Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Cukorbeteg kutyának házilag...

Cukorbeteg kutyának házilag főtt étel?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Kiderült hogy cukorbeteg a kutyám és jó lenne a drága tápok mellett házi ételt is adni neki viszont nem nagyon vagyok jártas ebben. Tanácsot kérnék miket főzzek és hozzávalókból mennyi arány legyen. Köszönöm előre is!

ma 13:50
 1/5 anonim ***** válasza:
66%
Az állatorvos válaszol.
ma 13:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Ma voltunk nála és tanácstalan! Még gyógyszert sem adott mert gondolkozik mi legyen vele! Azt mondta nyers húst adjak. De én azt nem adnék őszintén megmondom. Ezért szeretnék főzni neki. Addig meg szeretném csökkenteni a cukrát nyilván..
ma 13:54
 3/5 anonim válasza:
Mi főleg rizst és virslit kenőmájast adtunk napi 2 alkalommal .Evés közben 2x napi 6 egység inzulint !kezdetben 3 egység actrapid +3 egység monotard majd a monotardot insulatardra cseréltem! Kb 12 kiló volt a kutya!
ma 14:05
 4/5 anonim ***** válasza:

a cukorbeteg kutyának nem tudom, hogy milyen arányban kell szénhidrátot kapnia, de az biztos, hogy az arányokról fontos lenne beszélned egy hozzáértő dokival - hiszen nagyban függ az inzulin mennyisége attól, h mit eszik. Aki neked most van orvos, az nem az - nincs olyan, hogy "gondolkozik mi legyen vele", röhej. Egy jó doki ezt keni-vágja.

Az én kutyám nem cukorbeteg, és most nyerset kap két éve, de ez előtt főztem. Az arány úgy volt, h 70% hús (mivel csirkeallergiás és a marha meg a nyúl aranyárban van, ezért disznócombot, vagy tarját főztem), 15-15% zöldség (répa, zeller, akármi)+ ch. A kutyám szerette a krumplit, de főleg édesburgonyát főztem neki. Amikor nem azt, akkor kölest, hajdinát, quinoát tettem bele. Rizst is lehet, de arra az enyém allergiás. Rágcsának meg kapott darabolt marhafarkat nyersen, minden nap egy "cikkelyt".

ma 16:07
 5/5 anonim válasza:
A hármas vagyok! Az állatorvos konkrétan fel sem ismerte (állatorvostudományi egyetem)hogy mi a baj !Mentőápolóként nekem annyira nem volt nehéz rájönnöm ! beállítanom a dózist és még több mint két évet élt, 14 éves koráig! Az ételadagok egyformára voltak porciózva! Inzulin nélkül el fog pusztulni! De addig is folyamatosan kínlódik. iszik-vizelet ürít ,iszik-vizelet ürít! A szeme , erei, veséje ,agya ,tönkremegy !
ma 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!