Átvert a tenyésztő? Mit tegyek?
Nemrég vettem egy kiskutyát. Mivel szaporítókat nem akarok támogatni és egészséges kutyát szerettem volna, ezért törzskönyves, hivatalos tenyésztőt választottam. A kennelnevet ellenőríztem, az rendben van, más magyar kennelek weboldalán láttam, hogy fedeztettek olyan kutyával, amelyik ebből a kennelből származik, a kiállításokon is rendben van a kennel.
A kutya ára is megfelelt a hivatalos tenyésztői árnak, nem ilyen 60-80 ezer, mint egy szaporítónál. A kutyát chipelve hoztuk el, viszont egy oltása még hiányzott. A szerződés rendben van, viszont számlát nem kaptunk, sem a törzskönyvet (úgy lett ígérve, hogy a törzskönyv másolatot megkapjuk, amint megérkezett), ennek már egy hónapja.
Nyilván nem akarom szaporítani a kutyát és nyilván marad nálunk a kutyus, mert közben megszerettük, de a tenyésztő azóta nem is jelentkezett. Ez most akkor mi?
Nincs oltás.
Nincs számla.
Nincs törzskönyv.
El sem hozom így. Az ajtó rárúgása után meg, nem menne ő rendőrhöz, mert a NAV, a rendőrség, a fogyasztóvédelem, a jegyző, és állatvédők is megkefélnék a száját.
Megy a lepontozásom, és véditek a szaporítót. Igaza lehet annak, aki egyszer azt írta, hogy itt sok a szaporító, é védik magukat.
Már ott bukott a szaporító, hogy nem adott számlát!
Ennyi nyomorultat (ajtórárúgós külön kiemelve). A 10-es leírta amit kell.
A számlával mit csinálsz, minek az neked? Ennek a fos kormánynak még a tenyésztő sem akar adózni, meg is értem. Szard le.
Oltási program, mond bárkinek bármit? 9-10, majd 11-12, és 13-14 hetes korban is kell kapnia oltásokat. Nem tudom hány hetesen került hozzád a kutya, de ha ezekből bármelyik hiányzik, mert még nincs ennyi idős a kutya, azt már a Te feladatod intézni.
És a 19. is...
JOGILAG, nincs olyan, hogy "Majd később küldöm a számlát."!!!
Elmondjam miért mondják ezt? Mert nem ő adja, hanem VESZI a hamis számlát valakitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!