Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Állatkínzás a vágott fül?

Állatkínzás a vágott fül?

Figyelt kérdés

Ezzel most belenyúlok a darázsfészekbe, de eskü nem vitát szítani akarok (kérlek ne veszekedjetek) hanem őszintén érdekel.

Az imént láttam egy dobermannos kérdést, arra fel az enyém.

Állatkínzás, ha fiatal korukban elvégzik a fül- és farokvágást? Bevallom, nekem vágott füllel tetszik jobban a fajta, hátránya tudtommal nincs (nyilván ha hozzáértő végzi el) de az előnye is elenyésző (az álló fülű kutya talán picivel jobban hall, de amúgy sem számít ekkora eltérés)

nov. 21. 16:08
1 2
 1/17 kutyafule4 ***** válasza:
36%
Nyilván.
nov. 21. 16:14
 2/17 anonim ***** válasza:
41%

Ha szakképzett állatorvos végzi el, akkor nem, mivel maximum pillanatnyi fájdalmat érez az állat. Mint ahogy a körülmetélés sem emberkínzás, pedig jóval érzékenyebb testrész, ráadásul jellemzően kisbabákon végzik. Na most egy rotveiler kölyök 5 perc múlva már játszik meg futkos.

A gond ott van amikor házilag végzik el ezeket ahogy régen, megspórolva az állatorvost.

Amúgy amikor látsz egy dobermann kölyköt bekötött fülekkel az nem sebek miatt van, hanem pozicionálják, hogy állva maradjon.

nov. 21. 16:16
 3/17 anonim ***** válasza:
54%

Nem. Sőt munkakutyánál kell is, mert gyakori pl. vadászkutyáknál a faroktörés.

DE! Itt a Gyakorin, természetesen az! Brutális állatkínzás. Ellenben a lakásban tartott állat ivartalanítása meg alap, szent dolog. Sőt, már maga a lakásban tartás is, mert itt a népek szerint jó a borjú méretű ebnek a a panel 8. -on, télen/nyáron bezárva. És ne hazudja senki azt, hogy nála folyamatosan hűt/fűt a légkondi az állat miatt!

nov. 21. 16:17
 4/17 anonim ***** válasza:
42%

Nem az ha hozzáértő csinálja. Bizonyos fajtáknál a mai napig szükséges a munkához, sokaknál már csak esztétikai célt szolgál ami szintén teljesen jogos, sokkal szebb egy vágott fülű dobermann, pitbull stb. legalábbis nekem személy szerint jobban tetszik.

Ahogy a #3 mondja, ez az oldal tele van habzószájú fotelállatvédőkkel akik szerint gyakorlatilag minden állatkínzás.

nov. 21. 16:52
 5/17 anonim ***** válasza:
83%
Törvény szerint igen (egész EU-ban). A német fajtagondozó szervezet is tiltja, a standardba is bekerült. Valójában kérdéses, de igazából a dobermannok és az olyan kutyák többsége, akiknek vágják fülét-farkát a 99,9%-ának nincs szüksége erre, hiszen hobbi kutyák, családi kedvencek, nem kőkemény munkakutyák. Hozzáteszem sok őrző-védő vagy egyéb munkakutya van, akiknek lógó füle, hosszú farka van, mégsem vágják, szóval ez az egész dolog inkább a gazdák, emberek egojáról szól. Levágatják, mert jobban néz ki, keményebbnek néz ki tőle a kutya, és erre áll fel a gazdinak. :D
nov. 21. 17:04
 6/17 anonim ***** válasza:
22%
De amúgy ha igaz is, azzal mi a baj? Sok kutyának a szőrét vágatják, hogy jobban nézzen ki. Tudod mennyi a kutyakozmetika ára? És lehet a kutya is jobban érzi magát. Mivan azzal a macskával aminek visszavágják a körmeit? Evolúció során úgy alakult ki, hogy be tudja hajtani, erre szerencsétlennek levágjak aztán egy fára nem tud felmászni. Nyilván életében nem látott fát közelről, de akkor is nagyobb probléma mint a farok csonkítása.
nov. 21. 17:20
 7/17 anonim ***** válasza:
42%
Ha olyan hozzáértő ember végzi akkor nem hatalmas állatkínzás, munka kutyáknál kötelező is. De szerintem hobbiból levágni azért nem előnyös főleg a farkát. Biztos vagyok benne hogy egy dobermannak is szüksége van a farkára. Nem állatkínzásnak, de szerintem nem helyes. És ez csak az én véleményem, nem kell nekem esni
nov. 21. 17:33
 8/17 anonim ***** válasza:
52%
Random levágni egy darabot a kutyából szükségtelenül állatkínzás? Igen az. A gyógyulas meg hetekig tartó kötözgetést jelent, ilyenkor több kalciumot adnak a kölyköknek, ami a növekedési szakaszban káros lehet, pócolják a fület hogy a kivánt alakú legyen. Műtét közben te se érzed mit csinálnak, de meg ne próbáld beadni hogy utána nem fájdalmas. Divatból, egóból csinálják, hogy "félelmetesebbnek" tűnjön. A munkakutyáknál és a hobbikutyáknál is egyaránt abszolúte semmi értelme sincsen.
nov. 21. 17:53
 9/17 anonim ***** válasza:
46%
Proli kisebbségieknél dívik az ilyesmi
nov. 21. 18:00
 10/17 anonim ***** válasza:
35%

#9 pontosan. Ezt is cigányok írták

[link]

Tiltással lett kínzás amúgy

nov. 21. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!