Cukros vagyok. Diabetikus lekvárt, jam-et ehetek?
Szia!
Igen ehetsz! Bármit ami diabetikus, még akár csokit is, vagy jégkrémet. De arra vigyázz, hogy ami light az NEM cukormentes!
Szia! Én is cukros vagyok, az első babámnál a 12. héten derült ki, most, a másodiknál meg már a kezdetektől. Van tehát tapasztalatom, sosem ártanék a babámnak, mindig pontosan betartottam/tartom, amit kell. És eszem diabetikus lekvárt, csak figyelj a papírján feltüntetett szénhidrát-mennyiségre, és azt számold bele az adott étkezésbe. Tudom javasolni, hogy ne üvegest vegyél, hanem olyan pici dobozost (amiben a kórházban is adják a vajat, lekvárt), mert azzal jobban tudsz számolni, az üvegből nem tudhatod pontosan mennyit veszel ki. Ha bármilyen kérdésed van, nagyon szívesen segítek, írj e-mail-t.
A felettem szóló 37 hetets kismamának üzenem, nem sokat tudhatsz a dolgokról. Ha de cukros vagy és napi 225-g-ot ehetsz, akkor mázlista vagy! Én az első terhességemnél 160, most 180-g-os diétát vagyok kénytelen betartani. És miért akarna beteg babát! Ha nem az ellenkezőjére törekedne, nem kérdezne, hanem megenne mindent gyanakvás nélkül. A diabetikus lekvárokat cukorbetegeknek, esetleg fogyókúrázóknak készítik, és pontosan azért tünetik fel rajta a szénhidrát-mennyiséget, hogy lehessen vele számolni. És igenis bele lehet illeszteni az étrendbe! Nem értem negatív hozzáállásodat, viszont tudatlanságot sejtek mögötte.
Azért tisztázzuk, hogy a cukorbetegség, és az emelkedett cukor, ami terheléses cukorvizsgálaton derül ki , nem ugyanaz!!!!
Ha cukros vagy, akkor tudnod kéne, mert gondolom nem most derült ki.
Ha magasabb a terheléses cukrod, akkor a szénhidrát bevitelt kell szabályozni, egy orvso által megállapított mennyiségben, amit a súlyod, állapotod, és a cukorszinted határoz meg. Ez általában 160-200 gr szénhidrát /nap.
Ehetsz dietetikus termékeket, ha belefér a napi szénhidrát mennyiésgedbe, és a heti meghatározott keretbe.
Ha van kérdésed, írhatsz privibe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!