, hogy jó döntést hozzatok:)
Az a baj a pittel, hogyha nincs TELJESEN kézben tartva, akkor simán lehet gond.
Ugyanis az, hogy harcra képezték, nem jelent mást, mint egy iszonyatosan erős zsákmányoló és véfőösztönre való szelektációt. Én még a bulldognál is sokat szívom az iszonyatos zsákmányösztönnel, most épp azon dolgozunk az ÖV képzésen, hogy ezt is tudjam kontrollálni.
Az én kutyám is imádja a gyerekeket, és mivel fájdalomérzéke nem nagyon van, mint ahogy a piteknek se, így cibálhatják, nyúzhatják, meg minden.
Viszont volt már rá példa, hogy fellökött gyereket, mert a kezében lévő plüss állatot úgy mozgatta, hogy bekapcsolt a zsákmányösztön. Nem megtámadta, csak elvette a plüsst, de épp elég nagy baj lehet ebből is.
És ha beleszámoljuk azt a lehetőséget, hogy a gyerek egyszer úgy esik le a lépcsőről, hogy arra bekapcsol a zsákmányösztön, vagy akármi más miatt, na abból komoly gond lehet, az nem vicc.
Én azt mondom, hogy csak akkor, ha a férjed nem csak ért hozzá, de hajlandó vele suliba járni.
És alap, hogy kisgyereket nem hagyunk felügyelet nélkül semmilyen kutyával, pitbullal pláne nem.
a pitbull hihetetlenül türelmes, embercentrikus, bújós, kedves kutya. kutya elleni harcra tenyésztették, az állatokhoz való viszonya így a több generációs nem-bunyós kutyáknak is bizonytalan lehet, de az emberrel szembeni agresszióra sosem szelektálták őket! ezt el kell felejteni, hülyeség...
nem veszélyesebb a kisgyerekre egy labradornál. szerintem mehet a gyerek mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!