Hagyma és fahéj találkozása milyen lehet?
Ki fogom majd próbálni, de kíváncsi vagyok, mit gondoltok.
Egy külföldi csatornán láttam, ahol cukorbetegeknek adnak étkezési tanácsokat és receptek is vannak, hogy a főfogásként készülő hagyma párolását azzal kezdték, hogy olivára dobtak két rúd fahéjat, majd borsozták, majd kicsit később ment rá jó sok hagyma.
Nekem meglepő, noha nem csak édes ételekhez használom ezt a főszert, de pl. chilibe is teszek.
A világ nagyobb részén a fahéj a hús- és egyéb tartalmas ételek füszere, nem édesség, ez csak Európa egyes országaiban elterjedt.
Egyébként ha egyszer megkóstolod önmagában, meglepödsz, mennyire inkább a csípös kategóriába tartozik.
Én kifejezetten szeretem , föleg az indiai ételben gyakori, de a sok más déli konyhában is elterjedt, szerintem nagyon jó ízü lesz töle az étel.
(Amit nem értek, miért pont a hagymát emelted ki, a fokhagyma, csili ugyanannyira furcsa azoknak, akikben nincs semmi kedv újításokra!)
Gyrosba az eredetibe is kell fahéj plusz megy bele hagyma is.
Semmi baj vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!