Diabetikus főtt ételként lekvárt ehetek-e?
Figyelt kérdés
Arról van szó hogy cukor beteg vagyok, és diabetikus ebédet kértem. De már másodszor van darás metélt és lekvár. Nem a darászmetélt ellen vagyok, hanem hogy a lekvárban nem tudom mi van benne. Mert az ételhez adott apró le írás nem részletezi hogy milyen lekvár. Csak annyi van rajta hogy barack levár. Bele kostóltam a lekvárba egy kis kanállal és elég édesnek talátam! Szóval dibaetikus étrendbe bele fér-e az édes baracklekvár?okt. 28. 11:31
1/19 anonim válasza:
Ha cukorbeteg diétaként kapod, akkor cukor biztosan nincs benne. NAgyon sok lekvár van cukorbetegnek is.
2/19 anonim válasza:
Ha cukormentes az a barack lekvár akkor igen. Az édesítőtől is lehet édes.
Megkellene tudni, hogy cukros vagy édesítős az a lekvár.
3/19 anonim válasza:
Lehet kifogásod a darás metélt ellen is, mert a búzadara tésztán CH-CH-val, párom is cukros, sose főzök ilyet. Ne haragudj, de nem tudsz helyet váltani? Ezek nemigen tartják be a diéta alapelveit.
4/19 A kérdező kommentje:
3-as! Nem nem tudok helyet váltani. Mert az önkormányzattól kapom szociális alapon, és elméletileg diabetukusként kapom. Szóval egyenlőre örülők hogy igyen szociális alapon is kapok valamit. De mint cukrosként nagyon nem mindegy. Két hónapja kapom a kaját. És ez volt a második alkalom hogy darázsmetéltet kaptam mint diabetikusként. Viszont tésztát legalább egy tucatszór kaptam már. Szóval a tésztát sem ehetném? Vagy csak darázsmetéltes búzadarás tésztát nem ehetnem?
okt. 28. 12:08
5/19 anonim válasza:
A darázsmetéltes tészta lekvárral, 1 tök felejtős kaja egy cukrosnak!!! Mind a tészta mind a lekvár tömény szénhidrát, és neked húsokat halat, meg salátát,zöldségeket gombát meg sajtokat kéne enned nem CH bombát Egy étkezéskor egy cukorbeteg 30-60g szénhidrátot vihet be max. és ez kb. 1 evőkanálnyi a lekváros darázsmetéltedből Ugyhogy 3-anak abszolút igaza van, ezeket hanyagold.
6/19 A kérdező kommentje:
Ebéd előtt 7.4 mmol/l volt a vér cukrom. Majd most ebéd után kb fél óra múlva ismét meg mérem hogy mennyi a vércukrom. Ha feljebb menne akkor legalább tudom mitől.
okt. 28. 12:12
7/19 A kérdező kommentje:
5-ös köszönöm a tanácsot. De az az igazság, hogy nem ugrálhatok. 27.075 Ft/hó rokkantsági ellátásból + szociális alapú, elméletileg diabetikus étkezéssel. Amit az önkormányzat, nagy üzemi "Menza kajaként" küld. Még egyenlőre arra is választ keresek hol tudnék panaszt tenni. De ami biztos hogy nem nagyon van választásom. Vagy megeszem, vagy kiöntöm a kukába a kaját. Ez a két lehetőségem van. Ha kiöntöm a kaját, akkor ebédre is ehetek kenyeret. Ami még rosszab. Szóval akkor? Mit tanácsolsz?
okt. 28. 12:16
8/19 anonim válasza:
Elvileg teljeskiőrlésű tésztát ehetsz, teljeskiörlésű darával és cukormentes lekvárral.
Csak ugye hiába ehetsz , így is túl sok benne a szénhidrát. Max egy negyed adagot.
9/19 anonim válasza:
5, hagyjuk már. Neki is kell CH-t enni, nem tilos.
10/19 A kérdező kommentje:
Ami azt illeti elég szép nagy adagokat küldenek! Legalábbis sokszor alig birom megenni. És még akkor a levesből nem is ettem. Csak másodikat szoktam meg enni. És a másodikból is alig birom meg enni. A leveseket általában öcsém szokta meg enni. Szóval elég szép nagy adagokat küldenek. Még a másodikkal is leves nélkül is jól szoktam lakni vele. Akkora nagy adagokat kapok. Nem a mennyiséggel van gondom. Még a minőséggel sincs nagyon gondom. Inkább azzal van gondom amit küldenek dibatikusnak hívott kajaként / ételként. Ma is ez a darászmetélt baracklekvárral.
okt. 28. 12:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!