Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Átvert a tenyésztő? Mit tegyek?

Átvert a tenyésztő? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy kiskutyát. Mivel szaporítókat nem akarok támogatni és egészséges kutyát szerettem volna, ezért törzskönyves, hivatalos tenyésztőt választottam. A kennelnevet ellenőríztem, az rendben van, más magyar kennelek weboldalán láttam, hogy fedeztettek olyan kutyával, amelyik ebből a kennelből származik, a kiállításokon is rendben van a kennel.

A kutya ára is megfelelt a hivatalos tenyésztői árnak, nem ilyen 60-80 ezer, mint egy szaporítónál. A kutyát chipelve hoztuk el, viszont egy oltása még hiányzott. A szerződés rendben van, viszont számlát nem kaptunk, sem a törzskönyvet (úgy lett ígérve, hogy a törzskönyv másolatot megkapjuk, amint megérkezett), ennek már egy hónapja.

Nyilván nem akarom szaporítani a kutyát és nyilván marad nálunk a kutyus, mert közben megszerettük, de a tenyésztő azóta nem is jelentkezett. Ez most akkor mi?

nov. 25. 15:30
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
12%

Nincs oltás.

Nincs számla.

Nincs törzskönyv.

El sem hozom így. Az ajtó rárúgása után meg, nem menne ő rendőrhöz, mert a NAV, a rendőrség, a fogyasztóvédelem, a jegyző, és állatvédők is megkefélnék a száját.

nov. 25. 16:52
 12/28 anonim ***** válasza:
16%
1000X leírtam/leírták: "...ha ivartalanítási kötelezettséggel veszik a kutyát..." JOGILAG, ez nem jelent semmit!
nov. 25. 16:55
 13/28 anonim ***** válasza:
12%
12. válasz a 10. -nek szól.
nov. 25. 16:56
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha tisztáznád a kennel nevét, 5 perc alatt megmondjuk, hogy legális-e a tenyészet. Nem látom értelmét releváns információk nélkül a kérdésnek, mert látod, hogy csak gyűlöletet és uszítást generál.
nov. 25. 16:57
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Azért még próbálj beszélni a tenyésztővel. A tk-et a meoesz állítja ki és ott nem ritka a több hónapos csúszás. Pláne év végén, amikor annyira nem szeretnek már bent dolgozni. Normál esetben ugye 6-7 hetesen van az első oltás, 8-9 hetesen a második, 10-11 hetesen a harmadik. Ebből melyik hiányzott és hány hetesen hoztad el a kutyát?
nov. 25. 16:59
 16/28 anonim ***** válasza:
26%
Én arra gondolok hogy nem várta ki a 8-9 hetet és oda adták neki a kutyát. alapesetben 2 oltás plusz chip és 9 hetes kor után hozod el.
nov. 25. 17:06
 17/28 anonim ***** válasza:
17%

Megy a lepontozásom, és véditek a szaporítót. Igaza lehet annak, aki egyszer azt írta, hogy itt sok a szaporító, é védik magukat.

Már ott bukott a szaporító, hogy nem adott számlát!

nov. 25. 17:11
 18/28 anonim ***** válasza:
79%

Ennyi nyomorultat (ajtórárúgós külön kiemelve). A 10-es leírta amit kell.

A számlával mit csinálsz, minek az neked? Ennek a fos kormánynak még a tenyésztő sem akar adózni, meg is értem. Szard le.

Oltási program, mond bárkinek bármit? 9-10, majd 11-12, és 13-14 hetes korban is kell kapnia oltásokat. Nem tudom hány hetesen került hozzád a kutya, de ha ezekből bármelyik hiányzik, mert még nincs ennyi idős a kutya, azt már a Te feladatod intézni.

nov. 25. 17:17
 19/28 anonim ***** válasza:
97%
Amit leírtál, az alapján miért nem hívod fel? Mi is később kaptuk meg a származási lapot (mert amúgy a tk. nem kerül a gazdához az más). Számla detto, kicsit később küldte el.
nov. 25. 17:56
 20/28 anonim ***** válasza:
14%

És a 19. is...

JOGILAG, nincs olyan, hogy "Majd később küldöm a számlát."!!!

Elmondjam miért mondják ezt? Mert nem ő adja, hanem VESZI a hamis számlát valakitől.

nov. 25. 18:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!