Ezzel most belenyúlok a darázsfészekbe, de eskü nem vitát szítani akarok (kérlek ne veszekedjetek) hanem őszintén érdekel.
Az imént láttam egy dobermannos kérdést, arra fel az enyém.
Állatkínzás, ha fiatal korukban elvégzik a fül- és farokvágást? Bevallom, nekem vágott füllel tetszik jobban a fajta, hátránya tudtommal nincs (nyilván ha hozzáértő végzi el) de az előnye is elenyésző (az álló fülű kutya talán picivel jobban hall, de amúgy sem számít ekkora eltérés)
Szerencsére tiltott itthon és már az FCI is komoly lepéseket tesz hogy minél több helyen szankcionálják ezt a gyökérséget. A kutyának az a dolga hogy kutya legyen és ne egy kiegészítő amit lehet mutogatni hogy ugye milyen fasźán néz ki. Sajnos sokan meg mindig nem fogják fel...
nov. 21. 18:10
12/17 anonim válasza:
A gyereked fitymájából levágni is törvényes de a szektádon kívűl társadalmilag nem elfogadható és igen, nyugodtan lehet rá mondani hogy gyerekkínzás. A kutyádat megnyirbálni is kvázi törvényes mert senki sincs aki betartatná, ellenőrizné vagy büntetné de ettől még állatkínzás. A kutyádat 5 méteres làncon tartani és csak heti 2 napot leengedni róla is törvényes de attól még állatkínzás.
nov. 21. 18:16
13/17 anonim válasza:
Kutyát láncon tartani tilos, de az 5 méteres lánc nagyobb mozgásteret biztosít, mint a panel nagyszobája.
nov. 21. 18:22
14/17 anonim válasza:
A farok a gerinc meghosszabbítása, funkciója van.
Ha maradunk a dobermannál, a fajta átlagéletkora 8-10 év, és az esetek nagy részében a szívük adja fel. Namármost csak azért hogy tetsszen, érdemes egy kölyköt bealtatni, ami a fajtájára jellemzően egyébként is hajlamos a szívbetegségre?
A vágott fülnek ma már sehol nincsen létjogosultsága, a viadalok illegálisak.
nov. 21. 18:52
15/17 anonim válasza:
13: egyrészt ez nem így van, màsrészt mi köze a kérdéshez?
nov. 21. 19:10
16/17 anonim válasza:
#15 Nem tudom, nem én hoztam ide. Csak válaszoltam rá, mert így igaz.
nov. 21. 19:38
17/17 anonim válasza:
Dobermann fül és farokvágásának csakis esztétikai okai vannak, a gazdáknak úgy tetszik jobban. Őrző-védőre nem kell egyiket sem vágni, nincs funkciója, főleg a kutyaiskolás hobbisportra, de az élesre sem. Viador kutyának pedig senki sem használt soha dobermannt, alkalmatlan arra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!