Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pitbull terrier gyerek mellé?

Pitbull terrier gyerek mellé?

Figyelt kérdés
Férjem szeretne egy pitt szukát, nagyon jó kennelből vásárolná.Én vegyesen olvastam róla..jót is ,rosszat is egyaránt..viszont azt írják, hogy az egyik LEGgyermekszeretőbb fajta. igaz lenne? férjem ért a pittekhez, én nembeszéltem vele még erről, tehát itt érdeklődöm.Igazából nem félek tőlük, nem érdekel a harci múlt sem, mert az kutyák ellen volt..szóval szerintetek mehet gyerek mellé?
2010. nov. 28. 23:31
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
87%

Ha kennelből vásároljátok akkor az külföldről lesz. Elég macerás procedúra. Nem tudom, hogy kell-e még ivartalanítani a kutyákat ha behozzák az országba (mivel törölték a pit-törvényt így gondolom nem), de azért javasolnám Nektek az ivartalanítást.

Egyébként az egyik legbarátságosabb kutya tud lenni. Csak érteni kell hozzá. Az biztos, hogy a gyerekeket imádják. Az ivartalanított kutyával még könnyebb bánni mert nincs dominanciás viselkedés. Ha a férjed ért hozzá és elég következetes akkor nyugodtan. De azért ha nem bírsz vele akkor menj vele iskolába.

Melyik kennelből lesz egyébként?

2010. nov. 29. 07:56
 12/31 anonim ***** válasza:
80%

Biztos én is tele vagyok sztereotíp előítéletekkel a fajtával kapcsolatban, de én biztosan nem vennék egy pit-et gyerek mellé.

Egyrészt, ahogy írták, a vér nem válik vízzé.

Másrészt lehet, hogy a kutya egy báránylelkű, és gyerekimádó társ lesz, de csak egyszer kapjon oda bármi miatt... itt állatokról van szó, és bár én is 100%-osan bízok a kutyámban, és abban, hogy ennél jólneveltebb állatkám nem is lehetne, nem merném kijelenteni, hogy az én kutyám soha, semmilyen helyzetben nem harapna.

Nekem egy kistestű terrierem van, és mellette nőtt fel a most másfél éves unokaöcsém. Számtalanszor előfordult, hogy rátenyerelt, meghúzta, rálépett a lábára, farkára, stb. A kutyám még soha nem harapta meg, viszont minden ilyen alkalommal vicsorogva kapta oda fejét, és villantotta rá a fogait. Majd ezt követően azonnal megnyalogatta a gyerkőc arcát, kezét, füle mögötti kispolcot:) Tudja, hogy a gyerek szereti, ölelgeti, és nem akarja bántani.

De ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ha ne adj Isten egyszer, véletlenül rázuttyan az alvó kutyára, ő az első ijedtségében oda fog kapni. Nem azért, hogy bántsa, hanem mert ha csak 1 másodpercig nem koncentrál a kutya arra, hogy mit tesz, akkor abból harapás lesz.

És mint írtam, az én kutyám kistestű, ha ő harap, abból max egy 3 milliméteres sérülés lesz. De egy pit fogazata egész más.

Részemről ennyi, kívánom, hogy jó döntést hozzatok:)

2010. nov. 29. 10:10
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj a pittel, hogyha nincs TELJESEN kézben tartva, akkor simán lehet gond.

Ugyanis az, hogy harcra képezték, nem jelent mást, mint egy iszonyatosan erős zsákmányoló és véfőösztönre való szelektációt. Én még a bulldognál is sokat szívom az iszonyatos zsákmányösztönnel, most épp azon dolgozunk az ÖV képzésen, hogy ezt is tudjam kontrollálni.

Az én kutyám is imádja a gyerekeket, és mivel fájdalomérzéke nem nagyon van, mint ahogy a piteknek se, így cibálhatják, nyúzhatják, meg minden.

Viszont volt már rá példa, hogy fellökött gyereket, mert a kezében lévő plüss állatot úgy mozgatta, hogy bekapcsolt a zsákmányösztön. Nem megtámadta, csak elvette a plüsst, de épp elég nagy baj lehet ebből is.

És ha beleszámoljuk azt a lehetőséget, hogy a gyerek egyszer úgy esik le a lépcsőről, hogy arra bekapcsol a zsákmányösztön, vagy akármi más miatt, na abból komoly gond lehet, az nem vicc.

Én azt mondom, hogy csak akkor, ha a férjed nem csak ért hozzá, de hajlandó vele suliba járni.

És alap, hogy kisgyereket nem hagyunk felügyelet nélkül semmilyen kutyával, pitbullal pláne nem.

2010. nov. 29. 11:12
 14/31 anonim ***** válasza:
38%
Gyerek mellé csak a pitbullt ajánlom! Hozzáértők dajkakutyának is nevezik!
2010. nov. 29. 11:39
 15/31 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek:) igen , énis láttam youtubeon videót, amin a pitt kisbabát nyalogat:) meg nagyonsok ilyen videó van....bízok a férjemben:D
2010. nov. 29. 11:48
 16/31 anonim ***** válasza:
65%
Van olyan video is ahol egy 10 kilós gyerek páros lábbal ugrál rajta,a pit meg alszik!!!
2010. nov. 29. 12:00
 17/31 anonim ***** válasza:
nekem amstaff kanom van egy éves múlt. mi is szeretnénk mellé majd gyereket már szoktatom egy játék babával mert kicsit vadul játszik hogy ne akkor érje váratlanul. Nem szabad majd elhanyagolni a kutyust ha jön a gyerek és sose hagyd egyedül mert az ördög nem alszik de ha tényleg jól neveled nem lesz semmi baj...
2010. nov. 29. 12:09
 18/31 A kérdező kommentje:
persze soha nem hagynám egyedül semmilyen kutyával..még tacskóval sem..
2010. nov. 29. 12:16
 19/31 anonim ***** válasza:
nemcsak a férjednek de neked is képben kell lenni teljesen ha ez megvan mindketten szívesen beválaljátok összhangban vagytok képesek felnevlni és a helyes magagartásra tanítjátok a gyermeket is akkor nem lehet gond-sok segítő és terápiás pit dolgozik a világban mert magas ingerküszöbük miatt toleránsabbak mint egy labrador-megfelelő képzés nevelés mellett természetesen
2010. nov. 29. 12:34
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

a pitbull hihetetlenül türelmes, embercentrikus, bújós, kedves kutya. kutya elleni harcra tenyésztették, az állatokhoz való viszonya így a több generációs nem-bunyós kutyáknak is bizonytalan lehet, de az emberrel szembeni agresszióra sosem szelektálták őket! ezt el kell felejteni, hülyeség...

nem veszélyesebb a kisgyerekre egy labradornál. szerintem mehet a gyerek mellé.

2010. nov. 29. 13:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!