Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Átvert a tenyésztő? Mit tegyek?

Átvert a tenyésztő? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy kiskutyát. Mivel szaporítókat nem akarok támogatni és egészséges kutyát szerettem volna, ezért törzskönyves, hivatalos tenyésztőt választottam. A kennelnevet ellenőríztem, az rendben van, más magyar kennelek weboldalán láttam, hogy fedeztettek olyan kutyával, amelyik ebből a kennelből származik, a kiállításokon is rendben van a kennel.

A kutya ára is megfelelt a hivatalos tenyésztői árnak, nem ilyen 60-80 ezer, mint egy szaporítónál. A kutyát chipelve hoztuk el, viszont egy oltása még hiányzott. A szerződés rendben van, viszont számlát nem kaptunk, sem a törzskönyvet (úgy lett ígérve, hogy a törzskönyv másolatot megkapjuk, amint megérkezett), ennek már egy hónapja.

Nyilván nem akarom szaporítani a kutyát és nyilván marad nálunk a kutyus, mert közben megszerettük, de a tenyésztő azóta nem is jelentkezett. Ez most akkor mi?

nov. 25. 15:30
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
36%
De TE kerested a tenyésztőt? Vagy csak várod, hogy majd ő keres a számlával és a törzskönyvvel? Miért nem kérdeztél rá ezekre? A számlára kb. azonnal (másnap), a törzskönyvet pedig meg kellett volna kérdezni, hogy kb. mikorra várhatod és érdeklődni, ha letelik a határidő és nem jelentkezik.
nov. 25. 22:49
 22/28 A kérdező kommentje:

#11 "Nincs oltás."

Volt oltás, csak még nem az összes, chipelve is volt a kutya.

#15 "Ebből melyik hiányzott és hány hetesen hoztad el a kutyát?"

11 hetesen hoztuk el a kutyát, a harmadik oltás hiányzott.

nov. 26. 08:36
 23/28 anonim ***** válasza:
89%
A 3. normális, hogy hiányzik! Azt jellemzően a gazda adatja be! Hogy ezen mit kell problémázni?
nov. 26. 10:00
 24/28 anonim ***** válasza:
63%
10-es mindent jól leírt!
nov. 26. 11:02
 25/28 anonim ***** válasza:
76%
Nem lettél átverve, de a tenyésztőt sajnálom, hogy egy ilyen problémás gazdinak adott el. :( fogalmad nincs semmiről kérdező, és ahelyett, hogy felvennéd a telefont itt írogatsz. Gáz vagy nagyon…
nov. 26. 20:23
 26/28 anonim ***** válasza:
2%

25. Mi??? Már bocs, ha én mennék oda vevőként, és előadná, hogy majd később lesz számla, meg törzskönyv, azonnal lelépnék, és mindenhová kiírnám a nevével, és címével, hogy csaló!

Én a boltban, ha nem adom azonnal a számlát, ott helyben megkefél a NAV.

nov. 27. 02:00
 27/28 anonim ***** válasza:
83%

Mi is később kaptuk a számlát, mert egyszerűen elfelejtette a tenyésztő. Kérdezzen rá, egyrészt.

Másrészt, ugye tudod h a boltban nyugtát kapsz es nem számlát? A számlát rohadtul nem azonnal allitják ki, főleg ha sszolgaltatásról van szó. Tárgyhóban számlázunk, illetve kutyáknál kifejezetten problémás. Mikor adózik? Mikor megszületik? Mikor megtörténik a tranzakció? Oké, adatbekérőt kitöltötte a vevő? Mert tudod számlát csak akkor tud adni a tenyésztő, ha vette vevő a fáradtságot és adatbekérőn beadta az adatait.

Származási lap pedig, a meoesztol függ mikor allitják ki. Az almot akkor tudod lejelenteni amikor megvan a chip, es akkor tudod elindítani a torzskonyvezesi folyamatot. A chipet 6 hetesen kapják. 6 hetesen ha beadja a papírokat es minden ok, akkor is legalább!!!! 2-3 hónap, mire a meoesz kiállítja a törzskönyveket. Úgyhogy kb általában a kiskutya 6 hónapos korában érkeznek meg a származási lapok a tenyésztőkhöz. Mindhez!!!! Nekem 4 tk-s kutyám van sok tenyésztő barátom, tehát jól tudom, hogy megy ez. Neked hány tk-s kutyád van? Hányszor intéztél ügyet meoesznel? Tudod e mennyire lassú az ügyvitel? Dehogy tudod…

Na, neked is csak a pofád nagy, látom fogalmad nincs semmiről. Előbb trjekozodjatok utána pofázzatok, azt javaslom…

nov. 27. 08:39
 28/28 anonim ***** válasza:
46%
26 Istenem, hogy a hozzád hasonló kicsinyes emberekkel mindenhol csak a baj van...
nov. 27. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!