Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tehetek, ha ennyire beteg...

Mit tehetek, ha ennyire beteg kutyát adott el a tenyésztő?

Figyelt kérdés

4 és fél hónaposan vásároltuk tőle FCI törzskönyvvel a kiskutyát, most 2 éves és 10 hónapos.

Már az elhozatal másnapján nyákos hasmenése volt, pedig a tenyésztőtől kapott táppal etettük.

Jártunk vele orvoshoz, kapott gyógyszereket, meggyógyult, de azóta is extra érzékeny a gyomra.

A másik probléma, féloldali rejtett herével adta el a kutyát.

És most nagyon úgy tűnik, hogy légcsőszűkülete van, megyünk vele orvoshoz.

Képtelen vagyok elfogadni ezt a helyzetet, és hogy lehet el fogom veszíteni a kutyám akire egész életemben vágytam.

okt. 25. 02:36
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Ja, és legutóbb mondta az állatorvos, hogy a két hátsó térdén már most érezni, hogy probléma lesz.
okt. 25. 02:39
 2/12 anonim ***** válasza:
81%
Orvosi szakvélemény ellenében visszafizettetném vele a vételárat, plusz fizesse az orvosi költségeket. Ha nem adja be a derekát, akkor jogi útra lehet terelni vagy csak szimplán visszaadni neki a kutyát és kalap kabát, a többi az ő dolga. Sajnos ebből csak rosszul lehet kijönni.
okt. 25. 02:56
 3/12 A kérdező kommentje:
A szerződést reggel előszedem.
okt. 25. 02:59
 4/12 A kérdező kommentje:

2#

Köszönöm.

Iszonyatosan el vagyok keseredve és nagyon félek, hogy elveszítem a kutyám.

Megtanultam kezelni a gyomorérzékenységet, a rejtett herét még idén kiveszik a lágyékcsatornából ivartalanítással együtt, a térdeire próbálok vigyázni ahogy tudok 😞

De ha most kiderül, hogy légcsőszűkülete van én nem tudom mit csinálok, esküszöm elmegyek és megfojtom azt a nőt 😭

okt. 25. 03:06
 5/12 anonim ***** válasza:
89%

Hát sajnos a mozgásszervi dolgokra nem szoktak garanciát vállalni és azzal takaródznak, hogy a gazdánál is kialakulhatott.

A többire meg max a vételárat szokták visszaadni vagy annak egy részét, ezen felül nem fizet egyik tenyésztő sem.

Sajnálom, hogy így jártál :(

okt. 25. 05:51
 6/12 anonim ***** válasza:
92%
Yorki, ugye?
okt. 25. 06:11
 7/12 anonim ***** válasza:
89%
Én francia bulldogra vagy mopszra tippelnék
okt. 25. 11:47
 8/12 anonim ***** válasza:
60%
Ennyi idő után kb semmit se lehet tenni.
okt. 25. 17:17
 9/12 A kérdező kommentje:

Nem, egyik sem a 3 fajta közül, de kistestű kutya.

Beszéltem a tenyésztővel, eredetileg a jelenlegi légzésprobléma miatt (a többi baját nem is említettem neki, csak a végén), viszont először úgy tett, mint aki nem is ismeri ezt a kutyát.

Miután több fotót küldtem róla és a papírjairól is, már emlékezett…

Totálisan ellenséges, 3-szor említettem meg neki a kutya problémáit, de egyszer sem reagált rá.

okt. 25. 17:21
 10/12 anonim ***** válasza:
91%
Sajnálom, nem tűnik valami korrektnek a tenyésztő(?). Minden esetre én megköszönném, ha privátban leírnád kiről van szó, nekem is kistestűm van, de vásárlás előtt az egyik ismerősöm óva intett az ő kutyusa tenyésztőjétől, hasonló gondok voltak náluk is.
okt. 25. 17:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!